Shoutbox

Bezig met laden ...

nieuw COD event in de agenda gezet!
Nog een keertje knallen als vroegah ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, Gisteren, 17:08
Top Bram.
Ben erbij
gepost door Hawkeye, 29 apr, 20:51
Nieuw COD event in de agenda gezet. Kus
gepost door Bram_76_NL, 22 apr, 11:32
Wudang, kom lekker bij de club
gepost door Salubriouz, 20 apr, 12:46
vanaf vandaag ook Division 2 bezitter ThumbsUp
gepost door Wudang, 20 apr, 12:12
Das klote Johan Bedroefd
Ik ploeter nu zonder mijn maat verder Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 20 apr, 12:06
Balen Johan,

Ik heb vorige week ook Division 2 gekocht. Nu level 21 Grijns
gepost door RvG_NL, 19 apr, 13:10
Mijn ps4 heeft zojuist de geest gegeven , dus voorlopig even geen division 2 voor mij . Groeten sali-71 ( johan )
gepost door sali-71, 18 apr, 15:16
Goede avond
gepost door Hawkeye, 15 apr, 22:16
@Michel: zie agenda. Doet wim1990 ook mee?
gepost door Bram_76_NL, 15 apr, 20:14
Er staat een gratis God of War dynamisch thema in de PS store Brede lach
gepost door Toontje, 14 apr, 18:09
Ilosoxx heeft zijn naam verandert op playstation naar NL-Marco1987 dan weten jullie dat even ThumbsUp Niet dat je opeens denkt wie is die vreemde vogel
gepost door Ilosoxx, 14 apr, 15:37
middag
gepost door TvR_NL, 14 apr, 12:36
Goeiemorgen oudjes,
Is d'r al een datum gepind voor COD4?
gepost door TheMichelAnne, 13 apr, 09:19
een goedemorgen allen

En dank je wel Lex
en voor vandaag staat er op 't menu: behang trekken 🙄🙄🙄
gepost door grasmaaier1962, 13 apr, 08:11
succes met verhuizen Gras!!
gepost door LexSurax, 12 apr, 13:42
Middag,

en vanaf morgen gaat de stekker uit mijn PS4 en gaat waarschijnlijk over een week of twee weer aan in mijn nieuwe woning Tong  
gepost door grasmaaier1962, 11 apr, 12:50
Middag!
gepost door McHCM, 7 apr, 12:52
middag
gepost door TvR_NL, 4 apr, 12:46
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Mogguh 😁
gepost door grasmaaier1962, 2 apr, 06:50
middag
gepost door TvR_NL, 1 apr, 12:39
Beste Johan,

van Harte gefeliciteerd met je Verjaardag kerel en maak er een mooie en gezellige dag van vandaag en ik zal vnvd een 🍺🍺 op je drinken 😋
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:58
Je heb gelijk Arne en daar had ik ff niet aan gedacht dat die mogelijkheid al in 't spel zit en dan is een community op de ps4 idd overbodig.
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:56
Leden

Welkom nieuwe leden

Maddox071 sinds 29 apr, 22:15

Laurens sinds 6 apr, 18:08

Matti sinds 4 apr, 19:15

CrimeAngel sinds 31 maa, 16:33

Wie is er online?

49 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Review- Alienation

Game Reviews2 jun 2016, 15:45 door MR_SINISTER_79 - 948 keer gelezen
In vele soorten, vormen en maten worden we al jaren hiermee blootgesteld aan alien invasies.  Van het op de de radio uitgezonden The war of the worlds  van Orson Wells, de walgelijk slechte film, Battlefield:earth tot goede shooters als Resistance.  Via de Finse ontwikkelaar , Housemarque, Kunnen we nu Alienation aan de lijst toevoegen. En een erg leuke toevoeging is het geworden.Platform: PS4
Genre: Twin stick shooter
Uitgever: Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar: Housemarque
Multiplayer: Online co-op
Demo in de store: nee
Reviewer: Mr_sinister_79


Verhaal is van secundair belang!
Zo, dat is er alvast uit. Wat je voorschotelt krijgt is een standaard alien invasie riedeltje dat je al vaker gehoord hebt. Het heeft geen diepe lore/verhaal zoals bijvoorbeeld Mass effect, The Witcher of Bioshock heeft. Nee, je bent een soldaat in een mechanisch pak dat de wereld over gestuurd wordt om aliens over de kling te jagen. Dat is het.  Het wordt verteld via de laadschermen voordat je op een missie gaat en tijdens het spelen.  Buiten dat het ook totaal niet interessant is, zijn sommige dialogen ook vaak tenenkrommend.  Nee, hierin ligt niet de kracht van Alienation.

 


Gameplay perfectie
Gameplay, hierin excelleert Alienation namelijk wel. Of je er van dit soort spellen houd of niet, Housemarque heeft alles tot in de puntjes uitgewerkt, net zoals bij hun vorige games, Resogun en Dead nation.  Qua gameplay is dit ook een spirituele opvolger van die laatste. Ook hier heeft je karakter een hoofdwapen (assault rifle), een secundair wapen (pistool of shotgun), nog een zwaarder wapen (raketwerper/ vlammenwerper) en diverse andere wapens zoals granaten en boemerangs. Het verschil is wel dat ze er een licht RPG-systeem aan verbonden hebben, maar daar kom ik straks even op terug.

Voordat je kan beginnen, heb je keuze uit drie klasses: De Bio-specialist, de Saboteur en de Tank. Elk klasse heeft een eigen skilltree en speelstijl, zodat je drie keer een andere ervaring hebt. Deze skilltree kun je door middel van XP uitbreiden. Hoe zwaarder de uitdaging, hoe meer XP je verdiend. De skilltree bestaat ook uit actieve en passieve delen. Passief zijn de standaard dingen zoals gezondheid en armor.  De actieve delen zij wat interessanter en deze verschilt ook per klasse. Zo is de Tank log en is hij met zijn twee kanonnen eigenlijk maar goed voor 1 ding, en dat is knallen. Maar hij kan een schild voor elk lid van je team zetten. De saboteur daar in tegen is wendbaarder maar ook iets meer kwetsbaar. Als kenmerkende vaardigheid kan deze een allesvernietigende airstrike oproepen. De bio-specialist kan aliens vergiftigen en nanomachines oproepen die de aliens aanvallen.
Hoe je je verdiende Xp besteed is volledig aan jouw. Specialiseer je op 1 ding of ga je het breder aanpakken.

Zoveel Loot
Maar het gene, buiten de sublieme gameplay, wat je telkens doet terugkomen, is de loot die je kan verdienen. Vijanden laten allerlei verschillende wapens vallen die jij dan weer kan gebruiken. En, net zoals met je skilltree kan aanpassen. Wil je je legendarische shotgun, nog meer kracht geven of je assault rifle een groter magazijn, dan kan dat. Dat gebeurt door middel van materialen die door vijanden gedropt worden.  Maar ook hier geld weer: Hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe beter de wapens die gedropt worden. Heb je een wapen al? Geen probleem, haal het uit elkaar en gebruik de materialen om je huidige wapen uit te breiden.
Dit RPG systeem is dun, zeker vergeleken met een echte RPG, maar het werkt wel heel goed. De zucht naar betere wapens motiveert je om de maps uitgebreid te gaan verkennen. De maps zijn goed opgezet en onderling gevarieerd. Wat interessanter is dat er tijdens je missie er random evenementen plaats vinden. Zo kan het zijn dat je ineens geconfronteerd wordt met een aankomende horde, waarbij er honderden aliens tegelijk op je af komen. Of je kan een mini tussenbaas verslaan voor meer loot.  Ook kan je wat aanvullende opdrachten uitvoeren, voor extra materiaal en XP.


  
 


Multiplayer
Een echte multiplayer zit er niet in. Je kan random bij mensen in een bestaand spel binnenvallen, zodat je een co-op creëert. De optie is er, als je dat wil, om mensen tijdens je eigen missie niet toe te laten. De optie van een lokale co-op is er niet. Dit is zeker een gemis want bij Dead Nation heb ik er met veel plezier en onder het genot van een glas bier veel gebruik van gemaakt. Housemarque is echter van plan om dit later toe te gaan voegen.


 


Grafisch & geluid
Grafisch ziet het er gelikt uit. Van de laadschermen tot de maps is het piekfijn afgewerkt. Het is prachtig om te zien dat tijdens de orgie van explosies en overig geweld elk detail nog prima van elkaar te onderscheiden is. Jammer is wel dat de aliendesigns zelf niet zo fantasierijk zijn (hallo starship troopers!) Maar dit is maar een piepklein smetje.
Hetzelfde geld eigenlijk voor het geluid. Kleine details zijn prima te onderscheiden, zoals voetstappen en gerommel in de verte.  Zeker met een koptelefoon op.

Conclusie
Housemarque heeft wederom een prima game afgeleverd. De gameplay, de leveldesign, graphics en geluid zijn allemaal tot in de puntjes goed afgewerkt.  Voor liefhebbers van dit soort arcadeachtige twin stick shooters is dit zeker een must.

+ punten
+  goede controls
+ verslavende gameplay
+ goede graphics en geluid
+ Co-op

- punten
-  ongeïnspireerde alien design
- Geen locale co-op
 

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay:9
Grafisch:8
Sound:8
Speelduur:8
Totaal: 8,3

Reacties op dit artikel (0)

Geen reacties gevonden voor dit artikel.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.