Shoutbox

Bezig met laden ...

Geen dank Theo ik heb het uit mijn hart gedaan 😊
gepost door grasmaaier1962, Vandaag, 12:22
ThumbsUp
gepost door matrix0070, Vandaag, 11:49
Jij bedankt voor het organiseren Fred
gepost door TvR_NL, Vandaag, 10:36
Een goedemorgen allen, gisteravond was mooi wat betreft het herdenkings event voor onze Patrick en je was bij ons kerel.
Ik wil bij deze Roger, Theo, Geert en Lex bedanken voor jullie aanwezigheid want mede dank zij jullie was het een waardige herdenking.
Ik zal komende week van alle opgeslagen filmpjes 1 geheel maken en plaatsen op YouTube.
gepost door grasmaaier1962, Vandaag, 09:15
congratz Dubs!!!
gepost door LexSurax, Gisteren, 12:40
Het was op zeker gezellig Flux en graag gedaan bij deze,  en op naar de volgende 🤗
gepost door grasmaaier1962, 13 dec, 18:21
1x was op zich genoeg geweest Grijns
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
@faqzy, heel herkenbaar. Ook de laadtijden worden niet korter. Maar ja, dat krijg je als de games steeds uitgebreider en grafisch mooier worden. Ook de werelden zonder laadtijd als je eenmaal aan het spelen bent zijn wel fijn.
Maar ik heb ook een hekel aan dat wachten
gepost door LexSurax, 13 dec, 08:42
Waarom moeten games altijd downloaden! ik wil nu spelen! niet over 15 min! eindelijk BF5:)
gepost door FAQZY, 12 dec, 19:51
een Goedemorgen allemaal het BF5 event vlaggen verzamelen is na een geslaagde avond weer voorbij en we hebben er vele verzameld met ons allen. Ik wil bij deze Peter, Roger, Flux, Joshua en Alex bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet
ThumbsUp. ThumbsUp. ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 8 dec, 08:12
Geen dank Bram en jij bedankt voor het aanpassen ThumbsUp

gepost door grasmaaier1962, 29 nov, 10:21
Dank je Gras! Het is aangepast. Forum en hoofdpagina gebruiken niet dezelfde tijdsbepaling Smiley
gepost door Bram_76_NL, 28 nov, 12:40
Vreemd op de hoofdpagina loopt 't wel goed maar op 't forum niet Huh?
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:53
Een goedemorgen allen en
@Lex de tijd loopt niet synchroon, de tijd moet nog een uurtje terug gezet worden Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:52
Gefeliciteerd! Pfft 11 jaar alweer.
gepost door Bram_76_NL, 27 nov, 21:04
Gefeliciteerd MBG Knipoog
gepost door ara, 27 nov, 15:43
gefeliciteerd mbgleden met ons elfde jaar in gaming \o/
gepost door rasgyn, 27 nov, 11:48
      Het is raar maar waar
 MBG clan is vandaag 11 jaar
      van Harte gefeliciteerd
        en maak er een mooi
                 feestje van
                         Kus


gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:28
Een goedemorgen allen,

Ik ben op zoek naar leden die gta5 spelen. Aanstaande zaterdagavond is er een herdenkings ceremonie ter ere van Patrick die verleden jaar plotseling is overleden Huil
Graag zou ik willen dat er vele leden bij zijn om zo zijn vrouw, familie en vrienden te laten zien dat we Patrick nog niet zijn vergeten.
Luister naar je hart en schrijf je in op de hoofdpagina.

gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:22
eeeeeeeen Goedemorgen allemaal en een fijne zondag Smiley
gepost door grasmaaier1962, 25 nov, 09:37
Goedemorgen allen, het black friday event is weer voorbij en was wederom weer top.

We hebben vele gratis kogels gekregen maar ook heel veel weg gegeven Grijns

Bij deze wil ik Jochem, Roger, Peter en Joshua bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet ThumbsUpThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 24 nov, 08:49
Dank je wel Ramon je bent een schat Kus
gepost door grasmaaier1962, 23 nov, 13:15
heb er eentje voor je neergezet gras. schrijf je gerust in jongens
gepost door rasgyn, 23 nov, 12:49
Leden

Welkom nieuwe leden

Maikel sinds 29 nov, 18:08

KayRooos sinds 22 nov, 02:42

JjochemJ sinds 20 nov, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Wie is er online?

35 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: The Division

Game Reviews8 apr 2016, 11:29 door McHCM - 1381 keer gelezen
2e review deze week, vandaag The Division. Veel lees plezier.

Titel: Tom Clancy’s: The Division

Intro:
Nieuwe IP’s (Intellectual Property) zijn altijd spannend en ik kijk er altijd naar uit. Ik houd namelijk van nieuwe dingen, nieuwe spullen, en het meeste van nieuwe games. Een nadeel is dat ze vaker tegen vallen dan dat ze de verwachtingen waarmaken. Wat Ubisoft doet met hun nieuwste IP zocht ik voor jullie uit.Platform: PS4
Genre: Cover based schooter action RPG/MMORPG
Uitgever: Ubisoft
Ontwikkelaar: Ubisoft Massive, Ubisoft Red Storm, Ubisoft Reflections, Ubisoft Annecy
Multiplayer: Ja
Demo in de store: Geen demo, wel is er een Beta geweest.
Reviewer: McHCM


Black Friday
The Division speelt zich af in New York, de stad is getroffen door een pandemie. Die onstaat nadat er een nieuw extreem besmettelijk pokken virus wordt geplant op dollar billjetten zo rond black friday de eerste na thanksgiving en de laatse vrijdag van november waar in America zo'n beetje iedereen inkopen gaat doen voor de aankomende decembermaand en er record bedragen omgezet worden. Je begrijpt wel wat een inpact dit heeft. Veel mensen worden ziek en van ordehandhaving kan eigenlijk niet meer gesproken worden. Mensen nemen het recht in eigen hand en criminlen grijpen hun kans om van de chaos die ontstaat gebruik te maken. Een team van "sleeper agents", "The Strategic Homeland Division" (SHD), kortweg The Division, wordt ingeschakeld om de stad te proberen redden. Jij speelt een van die agenten en wordt in allerhande missies gevraagd orde op zaken te stellen, bewijzen te zoeken en, wie weet, wel een antwoord te vinden op de vragen wie, wat, waar, wanneer, hoe en waarom!

 


Concrete jungle
Zoals je in mijn omschrijving van het spel kunt zien voegt deze game verschillende genres samen. Dit hebben meerdere ontwikkelaars geprobeerd en niet altijd even succesvol. Na een uur of 50 kan ik concluderen dat de poging van Ubisoft best een goede is.

De gameplay speelt zich dus af in de totaal vervallen "Concrete Jungle" New York. Op de map die je oproept door op je pad te drukken kun je een icoontje uitkiezen en daar staat gelijk bij welk level aanbevolen is. De icoontjes hebben kleurcodes groen, blauw, en geel. Groen staat voor Medisch gerelateerde missies, blauw voor beveiliging en geel technische missies. Voor de missies krijg je (uiteraard) XP. Je krijgt Credits (om wapens of modifications te kopen) en punten om vleugels van je hoofdkwartier te verbeteren. Door de vleugels van je hoofdkwartier te verbeteren speel je perks, skills en talenten vrij, en zo kies je als het ware je klasse waarmee je wilt spelen. Er staan er driehoekjes in de zelfde kleuren op de kaart. Dit zijn zogenaamde "Encounters"; kleinere missies die korter zijn maar daarom niet minder intens. De beloning is wel kleiner maar zo is er wel op elke hoek wat te doen.

Nu ben ik nog niet klaar, want er staan ook nog kleine lichtblauwe huisjes op de map. Dit zijn je safehouses. Elk gebied heeft een aanbevolen level en een safe house. Als je een safehouse vindt, wat niet al te lastig is, wordt deze oranje, heb je een fast travel punt, en krijg je via de JTF Officer een paar side missies op de map (andere lichtblauwe icoontjes). De "sidemissions" kun je doen voor soms dikke xp en credits maar hier krijg je dus geen punten voor voor je hoofdkwartier. Ze bestaan uit, misschien raad je het al, antennetorens heractiveren, (ze openen geen nieuwe delen van de map deze keer) gijzelaars redden, mensen zoeken en goederen beschermen. Uiteraard ligt de hele wereld ook weer vol collectibles. Je kunt telefoons vinden waar gesprekken opstaan van verschillende mensen, laptops met informatie, vermiste agenten, drones die neergestort zijn en zogenaamde echo’s die je een stukje geschiedenis laten zien.

 


The good, the bad and the stupid
Je bent dus een agent en die bad guys opzoekt en afslacht, de JTF (Joint Task Force) ondersteunt die altijd erg onder de indruk van je zijn. Jij kan namelijk in je eentje wat zij vaak met een man of 5 niet voor elkaar krijgen. Zoals ik in mijn uitgebreide uitleg vertelde kies je dus een icoontje op de map en er verschijnt vervolgens een waypoint en een lijntje voor de te volgen weg. Je verplaatst je lopend richting doel, en onderweg kom je vervolgens "friendlies", de JTF tegen, die je om hulp vragen. Of er verschijnt een icoontje van een collectible op je mini map, of een burger die hulp nodig heeft, of 2 die ruzie aan het maken zijn. Regelmatig kom je een verdwaalde hond tegen. Ook hoor je regelmatig over je, ik neem aan, portofoon "hostile detected" en dan is het knallen geblazen. De stad lijkt echt te leven. Door op kruisje te drukken wanneer je dichtbij een van de vele objecten in de wereld bent "plak" je er automatisch tegen aan en kun je vanuit die cover je vijanden onder vuur nemen. Wil je van cover naar cover dan kijk je naar het volgende punt en houd je kruisje ingedrukt en dan loopt het personage automatisch naar dat punt. Je vijanden doen het zelfde en zullen je proberen te flankeren. Als je je ze onder vuur blijft nemen zullen ze achter de cover blijven zitten of een betere positie proberen te vinden. Regelmatig klimt er 1 boven op een auto of gaat midden op de weg staan om zo vol in beeld daar even te blijven staan en afgeknald te worden. Geen beste AI dus van de tegenstanders. Dit alles speelde zich af nog steeds onderweg naar de missie. De missies die ik speelde doen op zich niets nieuws of speciaals maar het sociale aan de game maakt een hoop goed. Ik vind het persoonlijk namelijk erg leuk om met een paar maten op pad te gaan door een spelwereld en in redelijk tacktische gevechten te belanden. Zeker als het level van de tegenstander wat hoger is dan die van jou. Ben jij sterker dan hen, dan zaag je er zo doorheen.

Coop vs Solo
De game is gemaakt om in coop te spelen. Je kan de game met 1, 2 of 3 vrienden spelen en hoe meer vrienden hoe meer vreugd, er worden meer en sterkere tegenstanders op je af gestuurd. Ook kun je de verschillende skillsets op elkaar afstemmen zodat je een onverslaanbaar team wordt. De loot die valt is voor iedereen. Tenminste, niet iedereen ziet de zelfde loot vallen maar voor iedereen ligt er wat. Zorg wel dat de levels van de maten waarmee je speelt een beetje bij elkaar liggen anders wordt de tegenstand op het hoogste level gebaseerd. Ik speelde met een lid van MBG dat level 12 was en zelf was ik level 28 en de vijanden werden toen level 24 voor mij geen probleem maar de ander had totaal niets in te brengen. Speel je liever alleen? Dan is dit geen probleem, de vijanden komen in wat minder getale op je af daardoor is het prima alleen te spelen, alleen blijft er dan een vrij standaard 3th person shooter over. En ik persoonlijk was vrij kansloos in m'n eentje in de The Darkzone.

 


Let’s get to the chopper
Midden in de map is een afgesloten gebied. Dit gebied kun je in voor het PvP (Player vs Player) gedeelte, de online modus dus, The Darkzone. Daar loop je op de zelfde manier rond als in de singleplayer mode, samen met je maten of alleen, en neem je het op tegen AI tegenstanders die sterker zijn dan die in de SP, maar nu lopen er ook menselijke spelers rond die je kunnen helpen om vijanden te verslaan, maar je ook letterlijk in de rug kunnen schieten. Je loot is besmet en je moet die loot extracten door een helikopter op te roepen. Dat hoort iedereen die in de buurt is en duurt 1.5 minuut. Terwijl je op de chopper wacht worden er AI vijanden op je afgestuurd die je moet verslaan. Ook kunnen er menselijke spelers bijkomen die je of helpen, of je helpen om daarna jou proberen af te maken om je loot te pakken. Als ze dit doen worden ze "Rogue" en verschijnt er een schedeltje op de map. Je kunt je misschien voorstellen dat dit ongelooflijke spannende gameplay oplevert want je weet nooit wie je kunt vertrouwen. Ik zat in het level 10-14 gedeelte, en dat doen ze goed er zijn de meerdere gebieden 15-19, 20-24 enz. dus je zult geen "te" hoge levels tegen komen die je met één kogel afknallen. Maar beter word je level 30 en ga je dan de de DZ in. De loot is beter en je tegenstanders zwaarder.

Looting Time
Zoals in elke RPG zit in deze game loot die gedropt wordt door tegenstanders en die je kunt vinden in kistjes. Deze zijn verdeeld in sterktes door een bekende kleuraanduiding, wit (standaard), groen, blauw, paars en geel (beste). Natuurlijk vind je niet op elke straathoek gele loot. In het begin ben je blij als je groene vindt.  In latere levels wordt dat blauw en aan het einde van de game paarse loot. De beste loot vind je in de darkzone maar ook daar zal het meestal blauwe en paarse loot zijn met een heel enkele keer gele. Je springt een gat in de lucht totdat blijkt dat het een mod is die je eigenlijk niet kan gebruiken.

Maar de loot, daar draait het om in deze game. Die zorgt voor het verslavende gedeelte waardoor je door wil spelen. Ik heb na 50 uur spelen alles paars en 1 geel item. Natuurlijk wil ik alles geel hebben uiteindelijk, maar daarvoor moet ik nog wel even doorspelen.

Where are the textures
Tja en dan, iedereen kent nog wel de trailer/beelden van E3 2013 denk ik. Prachtige beelden van een politieauto waarin kogelgaten geschoten werden, stukjes glas die op de grond vielen, o zo mooi. WatchDogs deed ook zoiets en kon die belofte niet nakomen. Ubisof wist het, ook met The Division gaan we dat niet redden en dus in 2014 en 2015 op de E3’s schroefden ze langzaam de graphics terug. En tja, we spelen op een machine die alweer 2 jaar oud is en ik ben, denk ik, verwend geworden.

Ik vind het behoorlijk belabberd en technisch klopt het niet altijd. Sommige textures worden veel te laat ingeladen waardoor je tegen een wazige muur of tafel staat aan te kijken die langzaam scherper zichtbaar wordt. Ik snap ook wel dat de wereld erg groot is en dat Ubisoft heus wel hun best hebben gedaan, maar het staat niet netjes. Het staat me zelfs een beetje tegen, al had ik het ook wel een beetje verwacht. Er zitten zeker prachtige beelden in maar als je dan weer een locatie uitloopt en het laadt allemaal net even te lang dan wordt je weer uit die droom gehaald.

Af en toe "verdwijnt" het geluid, wat verder wel heel goed is, en regelmatig loopt de game een seconde of 2 vast om daarna weer verder te gaan. In de metro ligt soms sneeuw die blijkbaar ingeladen wordt van straat en wanneer de game er achter komt dat je binnen bent verdwijnt het plotsklaps. Ook ben ik al meerdere keren uit de game gegooid door Mike, dus fuck you Mike zul je zeggen als je de game uitgeknikkerd wordt (als de servers niet bereikbaar zijn krijg je een error waar de naam Mike bij staat) wie Mike is weet helemaal niemand maar het is fijn om een zondebok te hebben. Al met al had het technisch veel beter gekund.

It's good but not that good
The Division is een leuke thirth person shooter die lang niet alle beloften inlost. Maar een beetje ervaren gamer had denk ik ook niet anders verwacht. De game is zeker leuk om te spelen en na een uur of 50 vermaak ik mij nog steeds prima, maar ik vraag mij wel af hoe lang dit nog leuk blijft. Ook de technische tegenvaller begint mij steeds meer te storen maar daar kan aan gewerkt worden door Ubisoft. De eerste patches zijn er al uit, en de eerste update komt snel om nieuwe gameplay elementen toe te voegen.

+ punten
+ Coop knallen.
+ het verslagen new york als spel omgeving
+ verslavings factor

- punten
- technisch niet al te best
- slechte AI
-

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay:8
Grafisch:6
Sound:7
Speelduur:9
Totaal: 7,5

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
WinkelPlaystation 4Playstation 3
Wehkamp
€58,99
€--.--
Bol.com
€59,99
€--.--
Zavvi
€53,99
€--.--
Bart Smit
€59,99
€--.--
Mediamarkt
€58,00
€--.--
Intertoys
€59,99
€--.--
Toys "R" Us
€--.--
€--.--

Disclaimer:  
- prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie
- het is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van het MBGbestuur om reviews te kopiëren voor gebruik op andere websites of fora.

Reacties op dit artikel (2)

 1. Re: Review: The DivisionDoor Ouwe_pik op 8 apr 2016, 12:06

  Prima Review en niets aan toe te voegen.
  Moet nog in de  DZ beginnen Knipoog

  En inderdaad FUCK YOU MIKE Tong
 2. Re: Review: The DivisionDoor grasmaaier1962 op 8 apr 2016, 12:51

  Ik ben het met Peter eens Johan een mooie review ik zou t niet beter kunnen.

  The devision is een verslavend spel, ik ben niet echt van de shooters maar het gaat mij redelijk af en speel het spel wel een paar uur per dag.
  Ik heb twee character's met de ene ben ik rang 23 samen opgebouwd met onze Peter en de ander ben ik rang 8 omdat ik een vriend help om omhoog te ranken die t spel pas heeft gekocht.
   

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.