Shoutbox

Bezig met laden ...

dark ik heb je een invite gestuurd, voor de geïnteresseerde hij heet "Daft Pony"
gepost door Salubriouz, 19 maa, 18:48
Wat is de clan naam? Ik wil joinen;D
gepost door Teun de Dreun, 18 maa, 08:39
Hoe vind ik MBG in de Division 2 clan lijst?
gepost door DarKFoaL75, 17 maa, 11:40
De Division 2 Clan in Online dus Join en kom gezelly mee schieten
gepost door Salubriouz, 16 maa, 00:09
De Division 2 Clan in Online dus Join en kom gezelly mee schieten
gepost door Salubriouz, 16 maa, 00:09
Niemand!!!!
gepost door Pro_gamer_obie, 15 maa, 19:22
Nog meer apex spelers hier.Huh?
gepost door Pro_gamer_obie, 14 maa, 14:30
Gefeliciteerd papatuur en Cake!
gepost door LexSurax, 8 maa, 13:48
Die is/was er al op vrijdagavond Brede lach Word/werd georganiseerd door grasmaaier ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 7 maa, 22:58
Jongens & meisjes ik heb een battlefield v poll gemaakt voor een vast avondje per week gamen! Stem en win een hoop geluk🤣
gepost door Ilosoxx, 7 maa, 22:10
maar heb hem al op disk en geplat maar voor online potje houd ik me zeker aanbevolen
gepost door McHCM, 2 maa, 08:42
helemaal grijs gespeeld cod MW eerste game die ik online speelde. waardoor ik opzoek ging en terecht kwam bij deze clan
gepost door McHCM, 2 maa, 08:41
COD heb ik echt veel gedaan op de ps3!! Dat waren nog eens tijden.
gepost door HHC-Bossie, 1 maa, 14:54
een Goedemorgen

en kijk dat is een spel voor mij dat ik gaat downloaden: cod remasterd ThumbsUp
En Johan dank voor je felicitatie Kus
gepost door grasmaaier1962, 1 maa, 10:40
De playstation + games van maart zijn call of duty modern warfare remastered en the witness .

En fredie van harte .
gepost door sali-71, 28 feb, 11:47
Hey Mense,

Zijn er nog geintereseerde in een The Division 2 Clan, kijk dan even naar mijn post op het forum.
gepost door Salubriouz, 28 feb, 07:13
middag
gepost door TvR_NL, 27 feb, 12:44
Van de week mijn 3e platinum van dit jaar gehaald Grijns
Nu verder met frozen wilds van Horizon Cool
gepost door RvG_NL, 25 feb, 07:35
Metro Exodus van het weekend maar eens verder.
gepost door McHCM, 21 feb, 19:51
ik slinger zelf nog even hitman 2 aan denk ik
gepost door LexSurax, 17 feb, 12:53
Ik ga vanmiddag weer verder met Far Cry New Dawn echt een heel leuk en mooi spel, wat je alleen kan spelen of met een maatje wat natuurlijk leuker is.
gepost door grasmaaier1962, 17 feb, 11:15
Far cry new dawn natuurlijk Smiley
gepost door Freak83, 17 feb, 09:02
Heb far cry new Daan gekocht dus die word het dit weekend
gepost door Freak83, 17 feb, 08:52
Goeiemiddag Wat gaan we gamen dit weekend? Cool
gepost door LexSurax, 16 feb, 13:23
Heel leuk om te horen Geert. Heel veel geluk en laat het gamen niet dit geluk verstoren ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 13 feb, 21:04
Leden

Welkom nieuwe leden

Flyingdutchmanindk sinds 22 maa, 12:27

DarKFoaL75 sinds 17 maa, 11:37

Mativo sinds 14 maa, 22:54

Neef-Eerd sinds 11 feb, 11:21

Wie is er online?

49 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: Star Wars Battlefront 2

Game Reviews6 dec 2017, 17:34 door rasgyn - 592 keer gelezen
Verwacht melige papa en mama humor in het sterrenstelsel hier ver weg vandaan.

Het is al een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven voor de MBGclan en zit al een tijdje met wat ideeën in mijn hoofd om te gebruiken. Nu dat de nieuwe Battlefront 2 was het een gepast begin om jullie te vertellen wat ik van de game vind. Nou moest ik in één keer denken aan wat personen uit mijn verleden die mijn recensies hadden gelezen en mij een criticus noemden. En dus hier mijn bevindingen waarin hopelijk blijkt dat ik de game eigenlijk heel erg leuk vind.


Het verhaal van verraad

Star Wars is heeft al een lange geschiedenis in de film. Persoonlijk vond ik de Battlefront van 2014 een beetje tegenvallen en was positief verrast toen het nieuws uitkwam dat er een verhaallijn in zat. En ik zal je zeggen, als je een persoon bent die in die wereld wilt spelen dan kan ik je mededelen dat dit wel goed zit. Van rebellen slagschip naar het bos op Endor, knallen in de straten van Naboo en even een drankje in Maz Kanata’s burcht, tussen de Wookies van Jakku en zelfs in een belevenis die alleen een Sith voor elkaar krijgt. Het zijn behoorlijk indrukwekkende omgevingen die dankzij de technologie ook nog eens erg realistisch overkomt. De mappen en het verhaal speelt zich af in verschillende tijdsdelen en dat vond ik een grote plus. Omdat de franchise een nogal uitstrekkende geschiedenis heeft was het erg leuk om plaatsen te zien als Jakku ten tijde van de oorlog, of de planeet Endor. De bossen bijvoorbeeld lijken nog realistischer met het behoud van de gameplay. Wat erg leuk was dat ik in een woestijn gedeelte van het verhaal ook het idee had van een uitgestrekte wereld waarin het allen voor zich is. Zo begin je dus vanuit de lucht want je slagschip word onder vuur genomen, waarna je pockets moet ondersteunen met je buddie. En dan krijg je wel het idee van een gevecht dat zich over een uitgestrekte vlakte bevind. Ook vond ik de interactie van Han Solo erg geslaagd, die het ten eerste aan de stok krijgt met Maz want hij heeft de rekening niet betaald. Om vervolgens rond te lopen in de bar op zoek te gaan naar informatie. Iedereen herkent hem natuurlijk ondanks die grote baard van hem.


Een Star Wars kan niet zonder een epische "wie is de grootste slimmerik" scene, en Luke Skywalker red iedereen als ze erom vragen.


Maar je volgt dus eigenlijk het verhaal van Iden Versio, een commandant van een speciale infiltratie eenheid die zich eerst laat vangen om informatie te kunnen vergaren van een komende aanval op de Deathstar. De informatie is binnen, maar de Keizer gaat alsnog tenonder met de beroemde planetkiller. Het verhaal vervolgt zich in een vorm die we gewend zijn, maar op een gegeven moment word er plaatsgemaakt voor de helden van de film. Je speelt dus ook als Luke Skywalker en princes Leia. Je zult dit ongetwijfeld al gehoord hebben als negatief argument, maar als je ervoor gaat zitten dan klopt het wel. Vanaf het eerste begin bevind jij je dus in een soort setting die Star Wars moet voorstellen, inclusief de foute humor. Uiteraard zou ik ook wel het verhaal van Iden wat meer uitgewerkt willen zien, maar zo’n Han Solo die zijn best moet doen in de bar vol met dronken buitenaardse wezens en een geïrriteerde barvrouw die hem niks wil geven zonder dat hij de rekening maar eens betaald is voor mij humor. En het gaat ook van de ene uitbarsting naar de andere. Zo ga je dus in het Endor bos de achterhoede uithangen, maar uiteindelijk bevrijd je een basis en smeer je hem in een TIE fighter. En zo zit het dus in elkaar, een game met een flinke knipoog naar de uitstraling van vroeger. Zo in de richting van “Er was zo’n enorme kerel met een megacreepy helm op, en terwijl hij rustig naar voren loopt zwaait de rode lichtzwaard van hem door allerlei rebellen heen en als hij er even geen zin in heeft dan knijpt hij 5 man de strot door zonder ook maar zijn best tedoen” Even lekker voor het verhaal zitten dus en het is overigens niet zo heel erg hoor, het valt wel een beetje mee met die hippie angst van 1960. Het is ook niet heel lang, en dat was wel een reden voor mij om het verhaal zo door te spelen want voor je het weet zit je in dat ene knalfestijn in een universum hier ver weg vandaan.


Star Wars Battlefront 2: Behind The Story


Knallen met zijn allen

De multiplayer is al even vermakelijk en perfect voor iemand als mij die eigenlijk af en toe als Jedi wil rondbanjeren of de ruimtemarinier wil uithangen. En natuurlijk door allerlei kapotte ruimteschepen knallen, want de Starfighter Assault modus is erg vermakelijk. Het is geen arcade vlieggame zoals een Ace Combat maar het is op zo’n manier makkelijk en moeilijk dat ik zo twee uur verder ben. De modus werd al gepresenteerd tijdens een evenement van EA en zelf spelen is nog leuker. Er zijn de jachtvliegers die behoorlijk veel schade aanrichten terwijl ze de snelheid en verdediging op peil hebben. De snelle jagers die de afstand kunnen verkleinen en met hun turbolazers de vijand doen overrompelen en de bommenwerpers die geen bommen werpen maar vooral tegen vaste objecten als afweergeschut en energiekernen echt het verschil maken. Laten we het dus zo zeggen: je kunt in je eentje er tegenaan en met een groep. De verdeling van rollen is erg handig gedaan waardoor iedereen weet wat hij in handen heeft. Ze hebben de bonussen van je klasse omhoog geduwd, en de minder goede kenmerken naar beneden gehaald. En dus zal een bomber nooit een vijftal jagers kunnen verslaan, maar zal een interceptor behoorlijk wat ondersteuning uit de ruimte kunnen knallen zonder dat de tegenstander het doorheeft. En dat in een decor rechtstreeks vanuit de fantasie van deze recensist. Van ruimtestation tot een overval tussen het puin van een andere slag.

Het knallen op de grond is eveneens erg mooi om naar te kijken. Het strand is best leeg voor zo’n Galactic Assault, terwijl het moeras naar de basis behoorlijk dicht is. Ook is er een AT-AT te vinden in één van de mappen en het ruimtestation op Kamino is dodelijk nauw. De gamemode die meerder objectieven kent is erg geslaagd en ik ben in nog maar een match geweest waarin het winnende team ook daadwerkelijk de hele map wint in plaats van maar op punten. En dat vind ik goed, en is ook een basis voor teamplay want wie wil nou niet daadwerkelijk winnen zonder dat puntengedoe te moeten gebruiken. Ook fijn is dat er een behoorlijke hoeveelheid speciale eenheden zijn die je kunt gebruiken. Op de meeste mappen kun je dus aan de slag als speciale trooper of Jedi/Sith, een voertuig besturen of luchtondersteuning geven. Zelfs als je besluit om voor het luchtruim te kiezen zul je zien dat er 3 spelers aanwezig zijn en de game gooit er een stukje of 4 tot 6 npc’s bij. Wat veranderd is ten opzichte van de vorige game is dat er behoorlijk veel dichtheid is in de mappen. Toen je in de eerste game van 2014 nog wel eens in een enorme sneeuwbak de planeten kon aanschouwen terwijl je was neergeschoten door een scherpschutter, is het hier vol met obstakels ondanks dat de directe weg ernaar toe toch wel erg breed aandoet.


Dit keer meer personages vanaf het begin, en je kunt ook offline aan de slag met je vriend(in) of via shareplay natuurlijk.


De modus Strike is een hele vermakelijke en speelt goed door. De meeste zijn en soort TDM gevormde mappen maar hebben precies genoeg ruimte in het midden of aan de zijkanten voor die epische rushes naar het doel en voldoende punten om ambushes uit te voeren op onoplettende troopers. Ook fijn is dat je de ene match een bom tot ontploffing moet brengen en de andere een kistje moet vervoeren naar een punt waarna je zelf ook ontsnapt aan al dat geweld. Heroes versus Heroes is ook terug, en daarin kunt je in TDM stijl je gang gaan met alleen helden die de game te bieden heeft. En Blast is gewoon de TDM van de game.

Het is goed gebalanceerd en ondanks dat ik in de eerste potjes zoiets had van “gelukkig is die sniperrol wat verminderd” is de sniperrol juist versterkt. De mappen kennen namelijk een behoorlijke hoeveelheid zichtpunten die niet zo snel worden gebruikt. Het oprukken en doorgaan werkt hier erg goed en als je een persoon bent die graag achterin zit, dan kan dat prima. Je zult dan wel moeten meelopen en dat is erg fijn voor als je die kilometers afstand helemaal niet kunt overbruggen met je kogel en liever een 25 meter achterin zit. Het is goed gebalanceerd en opnieuw weet je waar je aan toe bent met je klasse. De trooper is voorin te vinden met zijn assaultwapen en specials als een schotgun, de officier is degene met de partybuffs en de turrets, de heavy knalt erop los met lmg’s en de specialist zit dus op een afstandje alles te spotten.


En dus …

Al met al vind ik het een erg goede game, en ondanks wat technische kleinigheden, er zijn gevallen van rubberbanding en lag maar veel minder dan in andere games, is het een erg goede multiplayer. Ik was erg onder de indruk van de campaign die zowel de wensen voor fans als gamers in vervulling doet gaan met decors rechtstreeks van de film of “juist dat ene stukkie naar rechts daarzo” De humor die in het spel is verwerkt is ook typerend voor de franchise. Iden is een professionele commando, maar de rebellen lijken me eerder wat mensen die erin zijn getrapt. En dat terwijl de troopers van het Keizerrijk maar dingen doen want dat hebben ze zo geleerd. In veel games heb ik toch wel het idee dat je een soort superman bent die alles kan doen in dienst van de wereld, in plaats van een gewone kerel. Dat vind ikzelf ook wel leuk aan Battlefield 1 die je eigenlijk in een soort idee stopt waarin je er maar in bent gegooid of je bent helemaal in de leugen getrapt van macht en de goedheid van jou held of heerser. Je kunt de humor leuk vinden of niet maar het geeft de game een beetje een gezicht, iets wat niet veel games durven te doen. En ik denk ook dat het dankzij de naam Star Wars is dat zulke humor aanwezig kan zijn. En dat terwijl je als niet Star Wars fan er toch een goede tijd mee kan hebben. Soms is het wel een beetje papa-denkt-dat-hij-grappig-is humor maar daar is niks verkeerd mee. Het past wel binnen de setting van de game waarin je toch veel futuristische dingen aan het doen bent zoals in voertuigen vliegen die in een ruk omhoog gaan en waarin je een rare beest tegenkomt en dan weer een aantal kleine wookies ofzo. Ik heb wel het idee dat DICE het idee had van: Als we toch iets onwerkelijks gaan doen, laten we dan vooral niet de US NAVY Seal in de ruimte gaan uithangen. De filmwereld in de game zal de filmhumor kennen.

Wat ook opvalt aan de game is dat de makers geen enkele moeite hebben gedaan om het tot een hardcore shooter te maken. Er zijn 3 hoofdwapens per klasse en de extra wapens en gadgets zijn ondersteuningen voor die rol of voor het team. Dat deze simpliciteit werkt zien we wel in Battlefield 1, maar nu is er toch een stapje verder gezet en dus kun je deze game nu spelen en over een paar maanden weer zonder al te grote verschillen in skill te moeten overbruggen. Eenvoud is koning in deze game en het is erg gefocust op het personage, de klasse en de map. Ook zijn er veel verschillen te vinden in hoogte. Een TDM map op Jakku heeft bijvoorbeeld veel flow omdat het een neergestort schip is en dus zijn er open ruimtes en kleine gangen waardoor je de hele tijd van boven naar beneden gaat. Dit soort dingen zorgen ervoor dat je als nieuwe speler de hoekjes kunt opzoeken, en als gevorderde meer en meer in de weg word gezeten want het kan altijd beter. Recht en ver is precies wat het lijkt, en dus zijn er veel meer obstakels die zorgen voor dekking en snelheid.

Ook zijn er bijzonder weinig milestones te voltooien. Van 20 tot 72 met een totaal van 215 op dit moment. En er zijn een aantal die je 250 kills laten maken voor een wapen of 2500 kills voor wat credits. Dat maakt het dus dat je minder op de challenges gaat lopen hameren en lekker doorspeelt op de manier zoals jouw die uitkomt. Er zijn overigens ook Hero milestones dus dat is erg leuk om zo af en toe te zien hoe goed jij het hebt gedaan met een hero zonder dat je meteen door hebt wat die skills doen. Ook zijn er periodieke evenementen zoals er nu light side vs dark side is waarin het aan de speler is om de challenges uit te voeren en de kant met de meeste uitgevoerde challenges krijgt dus die bonus. Ik heb ditmaal voor light side gekozen want we kunnen iets krijgen met Fin, misschien het speelbare personage of een starcard.

Ook fijn is de aanwezigheid van arcade modus. Hierin ga je offline tegen bots te werk, en een aantal battlescenario’s zijn best pittig. Maar je kunt ook zelf je TDM of Onslaught instellen waar je allerlei dingen kunt uitvoeren zoals 999 vijanden doden voor je hebt gewonnen. Opnieuw is het casual, stel maar wat in en heb veel plezier. En dat is nou juist hoe de game op mij overkomt, casual, bedoeld voor na de film.


Zelfs een pietje precies kan niet alles voorzien, maar uiteindelijk komt alles goed en krijgt de winnaar een dikke tuut van de knappe dame


Ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden als je hem hebt gekocht en wees gerust er is co-op aanwezig zodat je met playshare aan de slag kan, en offline bots zijn altijd een welkome aanwezigheid in dit soort games die niet per sé voor de hardcore gamer is bedoelt.

Ik hoop dat jullie je kunnen vinden in de recensie die ik heb geschreven en laat gerust weten wat jij vind van de game of dit stukje.

Reacties op dit artikel (7)

 1. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door rasgyn op 6 dec 2017, 17:39

  hopelijk de eerste in een nieuwe lijn van dingen van mij. Het is tenslotte december lol. Laat vooral weten wat jezelf van de game vond ThumbsUp
 2. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door Ouwe_pik op 6 dec 2017, 17:57

  Zal na de kerst in mijn bezit zijn hoop ik Tong
 3. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door grasmaaier1962 op 7 dec 2017, 06:49

  Heel mooi geschreven Ramon en heel prettig om te lezen ThumbsUp
  Ik moet even kijken hoe ik deze maand uitkom ivm onvoorziene kosten voor mijn woeffie.
 4. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door TvR_NL op 7 dec 2017, 12:15

  ThumbsUp
 5. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door LexSurax op 8 dec 2017, 07:50

  Mooi review ramon
 6. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door JMailuhu op 8 dec 2017, 09:13

  Meh... Dit spel lijkt mij echt vet! Heb deel 1 nooit kunnen proberen, al had ik zat kansen om hem voor €15 mee te pikken. Er zijn nog zoveel spellen die ik wil halen (Sonic Mania, GTA V, Horizon, Elite Dangerous, Destiny 2). Budget wilt dat ik overgeleverd ben tot graaibak games van bv. CEX We Buy of GameMania. Teveel leuke games... Een game die voor mij persoonlijk wel meteen €60 aanschaf waard is, is God of War.
 7. Re: Review: Star Wars Battlefront 2Door JMailuhu op 8 dec 2017, 09:15

  Excusses, goede review. Inhoudelijk erg sterk en onderbouwend.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.