Shoutbox

Bezig met laden ...

Top Bram.
Ben erbij
gepost door Hawkeye, 29 apr, 20:51
Nieuw COD event in de agenda gezet. Kus
gepost door Bram_76_NL, 22 apr, 11:32
Wudang, kom lekker bij de club
gepost door Salubriouz, 20 apr, 12:46
vanaf vandaag ook Division 2 bezitter ThumbsUp
gepost door Wudang, 20 apr, 12:12
Das klote Johan Bedroefd
Ik ploeter nu zonder mijn maat verder Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 20 apr, 12:06
Balen Johan,

Ik heb vorige week ook Division 2 gekocht. Nu level 21 Grijns
gepost door RvG_NL, 19 apr, 13:10
Mijn ps4 heeft zojuist de geest gegeven , dus voorlopig even geen division 2 voor mij . Groeten sali-71 ( johan )
gepost door sali-71, 18 apr, 15:16
Goede avond
gepost door Hawkeye, 15 apr, 22:16
@Michel: zie agenda. Doet wim1990 ook mee?
gepost door Bram_76_NL, 15 apr, 20:14
Er staat een gratis God of War dynamisch thema in de PS store Brede lach
gepost door Toontje, 14 apr, 18:09
Ilosoxx heeft zijn naam verandert op playstation naar NL-Marco1987 dan weten jullie dat even ThumbsUp Niet dat je opeens denkt wie is die vreemde vogel
gepost door Ilosoxx, 14 apr, 15:37
middag
gepost door TvR_NL, 14 apr, 12:36
Goeiemorgen oudjes,
Is d'r al een datum gepind voor COD4?
gepost door TheMichelAnne, 13 apr, 09:19
een goedemorgen allen

En dank je wel Lex
en voor vandaag staat er op 't menu: behang trekken 🙄🙄🙄
gepost door grasmaaier1962, 13 apr, 08:11
succes met verhuizen Gras!!
gepost door LexSurax, 12 apr, 13:42
Middag,

en vanaf morgen gaat de stekker uit mijn PS4 en gaat waarschijnlijk over een week of twee weer aan in mijn nieuwe woning Tong  
gepost door grasmaaier1962, 11 apr, 12:50
Middag!
gepost door McHCM, 7 apr, 12:52
middag
gepost door TvR_NL, 4 apr, 12:46
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Mogguh 😁
gepost door grasmaaier1962, 2 apr, 06:50
middag
gepost door TvR_NL, 1 apr, 12:39
Beste Johan,

van Harte gefeliciteerd met je Verjaardag kerel en maak er een mooie en gezellige dag van vandaag en ik zal vnvd een 🍺🍺 op je drinken 😋
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:58
Je heb gelijk Arne en daar had ik ff niet aan gedacht dat die mogelijkheid al in 't spel zit en dan is een community op de ps4 idd overbodig.
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:56
Iemand zin in een potje Firestorm BFV?
gepost door Dixie_Nourmouzz, 28 maa, 20:16
Leden

Welkom nieuwe leden

Maddox071 sinds 29 apr, 22:15

Laurens sinds 6 apr, 18:08

Matti sinds 4 apr, 19:15

CrimeAngel sinds 31 maa, 16:33

Wie is er online?

sali-71

9 gasten, 1 lid (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: F1 2014

Game Reviews26 jun 2015, 15:26 door McHCM - 1157 keer gelezen
Het nieuwe deel komt over enkele weken alweer uit maar we wilden jullie deze review niet onthouden.

Titel:F1 2014

Intro:
Enkele maanden geleden begon het weer: het jaarlijkse rondtrekkende circus dat Formule 1 heet. Met voor ons Nederlanders (eindelijk weer) een landgenoot in de persoon van Max Verstappen die een uitzonderlijk talent wordt genoemd. Helaas gaat deze game over het afgelopen seizoen en zit Max er nog niet in. Maar goed, met dure bolides rijden en aan 300 plus over een circuit gaan is de natte droom van menig man. Echter is een carrière in de Formule 1 voor weinig mensen weggelegd. Menigeen ontbreekt het aan financiële middelen of in mijn geval aan talent. Gelukkig hebben wij de PlayStation die de droom behoorlijk dichtbij brengt. Lees in deze review mijn bevindingen van de game F1 2014 voor de PS3.Platform: PS3
Genre: Simulation racing
Uitgever: EA Sports
Ontwikkelaar: Codemasters
Multiplayer: Ja
Demo in de store: Nee
Reviewer: McHCM

Verhaal
Een verhaal in een race game komt niet zo veel voor. Soms wordt er een poging gewaagd en de ene keer is het resultaat beter dan de andere. In deze game ben je een coureur die in een bolide mag plaats nemen om races te winnen. Niet meer, niet minder. En bij een game als Formule 1 vind ik dat ook niet nodig. Je speelt immers een simulatiegame en het zou niet erg realistisch zijn als je zo vanuit het niets de F1 in kwam. Kijk maar naar Max, die heeft ondanks zijn 17 lentes er al heel wat kilometers opzitten.

 


Rondjes
Ik loop de hele tijd rondjes, praat met mensen en loop rondjes. Sommige mensen kennen deze zin misschien uit een grappig filmpje op een houseparty van jaren terug. En die zin slaat ook op deze game, behalve dat praten dan. Dat doet alleen je mechanic. In een racesimulator doe je namelijk niets anders dan rondjes draaien op een circuit. De één vind dit geweldig, de ander denkt: tssss.

Het eerste wat je dus doet in dit spel (verrassend) is een rondje rijden en aan de hand van dat rondje wordt voor jou een moeilijkheidsgraad aangeraden. Na 1 rondje al! Waar het jaar ervoor, als ik het me goed herinner, er nog een uitgebreide coureurstest of iets dergelijks aan te pas kwam. In een game als deze gaat het om je rondjes te perfectioneren, om die ene 10e of 100e van een seconde er af proberen te rijden. Ik vind het dan ook lastig om wat over de gameplay te vertellen omdat ik niet zo een goede racer ben. Ik ben al blij als ik de finish haal zonder schade of zonder van de baan te schuiven. Toch ging ik na wat oefenen steeds harder door de bochten en daar werd ik vrolijk van. Codemasters zijn de masters van de race game en het kwam allemaal goed over op mij. De auto tot in het kleinste detail kunnen instellen is mogelijk, maar omdat ik daar niet zoveel kennis van heb ging ik voor de standaard instellingen.

De AI doet zijn ding naar mijn mening behoorlijk goed. Er wordt vaak een realistische racelijn gekozen en er gebeurt van alles. Zo klapten er bijvoorbeeld twee andere bolides vlak voor mij op elkaar waardoor ik adequaat moest reageren. Zo won ik 2 plekken!

Ik heb de game gespeeld met een stoeltje en een stuur, en die ervaring is vet, mede door het realistische gedrag. Wat ik er wel bij moet vertellen is dat dit mijn eerste game was met playseat en stuur. Als dit je game is, dan worden die rondjes wel perfect gedraaid, al voelt het wel een beetje arcade aan en dat is toch jammer voor een race sim.

Modes
Er bevinden zich natuurlijk wel verschillende modes in de singleplayer, wat het eindeloos rondjes draaien toch een.. ehm draai geeft.  Zo is er de GP mode: je kiest een team en een coureur en je probeert voor dat team - hoe beter het team hoe makkelijker het wordt - zo goed als mogelijk je best te doen in een race. Je kunt in deze mode ervoor kiezen om een volledig raceweekend te spelen of gelijk doorgaan naar de race.  In het laatste geval word je automatisch achteraan neergezet wordt.  Ook kun je naar hartenlust instellingen toepassen, zoals op welke track je wilt racen, wat voor weer het tijdens de race zal zijn en eventuele rij hulpmiddelen configureren.

In de Carrière mode doe je die test van 1 ronde waar ik het eerder over had.  Na die ronde kun je kiezen uit een aantal contracten en volgt een seizoen waarin het doel is je directe teammaat te verslaan.

De Proving Grounds mode: verbeter je tijden en de tijden van je vrienden in time attack met leaderboards om te zien hoe goed je bent. Leuk voor de fanatiekeling.

Scenario Mode: Voor mij het leukste onderdeel omdat ik in mijn eentje speelde.  De naam zegt het al: speel een waargebeurd scenario na en kijk of je net zo goed bent als de echte coureur. Er zijn 5 verschillende niveaus met verschillende uitdagingen die steeds lastiger worden en waarin medailles te verdienen zijn naarmate je beter presteert.
Enkele voorbeelden van die scenario’s zijn:
  • Herstel van een fout en win alsnog de race, of pak een positie terug van je teammaat.
  • Je ligt eerste maar Raikonen zit op je hielen kun je hem voorblijven terwijl ook nog eens veel achterliggers moet inhalen.
  • Hou tegenstanders af en pak de winst zoals Williams in 2012.
  • Maak gebruik van Hamiltons engine failure en pak het podium.


 


Multiplayer
In de multiplayer heb je eveneens een aantal modes: Quick match, Custom Race en Coöp.
In Quick match ga je snel een lobby in en kies je een auto. Deze zijn allemaal gelijk gemaakt dus het maakt niet uit welk team je kiest. Daarna kies je een mode.  In de Sprint mode rijd je 3 rondes.  Alle slijtage staat uit en het is altijd mooi weer.  Of je kiest voor een Endurance race.  Een Endurance race is 25% van een echte GP, met dynamisch weer en een pitstop omdat de banden slijten en er rotzooi op de baan komt. In deze mode zit geen kwalificatie, deze wordt willekeurig gegenereerd.  Er is tenslotte ook nog een GP mode: 7 rondes, dynamisch weer, 1 of meer pitstops en een kwalificatiesessie van 15 minuten.

Custom Race is een mode waarin je alles zelf kunt instellen en behoeft geen verdere uitleg, behalve dat de auto's niet gelijk zijn en je kunt instellen welke assist je gebruikt niet.

Tenslotte is er nog de Coöp mode: stap met je maat in een team, kies een race en versla hem of haar. Ook hier is alles naar eigen wens in te stellen. Dit alles is online, in LAN mode of split screen te spelen, met maximaal 16 spelers wat ik dan weer een beetje vreemd vind. 9 teams van 2 auto's maakt nog altijd 18 spelers voor zover ik weet.

Ik heb enkele uren online doorgebracht. Het was helaas alleen niet meer zo druk op de servers, meestal 3 spelers per race. Dat is een beetje jammer maar wel begrijpelijk. De release is al even geleden en ook begint de ps4 steeds meer aan populariteit te winnen. Eén lobby zat vol met 8 mensen, wat het geheel gelijk een stuk interessanter maakte. De connectie is wel goed, nergens problemen ondervonden. Waar ik mij wel aan stoorde was het lange wachten. 60 seconden in een lobby en dan nog weer 60 seconden voordat de race begon. Met een race van 3 à 4 minuten is dat vervelend.

Grafisch
Grafisch vond ik het spel vies tegen vallen, maar omdat deze niet op de PS4 uitkomt kan ik moeilijk vaststellen of dit aan het game lag of aan mijn waarneming van PS3 graphics. Het is namelijk al enige tijd geleden dat ik op de PS3 een spelletje speelde en jullie weten: in het geheugen is altijd alles mooier.

Geluid
Ook geen hoogtepunt, maar dat kan ook liggen aan het gemis van het echte gejank van de oude motoren.
Conclusie
Al met al is het eindresultaat teleurstellend. Grafisch en geluidstechnisch is het game ondermaats. Een stap terug in het vervolgdeel kan volgens mij niet de bedoeling zijn. Het doet zijn ding maar is kaler dan het jaar ervoor. Er is ook geen grafische update. Het lijkt er op dat Codemasters zich er makkelijk van af wou maken, dit deel wat kaler gemaakt heeft en niets nieuws heeft doorgevoerd. Hopelijk zijn ze dan al een tijd bezig met het nieuwste deel voor de nieuwste consoles en maken ze het in het volgende deel allemaal weer goed.

+ punten
+ Update van het afgelopen seizoen

- punten
- Minder is minder
- Grafisch en geluid

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay: 7
Grafisch: 5
Sound: 5  
Speelduur: 8
Totaal:6,25


MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
WinkelPrijs
Wehkamp
€50.99
Bol.com
€31.99
Intertoys
€--.--

Disclaimer:  
- prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie
- het is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van het MBGbestuur om reviews te kopiëren voor gebruik op andere websites of fora.

Reacties op dit artikel (1)

  1. Re: Review: F1 2014Door speedyedwin1985 op 26 jun 2015, 17:24

    Voor de ps4 komt ie 10juli Tong dus ben benieuwd wat die gaat brengen weet wel Met Maximaal kan er gereden worden Cool

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.