Shoutbox

Bezig met laden ...

Geen dank Theo ik heb het uit mijn hart gedaan 😊
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 12:22
ThumbsUp
gepost door matrix0070, Gisteren, 11:49
Jij bedankt voor het organiseren Fred
gepost door TvR_NL, Gisteren, 10:36
Een goedemorgen allen, gisteravond was mooi wat betreft het herdenkings event voor onze Patrick en je was bij ons kerel.
Ik wil bij deze Roger, Theo, Geert en Lex bedanken voor jullie aanwezigheid want mede dank zij jullie was het een waardige herdenking.
Ik zal komende week van alle opgeslagen filmpjes 1 geheel maken en plaatsen op YouTube.
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 09:15
congratz Dubs!!!
gepost door LexSurax, 15 dec, 12:40
Het was op zeker gezellig Flux en graag gedaan bij deze,  en op naar de volgende 🤗
gepost door grasmaaier1962, 13 dec, 18:21
1x was op zich genoeg geweest Grijns
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
@faqzy, heel herkenbaar. Ook de laadtijden worden niet korter. Maar ja, dat krijg je als de games steeds uitgebreider en grafisch mooier worden. Ook de werelden zonder laadtijd als je eenmaal aan het spelen bent zijn wel fijn.
Maar ik heb ook een hekel aan dat wachten
gepost door LexSurax, 13 dec, 08:42
Waarom moeten games altijd downloaden! ik wil nu spelen! niet over 15 min! eindelijk BF5:)
gepost door FAQZY, 12 dec, 19:51
een Goedemorgen allemaal het BF5 event vlaggen verzamelen is na een geslaagde avond weer voorbij en we hebben er vele verzameld met ons allen. Ik wil bij deze Peter, Roger, Flux, Joshua en Alex bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet
ThumbsUp. ThumbsUp. ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 8 dec, 08:12
Geen dank Bram en jij bedankt voor het aanpassen ThumbsUp

gepost door grasmaaier1962, 29 nov, 10:21
Dank je Gras! Het is aangepast. Forum en hoofdpagina gebruiken niet dezelfde tijdsbepaling Smiley
gepost door Bram_76_NL, 28 nov, 12:40
Vreemd op de hoofdpagina loopt 't wel goed maar op 't forum niet Huh?
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:53
Een goedemorgen allen en
@Lex de tijd loopt niet synchroon, de tijd moet nog een uurtje terug gezet worden Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:52
Gefeliciteerd! Pfft 11 jaar alweer.
gepost door Bram_76_NL, 27 nov, 21:04
Gefeliciteerd MBG Knipoog
gepost door ara, 27 nov, 15:43
gefeliciteerd mbgleden met ons elfde jaar in gaming \o/
gepost door rasgyn, 27 nov, 11:48
      Het is raar maar waar
 MBG clan is vandaag 11 jaar
      van Harte gefeliciteerd
        en maak er een mooi
                 feestje van
                         Kus


gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:28
Een goedemorgen allen,

Ik ben op zoek naar leden die gta5 spelen. Aanstaande zaterdagavond is er een herdenkings ceremonie ter ere van Patrick die verleden jaar plotseling is overleden Huil
Graag zou ik willen dat er vele leden bij zijn om zo zijn vrouw, familie en vrienden te laten zien dat we Patrick nog niet zijn vergeten.
Luister naar je hart en schrijf je in op de hoofdpagina.

gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:22
eeeeeeeen Goedemorgen allemaal en een fijne zondag Smiley
gepost door grasmaaier1962, 25 nov, 09:37
Goedemorgen allen, het black friday event is weer voorbij en was wederom weer top.

We hebben vele gratis kogels gekregen maar ook heel veel weg gegeven Grijns

Bij deze wil ik Jochem, Roger, Peter en Joshua bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet ThumbsUpThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 24 nov, 08:49
Dank je wel Ramon je bent een schat Kus
gepost door grasmaaier1962, 23 nov, 13:15
heb er eentje voor je neergezet gras. schrijf je gerust in jongens
gepost door rasgyn, 23 nov, 12:49
Leden

Welkom nieuwe leden

Maikel sinds 29 nov, 18:08

KayRooos sinds 22 nov, 02:42

JjochemJ sinds 20 nov, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Wie is er online?

TvR_NL

44 gasten, 1 lid (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review & WIN: Batman: Arkham Knight

Game Reviews10 jul 2015, 13:10 door McHCM - 1286 keer gelezen
Het is weer vrijdag, een mooie middag net als vorige week. Alleen heeft jullie reviewer daar weinig van genoten hij zat namelijk binnen peentjes te zweten, en speelde Batman: Arham Knight. Wil jij na het lezen ook deze game spelen? Doe dan mee met de prijsvraag!

Tadadadadadadadadadaaaaa Batman, de meeste mensen van mijn generatie zullen dit iconische zinnetje vast kennen of misschien zit het deuntje nu alweer in je hoofd. De tekenfilm eind jaren '80 met de heerlijke sound effecten als: Bow, Pow, en Zingggg. Batman is wel een jeugdheld van mij en dankzij Christopher Nolan die een fantastische film trilogie van The Dark Knight maakte en hem weer op de kaart zette, kwam Rocksteady in 2009 met een Batman game. Mijn eerste gedachte destijds was: als dat maar goed komt, en gelukkig kwam het goed. Rocksteady maakte een van de betere superhelden games van de afgelopen jaren en verraste vriend en vijand. Ondertussen komt er een eind aan de trilogie met dit laatste deel, Arkham Knight. Het vorige deel, Arkham Origins werd uitbesteed en was een proloog op de trilogie. Wat Rocksteady er van gemaakt heeft lees je in mijn volgende review, here we go.

Spoiler Alert
Ik wil echter een noot toevoegen.  Deze review kan kleine spoilers van vorige delen bevatten. Wil je dat niet weten omdat je de vorige delen niet gespeeld hebt, lees dan alleen de conclusie en haal heel snel de vorige delen, Arkham Asylum en Arkham City, in huis en ga die spelen.Platform: PS4
Genre: Action adventure
Uitgever: Warner Bros
Ontwikkelaar: Rocksteady
Multiplayer: nee
Demo in de store: nee
Reviewer: McHCM

Verhaal
Het verhaal begint een jaar na Arkham City. The Joker is dood, die heb je in het vorige deel naar Joker heaven gestuurd en alles lijkt klip en klaar in Gotham City. Over Gotham City gesproken, je zult er maar wonen. Ik heb er nog nooit mooi weer gezien, alleen maar regen of sneeuw. Het wemelt er van de criminelen; Pinguïn, Riddler, Poison Ivy, Two Face, Bane en ga zo maar door. Die willen ook nog eens allemaal Batman het hoekje om helpen. Ofterwijl, het lijkt mij niet fijn om een inwoner van Gotham City te zijn. Maar goed ik dwaal af. The Joker is dood en het is eindelijk rustig in Gotham City, maar zoals je al kan raden kan dat nooit lang duren.

Je volgt een agent een diner in en zodra die zijn eten besteld heeft komt er een man naar hem toe die hem verteld dat er iemand in de hoek van de diner zit te roken. Je gaat er op af en het blijkt Scarecrow te zijn. Hij spuit je prompt zijn Feargas in je gezicht en ook de rest van de diner moet er aan geloven. Die actie geldt als waarschuwing van wat Scarecrow met de hele stad wil doen. Bijgevolg wordt de stad in 24 uur geëvacueerd, 6,3 miljoen mensen worden de stad uit geholpen en het verhaal van Batman begint.  Jouw doel is Scarecrow te pakken en je zo geliefde stad veilig te stellen. Onderweg vecht je ook nog wat uit met de Arkham Knight.  Wie dat is kun je beter zelf ontdekken. En er komen andere bekende vijanden op je weg die allemaal wat met Batman te doen hebben.

 


Gameplay
De gameplay is bekende kost met enige vernieuwingen. Rocksteady snapt goed dat je na 3 delen wel elementen toe moet voegen om het geheel fris te houden. De basis is hetzelfde met vierkantje als aanval, driehoekje voor blokken en rondje voor je cape.  Kruisje gebruik je om te dodgen. Sommige vijanden vereisen een bepaalde combo zoals rondje voor een stun en dan beuken met vierkantje of rondje-kruisje-kruisje om vijanden een schild afhandig te maken en tegen de grond te beuken.

Maar Johan dit kennen we toch, hoor ik je denken. Dat klopt, maar Rocksteady heeft de environment take downs toegevoegd. Op bepaalde plaatsen kun je kruisje-vierkantje in drukken en vervolgens doet batman een vette move om iemands hoofd op een tafel te slaan bijvoorbeeld, en enkele vernieuwde vijanden. Maar natuurlijk is de grootste vernieuwing er in de vorm van de batmobiel. Eerlijk toegegeven, ik moest eerst even wennen aan de besturing en kreeg later de tip van Valkyrio om de besturing aan te passen. En vanaf dat moment was het een waar monster op wielen. Het is letterlijk een racende tank. Heerlijk en genoeg vernieuwing om mij aan het spelen te houden. Ook het stealth gedeelte is terug maar in mindere mate en dat vond ik in de vorige delen toch een van de leuke aspecten, dus had van mij wel iets meer gemogen.

 


Geen multiplayer
Het gebrek aan een multiplayer kan voor somige mensen een gemis zijn maar ik vind een single player game op zijn tijd erg leuk. Er is genoeg te doen in verschillende zijmissies en iedere vijand heeft zijn eigen ding. Zo heeft Two Face het oog laten vallen op the Bank of Gotham City. Zijn tuig overvalt die en daar steek jij weer een stokje voor. Daarnaast zit de hele stad zit vol bommen, checkpoints en watch towers, en het is tijd om deze op te ruimen. Er zijn een aantal brandweer mannen gegijzeld en het is jouw taak ze te bevrijden. Pinguïn is de wapenhandelaar van de stad die al het tuig van wapens voorziet en jij moet busjes opsporen en volgen om zo zijn depots te vinden. Ook is er een mysterieuze moordenaar die lijken achterlaat. Kun je deze moordenaar vinden met je detectiveneus? Uiteraard heeft The Riddler ook weer een heleboel raadsels en trophies voor je. En meer bekende vijanden komen je het lastig maken met elk hun eigen agenda. Dus genoeg te doen om je geen moment te vervelen.

 


Dynamic duo
Verhaaltechnisch zit deze game goed in elkaar, ik heb onzettend genoten van het verhaal. Al zijn sommige dingen en plot twists wel wat voor de hand liggend. Alle interessante vijanden maken hun intrede, al had het van mij nog wel iets meer gemogen. Ik heb wel het gevoel dat de hoofdverhaallijn wat korter is dan in de vorige delen maar mijn geheugen kan mij ook in de steek laten. Niet dat het te kort is, ik heb ook verhaallijn en zijmissies door elkaar gespeeld, maar ik heb verhalen opgevangen van vrienden die alleen het verhaal speelden en toch wel erg snel klaar waren met de game. Ook miste ik een echt eindbaas gevecht. Je vecht een paar keer tegen een eindbaas in verschillende vormen maar lastig wordt het nooit vond ik, ik speelde de game op normaal.

De laatste vernieuwing die ik met jullie ga delen is dat je regelmatig met een side kick vecht en dit is leuk gedaan. Je krijgt op bepaalde momenten in de game bijvoorbeeld niet alleen de controle over Batman maar ook over Robin, Catwoman en Nightwing. Je bestuurt dan 1 van de 2 en na enkele rake klappen kun je een double takedown doen en vecht je verder met het andere personage. Nightwing spoort voor jou de busjes van the Pinguin op, Catwoman wordt vast gehouden door Enigma aka The Riddler. En Robin is hard voor je aan het werk in een van je schuilplaatsen.

Technisch, Graphics en Geluid
De Unreal Engine 4 laat een mooie stad zien en de filmpjes lopen naadloos over in gameplay. De neonverlichting van de bars en andere gebouwen plus het slechte weer zorgen voor een mooie sfeer. De kleine details vind ik dan weer erg tof, al deden ze dat ook al in de andere delen. Het verweren van je cape en pak. De lipsync is goed, al had dat misschien nog iets beter gekund, maar heb mij er niet aan gestoord. Een keer zag ik een kleine glitch toen een lichaam half in de grond zakte maar dat kan een keer gebeuren. Een enkele keer leek de game vast te lopen maar gelukkig was het alleen aan het laden.

Conclusie
Rocksteady heeft voor een waardige afsluiter gezorgd met een geweldig verhaal. De batmobiel overtrof na de aanpassing van de controles al mijn verwachtingen. Hij is bruut om door de stad heen scheuren en te sliden.  Vervolgens met een woosh uit de batmobiel schieten en verder te zweven vond ik erg tof. Alleen al het zweven door te stad, gebruik makend van de Grapple Gun die je naar een bepaald punt trekt en als je dan een aantal keer kruisje drukt je verder de lucht in lanceert. Daar kan ik mij uren mee vermaken. Skydivend uit de lucht de bad guys die steeds wat over je zeggen verassen is heerlijk. het vechtsysteem heeft net dat beetje vernieuwing gekregen om alles fris te houden, enige wat ik echt miste was een epische bossbattle. Ik heb mij echter zeer goed vermaakt met deze game. Ik vind het dan ook jammer dat deze triliogie tot zijn einde komt, maar je weet, het kan nooit lang rustig blijven in Gotham City.
 
+ punten
+ Gotham City.   
+ Verhaal.
+ Waardige afsluiter.

- punten
- Hoofdverhaal had langer gemogen.
- Batmobiel na andere settings pas echt een baas waarom niet die setting als standaard.
- Miste een echt lastig eindbaas gevecht.


Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay: 9
Grafisch: 8
Sound: 8
Speelduur: 8
Totaal: 8,25  

Win Batman Arkham Knight + DLC

Onlangs benaderde Matrix0070 ons met de mededeling dat hij downloadcodes voor Batman Arkham Knight + DLC had liggen. Deze had hij over omdat hij ook de Limited Edition Console van Batman heeft besteld.
Onze dank is groot dat hij deze onder de MBGleden wil verloten.

Maar wat moet je hiervoor doen?
Geef zo goed mogelijk antwoord op de volgende vraag in het antwoordbox hieronder:
 
Welke acteurs hebben allemaal Batman gespeeld en in welke films?

Degene met het meest complete antwoord wint de game plus DLC.
Zijn er meerdere MBGers met hetzelfde antwoord dan beslist het Wheel of Fortune.

Succes!

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
WinkelPrijs
Wehkamp
€59.99
Bol.com
€59.99
Zavvi
€54.35

Disclaimer:  
- prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie
- het is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van het MBGbestuur om reviews te kopiëren voor gebruik op andere websites of fora.

Meedoen met deze MBG prijsvraag

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen meedoen met deze prijsvraag.
Log in of maak een account aan.

Reacties op dit artikel (8)

 1. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Ralf op 11 jul 2015, 15:34

  Goede en duidelijke review Johan.Smiley
 2. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor McHCM op 11 jul 2015, 15:45

  Thnx Ralf Smiley
 3. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Ralf op 11 jul 2015, 15:55

  En heb meegedaan.
 4. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor ajax1dewilde op 11 jul 2015, 17:10

  leuke review en heb me antwoord opgestuurd
 5. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor Hawkeye op 11 jul 2015, 18:54

  Mooie review johan.
  matrix bedankt voor de kans om dit spel te kunnen winnen
 6. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor speedyedwin1985 op 12 jul 2015, 11:56

  Leuke  review  Johan.
  Ben zelf nog actief  met deze gave game  vooral de vraag teken  puzzels  zijn soms best lastig
  Kan een hoop tijd in de game gaan zitten Tong
 7. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor The_League op 12 jul 2015, 14:43

  Tot wanneer kun je meedoen aan de prijsvraag??
 8. Re: Review & WIN: Batman: Arkham KnightDoor TvR_NL op 13 jul 2015, 13:02

  leuke review, ben ook erg benieuwd naar de game zelf

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.