Shoutbox

Bezig met laden ...

Congratz Tiel!!
gepost door LexSurax, Gisteren, 13:31
mooi om te horen gras!!
gepost door LexSurax, Gisteren, 13:31
Gisteravond was het 1e bf5 event en 't was top. Graphics gewoon mooi, reviven ging wat stroef, wapens gewoon goed en 't terug spawnen naar je squad gewoon top. En bij deze wil ik Roger, Nico en Peter bedanken voor jullie aanwezigheid, inzet en gezelligheid 't was een leuke avond.

gepost door grasmaaier1962, 16 nov, 08:42
De site is omgezet naar https:// Mocht je merken dat er ergens iets mis gaat dan hoor ik het graag ZSM!  ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 8 nov, 21:23
Geen dank. Zijn betaalde codes en 100% legaal.  Ooit gekocht voor een euro op humblebundle maar nooit gebruikt. Altijd fijn als een andere er iets aan heeft ThumbsUp
gepost door Teun de Dreun, 2 nov, 14:50
oh jeetje, het werkt. thx teun, heb eerste en laatste gebruikt
gepost door rasgyn, 2 nov, 11:55
Voor de pc gamer hier wat codes voor oude Tom Clancy's games.

Link
gepost door Teun de Dreun, 1 nov, 16:48
Uhm Bedankt!
gepost door Teun de Dreun, 1 nov, 16:47
Beankt!
gepost door Teun de Dreun, 1 nov, 16:47
Felicitaties aan alle jarigen!!
gepost door LexSurax, 29 okt, 17:13
gefeliciteerd Ara
gepost door HHC-Bossie, 28 okt, 19:56
gefeliciteerd Ara!!!
gepost door LexSurax, 28 okt, 10:53
veel plezier
gepost door rasgyn, 26 okt, 22:53
RDR2 is binnen ThumbsUp 90 minuten installatietijd Geschokt:o Achja kan er nog wel bij Brede lach
gepost door weener01, 26 okt, 13:41
ik hoop vd week ook weer wat tijd aan D2 te kunnen besteden, komen elkaar vast wel tegen
gepost door LexSurax, 24 okt, 21:33
Hallo MBG vrienden. Grijns
Ben nu met D2 bezig en ik kan altijd hulp gebruiken Grijns
Dus mocht ik on-line en niet in een party zitten mag je altijd joinen. Lijkt me ook leuker om er met z'n 2-en/3-en op los te gaan.  En mocht iemand hulp nodig hebben sta ik klaar om te helpen ThumbsUpThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 24 okt, 17:34
Heb vrijdag vrij om lekker RDR2 te spelen
gepost door The_League, 22 okt, 08:47
Is even geleden van mijn. maar back ops 4 is wel lachen
gepost door Clipie, 21 okt, 18:54
Leuk om ke weer terug te zien Edwin
gepost door LexSurax, 20 okt, 07:29
Ook weer terug op het forum nu we weer in wat rustiger vaarwater zitten Tong
gepost door speedyedwin1985, 20 okt, 00:09
Ik gun Activision niet zo graag Mn geld. Kan me nog inhouden
gepost door McHCM, 19 okt, 22:39
Hyped voor RDR2. Gelukkig BO4 Black out om de tijd te overbruggen ThumbsUp
gepost door weener01, 19 okt, 15:42
Nog 1 week tot aan red Dead redemption 2. Wat duurt dat wachten lang zeg. Smiley
gepost door McHCM, 19 okt, 10:37
Congratz Patje
gepost door LexSurax, 15 okt, 14:48
Gefeliciteerd Laura
gepost door LexSurax, 14 okt, 14:56
Leden

Welkom nieuwe leden

JjochemJ sinds Gisteren, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Mrtnbkx sinds 14 okt, 10:16

trijangel sinds 12 okt, 18:27

Wie is er online?

50 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Review: God of War

Game Nieuws24 mei, 08:32 door LexSurax - 238 keer gelezen
Het is zondag op maandagnacht, rond ongeveer 01.45 en het dondert en het bliksemt buiten. Op mijn scherm staat een grote man met een kaal hoofd grote baard en rode tatoo. Hij is bezorgt want zijn zoon is ziek, en moet hier voor naar de hel om het hart van de gatekeeper te halen om zijn zoon te helpen. Deze 2 zinnen zijn maar een heel klein stukje uit de game, maar misschien kun je je voorstellen hoe ik met een glimlach zit te spelen terwijl de regen tegen mijn raam klettert en ik af en toe een beetje opschrik van het gedonder. Of de hele game zo sfeervol is vertel ik je in de volgende review.Platform: Playstation 4.
Gespeeld op de PS4 Pro
Gernre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Santamonica Studio
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Multiplayer?: Nee Singleplayer Online
Reviewer: McHCM


Het is koud zonder jou.
Je moet wel onder een hele dikke steen gelegen hebben wil je niet weten wie de god van de oorlog is. Toch voor de ontwetende een kleine uitleg. Kratos is een gevreesde veldheer die alles en iedereen het hoekje om helpt, maar toch tijdens een van tochten lijkt hij het onderspit te delven, hij ropet Ares, op dat moment de God van de Oorlog, aan om hem te helpen.  Ares zegt toe met de voorwaarde dat Kratos zijn ziel aan hem verkoopt en dus in de macht van Ares staat. Daarna stuurt Ares Kratos op verschillende tochten en tijden 1 van die tochten vermoord Kratos zijn eigen vrouw en kind. Doorheen verschillende delen vermoordt Kratos eigenlijk het hele het hele griekse godendom. Dus voor de deze rebooth moest er uitgeweken worden naar een andere mytologie en de Noorse werd er voor gekozen. Ik zal proberen zo spoiler vrij mogelijk de review te schrijven. Maar kan verklappen dat het een hele goed keus is geweest. Kratos verhuist dus naar het noorden om zo zijn verleden achter zich te laten. Uiteraard lukt dit niet, anders wordt het wel een hele korte game, en wanneer je vrouw sterft wordt je alleen staande vader van een zoon Atreus  een situatie die kratos nog niet vaak mee heeft gemaakt en worsteld dus met verschillende emoties. De laaste wens van je vrouw is dat ze haar as uitgestrooid word van hoogste top van Midgard, en zo begint je avontuur. Een avontuur wat behoorlijk uitgebreid is, in een tijd dat pure singleplayer games steeds schaarder worden bewijst santa monica dat het zeker nog kan.Rebooth van een serie.
De game gaat dus van start met een Kratos die twijfels heeft, die even niet meer weet hoe en wat. Je voelt met hem mee en met zijn worstelingen in emoties. Dit is heel knap gedaan van de makers. Dit is echter niet de enige verandering. Je hebt een zoon, de Blades of Chaos zijn ingeruild voor de Leviatan Axe en het camera standpunt hebben ze aangepast. Waar eerder een vaste camera is die schuin van boven de boel belichte is er nu 1 dicht achter Kratos gezet.
Uiteraard de omgeving het koudere noorden en ook de besturing is op de schop gegaan. Waar je eerder de combo’s via vierkantje en driehoekje op het scherm toverde is dat nu via R1 (voor lichte) en R2 (voor zware)aanvallen en L1 voor blokken. Ontwijken doe je met Je linker pook en kruisje 1x voor een kleine dash of 2x kruisje om weg te rollen. Let wel dat dit heel erg met timing te maken heeft te laat en je wordt geraakt, te vroeg blokken betekend wel dat je de aanval blokt maar ook een tijdje in een animatie zit waardoor je niet kunt aanvallen. Via R3 lock je op een vijand zodat je hem in het vizier houd, sommige vijanden kunnen die lock weer laten verdwijnen wat ik af en toe wel frustrerend vond. Later in de game speel nog verschillende moves vrij die je dan kan koppelen aan L1=R1, L1+R2 of L1+rondje en die ga je nodig hebben.
De vijanden hebben ook een arsenaal aan wapens en moves, de ene keer staan ze van een afstand je te bekogelen de andere komen kamikaze op je af lopen en hak je ze zo in mootjes. Weer andere vijanden zijn zo beweegelijk als maar kan en hebben dus allemaal hun eigen tactieken alsmede een iets andere aanpak om ze te verslaan. Of terwijl met buttonbashen kom je heel eind maar zal niet altijd de juiste tactiek zijn. De vijanden zijn behoorlijk gevarieerd, alleen de tussen bazen, zijn vaak een andere versie van een eerdere geziene vijand ander kleurtje zelfde uiterlijk. Dat had ik graag anders gezien net als de ‘’deathanimation’’ die is ook steeds het zelfde, maar die zeiken om het zeiken. Al met al vond ik het heerlijk spelen, het loopt allemaal zo soepel en accuraat. Het is ongelooflijk tof om met speciale aanvallen (zeker later in de game) te strooien en me soms echt onoverwinnelijk te voelen. En mocht het een keer niet lukken dan was ik wel eens gefrustreerd maar eerder over mijn eigen kunnen dan over de besturing. Volgens mij kun je ook nog de besturing op de originele setting zetten, dit heb zelf alleen niet geprobeerd.

In de vorige delen kon je al wel wat dingen aanpassen. Bijvoorbeeld welke magie je gebruikte of welke wapens. In deze nieuwe GoW tilt Santa Monica het naar een heel andere niveau met kleding die de stats van Kratos en Arteus aanpassen of van je wapens. Meestal krijgt dit ook een cosmetische invulling waardoor je iets meer het gevoel hebt dat je wat hebt aangepast.De sfeer.
Oke we weten nu dat het een tof verhaal heeft, en het lekker weg speelt. De laatste vraag die dan overblijft is: Hoe ziet het er uit? Wees gerust want werkelijk fantastisch, Santa Monica vraagt veel van je console maar het ziet er adembenemend uit. De animaties zijn met motioncapture opgenomen. Ook de effecten van het wapen zien er mooi uit, en zelfs toen er heel wat vijanden verschenen en er een draak mij het leven zuur aan het maken was zag nergens framedrops. De soundtrack is ook dik in orde. Soms geen muziek zodat je alleen de wind hoort, of helemaal niets en de muziek klapt er in op het moment dat het spannend wordt. Ook de voice acting vond ik zeer geloof waardig. Kratos noemt Atreus een keer of 100 Boy in de game maar die stem vond ik zo geweldig. Dikke pluim voor Christopher Judge, die de stem van Kratos doet. Ook de interactie tussen Kratos en Atreus vond ik zeer overtuigend. Normaal wil ik wel eens een tussenfimpje skippen maar hier kan dat sowieso niet maar vond ik het ook niet vervelend.

Conclusie:
God of War is alles en meer wat ik verwacht had. In eerste instatie als dacht ik als dat maar goed komt in het Noorden met een nieuw wapen en nieuwe Kratos. Maar na de eerste paar minuten was ik verkocht. Alles loopt zo soepel, vanuit een tussen fimpje ga zo door met de gameplay. Het verhaal is tof en wist de hele game te boeien. De personages goed uitgewerkt, je zult regelmatig tegen je zelf zeggen: O zo zit dat. Er blijven wel wat vragen over, maar het is al bekend dat dit ook weer een triologie moet gaan worden. Het enige wat ik kan opmerken is de herhaling van de tussen bazen en de deathanimaties. Zoals ik al eerder aangaf is dat zeieken om het zeiken. Ben je dus opzoek naar een singleplayer verhaal dat je een tijd lang aan het beeld geklusiterd houd van een avontuur houd met RPG invloeden, niet heel diep maar je kan je wapen Kratos en Atreus upgraden. Dan kun je deze zonder enige twijfel aanschaffen. Ik heb van minuut 1 tot de laatse genoten van de game en was stiekem een beetje terleur gesteld toen de eind credits over het scherm liepen. Dit had nog wel 100 uur door mogen gaan van mij. Ik ben na dik 20 uur dan misschien klaar met het verhaal, ik mag gelukkig vanavond nog weer na ashgard om de laatste trophies binnen te harken. Het gebeurd me niet vaak maar ik heb gewoon zin om dit spel nog een x te splen. Ben benieuwd hoe hoog die staat aan het einde van het jaar op GOTY lijstjes.

Gameplay: 10
Sound:10
Grapics:10
Eindcijfer: 9,9 omdat de perfecte game volgens mij niet bestaat maar deze komt F*cking dicht in de buurt.

Reacties op dit artikel (2)

  1. Re: Review: God of WarDoor RvG_NL op 1 jun, 13:14

    So da's nog eens een hoog cijfer. Geschokt
  2. Re: Review: God of WarDoor Ouwe_pik op 3 jun, 12:50

    Leuke review met veel plezier gelezen ThumbsUp
    Maar denk na lezen dat het geen game voor mij is en daarom altijd blij met een review.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.