Shoutbox

Bezig met laden ...

Geen dank Theo ik heb het uit mijn hart gedaan 😊
gepost door grasmaaier1962, Vandaag, 12:22
ThumbsUp
gepost door matrix0070, Vandaag, 11:49
Jij bedankt voor het organiseren Fred
gepost door TvR_NL, Vandaag, 10:36
Een goedemorgen allen, gisteravond was mooi wat betreft het herdenkings event voor onze Patrick en je was bij ons kerel.
Ik wil bij deze Roger, Theo, Geert en Lex bedanken voor jullie aanwezigheid want mede dank zij jullie was het een waardige herdenking.
Ik zal komende week van alle opgeslagen filmpjes 1 geheel maken en plaatsen op YouTube.
gepost door grasmaaier1962, Vandaag, 09:15
congratz Dubs!!!
gepost door LexSurax, Gisteren, 12:40
Het was op zeker gezellig Flux en graag gedaan bij deze,  en op naar de volgende 🤗
gepost door grasmaaier1962, 13 dec, 18:21
1x was op zich genoeg geweest Grijns
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
@faqzy, heel herkenbaar. Ook de laadtijden worden niet korter. Maar ja, dat krijg je als de games steeds uitgebreider en grafisch mooier worden. Ook de werelden zonder laadtijd als je eenmaal aan het spelen bent zijn wel fijn.
Maar ik heb ook een hekel aan dat wachten
gepost door LexSurax, 13 dec, 08:42
Waarom moeten games altijd downloaden! ik wil nu spelen! niet over 15 min! eindelijk BF5:)
gepost door FAQZY, 12 dec, 19:51
een Goedemorgen allemaal het BF5 event vlaggen verzamelen is na een geslaagde avond weer voorbij en we hebben er vele verzameld met ons allen. Ik wil bij deze Peter, Roger, Flux, Joshua en Alex bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet
ThumbsUp. ThumbsUp. ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 8 dec, 08:12
Geen dank Bram en jij bedankt voor het aanpassen ThumbsUp

gepost door grasmaaier1962, 29 nov, 10:21
Dank je Gras! Het is aangepast. Forum en hoofdpagina gebruiken niet dezelfde tijdsbepaling Smiley
gepost door Bram_76_NL, 28 nov, 12:40
Vreemd op de hoofdpagina loopt 't wel goed maar op 't forum niet Huh?
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:53
Een goedemorgen allen en
@Lex de tijd loopt niet synchroon, de tijd moet nog een uurtje terug gezet worden Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:52
Gefeliciteerd! Pfft 11 jaar alweer.
gepost door Bram_76_NL, 27 nov, 21:04
Gefeliciteerd MBG Knipoog
gepost door ara, 27 nov, 15:43
gefeliciteerd mbgleden met ons elfde jaar in gaming \o/
gepost door rasgyn, 27 nov, 11:48
      Het is raar maar waar
 MBG clan is vandaag 11 jaar
      van Harte gefeliciteerd
        en maak er een mooi
                 feestje van
                         Kus


gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:28
Een goedemorgen allen,

Ik ben op zoek naar leden die gta5 spelen. Aanstaande zaterdagavond is er een herdenkings ceremonie ter ere van Patrick die verleden jaar plotseling is overleden Huil
Graag zou ik willen dat er vele leden bij zijn om zo zijn vrouw, familie en vrienden te laten zien dat we Patrick nog niet zijn vergeten.
Luister naar je hart en schrijf je in op de hoofdpagina.

gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:22
eeeeeeeen Goedemorgen allemaal en een fijne zondag Smiley
gepost door grasmaaier1962, 25 nov, 09:37
Goedemorgen allen, het black friday event is weer voorbij en was wederom weer top.

We hebben vele gratis kogels gekregen maar ook heel veel weg gegeven Grijns

Bij deze wil ik Jochem, Roger, Peter en Joshua bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet ThumbsUpThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 24 nov, 08:49
Dank je wel Ramon je bent een schat Kus
gepost door grasmaaier1962, 23 nov, 13:15
heb er eentje voor je neergezet gras. schrijf je gerust in jongens
gepost door rasgyn, 23 nov, 12:49
Leden

Welkom nieuwe leden

Maikel sinds 29 nov, 18:08

KayRooos sinds 22 nov, 02:42

JjochemJ sinds 20 nov, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Wie is er online?

41 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: Wolfenstein The New Order + The Old BLood DLC

Game Reviews12 jun 2015, 22:50 door rasgyn - 1468 keer gelezen
De shooter, het meest gewilde en gespeelde genre in de geschiedenis. En als we die geschiedenis er eens bij pakken kunnen we concluderen dat zonder de eerste Wolfenstein het first person shooter genre misschien wel nooit bestaan had. Id Software, ooit groot, nu aan het randje van de afgrond, met aan het hoofd John Carmack heeft veel betekend voor het FPS genre. Dit is echter verleden tijd. John Carmack heeft Id Software verlaten voor Oculust Rift en Id Software heeft Machine Games de licentie gegeven van Wolfenstein. Een goede zet of het einde van een tijdperk?
DLC (Downloadable Content) heeft zijn voor- en zijn tegenstanders en ik ben er eerlijk gezegd niet zo’n grote fan van. Maar af en toe komt er iets langs waar ik ook geen nee tegen kan zeggen. Zo was er afgelopen bevrijdingsdag Wolfenstein The Old Blood. 5 mei is een dag waar wij, nederlanders (hoe dat in België zit weet ik eigenlijk niet), onze bevrijding en vrijheid vieren en ik zat die dag met de gordijnen dicht nazi’s tot pulp te schieten. Voor mij is er geen mooiere manier om bevrijdingsdag te vieren. De festivals hebben niet mijn voorkeur door de geselecteerde muziekkeuze en dus zet ik graag op zo’n vrije dag de PS4 aan. Eigenlijk was ik het spel vergeten maar ik zag hem ineens staan in de store en ondanks dat ik gepland had om de disc versie te halen, kon ik mij niet inhouden toen ik de download zag staan. Wat ik er van vond lees je hieronder.


Platform:Playstation 3 en 4 gereviewed op de 4
Genre: Shooter
Uitgever: Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:Machine Games
Multiplayer:Niet van toepassing
Demo in de store:Nee
Reviewer:McHCM


Verhaal
Jij bent William "B.J." Blazkowicz, een joodse verzetsstrijder. Het is 1946 en bad, old Adolf is zijn oorlog aan het winnen. In een laatste wanhoopspoging probeer je een einde te maken aan de oorlog door Deadhead's kasteel binnen te vallen. De weerstand is echter iets te veel van het goede en je geraakt in een coma van 14 jaar. Als je eindelijk ontwaakt blijkt dat je met liefde verzorgd bent in een verzorgingstehuis. Niet veel later wordt dit verzorgingstehuis opgedoekt door de nazi's die iedereen afknallen en het lieve meisje wat jou al die tijd heeft verzorgd meenemen. Dit kan William natuurlijk niet laten gebeuren en met het laatste beetje kracht in je lijf knal je je een weg naar buiten om je meisje te redden, en dat terwijl je heel wat Nazi scum naar een andere wereld helpt. Jij bent nu de laatste hoop die de wereld nog heeft.

In The Old Blood DLC speelt het verhaal zich vlak voor het begin van Wolfenstein, The New Order af. IN W:TNO ga ja naar Deadhead's kasteel en in W:TOB ga je in kasteel Wolfenstein op zoek naar de locatie van Deadhead's kasteel. En ondertussen nazi’s neerschietend... heel veel nazi’s neerschietend. Het verhaal is wat kort door de bocht maar veel meer kan ik er niet van vertellen om niet al te veel te spoilen.  Een beetje fan weet wel waar dit heen leidt.

 


Gameplay
W:TNO is een shooter maar dan oldschool. Waar alle nieuwe shooters zo realistisch mogelijk moeten lijken met perks, multiplayer, killstreaks en weet ik allemaal nog meer gaat W:TNO terug naar de basis. Dit wil zeggen: weg auto regeneration health, weg altijd kogels genoeg. Is dit erg? Ik persoonlijk vond het eigenlijk wel weer een keer lekker. Kistjes open rammen op zoek naar health, kogels en meer.  Het enige moderne wat ik mis is het automatisch oppakken van ammo en health.  Dat kon in ‘92 ook al, toch of laat mijn geheugen mij nu in de steek?

Wapens upgraden met gevonden upgrades, dual wilding, fantastisch. De gameplay is wel gemoderniseerd. Je kunt achter covers plaats nemen en er is en heel licht RPG systeem die je verschillende beloningen laat vrijspelen.  Denk aan extra kogels of een silencer voor je pistool. Ook kun je, als je dat wilt, stealthy te werk gaan, totdat je ontdekt wordt. Want dan breekt hoe dan ook de hel los. Het verhaal neemt je mee, pakt je en laat je niet zo snel los.  Ik was steeds benieuwd wat er ging gebeuren.  Ook het feit dat je na 3 hoofdstukken medestrijders krijgt is nieuw en gaf deze wolfenstein wel dynamiek mee.

Aan de gameplay in de DLC hebben ze niet veel veranderd eigenlijk. Ze hebben nieuwe vijanden toegevoegd en nieuwe wapens, maar de gameplay is vooral meer van het zelfde. En aangezien ik W:TNO fantastisch vond heb ik daar geen probleem mee. Vond je W:TNO helemaal niets, dan zal je dit ook niet tof vinden. Dual wielding, cover based shooter gameplay en stealth stukjes wisselen elkaar in hoog tempo af en hielden mij een goede 5 uur in de greep. Met een ouderwetse eindbaas.  Heerlijk die oldschool. Het enige min punt is opnieuw het niet automatisch oppakken van health en ammo.  Zo kan het ook behoorlijk druk worden met dat nazi scum dat je dood wil hebben en dan is over een healtpakketje lopen net iets makkelijker dan constant op vierkantje te moeten drukken.

Een leuke toevoeging vond ik de secret levels.  Je gaat slapen en belandt in je droom, nou ja nachtmerrie eigenlijk, in het oude Wolfenstein uit '92, compleet met de graphics en vijanden van toen. In elk hoofdstuk van de game is zo’n level te vinden. Ik vond het geniaal!


Multiplayer
Deze is er niet. Is dit erg? Ik denk dat het een goed keuze is geweest door zich te concentreren op het verhaal en de gameplay. Wie weet wordt die nog als download aangeboden.

En in de DLC is die is er nog steeds niet. (punt)

Grafisch + Geluid
De Tech 5 engine doet wat het moet doen. Het is voldoende; niet de slechtste niet de beste graphics.
Mij viel op dat het geluid niet altijd klopt met wat er op het scherm getoond werd. Het was voor mij niet hinderlijk maar wel het vernoemen waard. In de DLC zijn die puntjes wel aangepakt.Conclusie
W:TWO is een heerlijke recht toe, recht aan shooter. Ik verwachtte hersenloos geknal maar het is toch wat tactischer dan je in eerste instantie zal vermoeden. Een boeiend verhaal in een mooie steampunk-achtige setting. De alternatieve geschiedenis biedt mogelijkheden voor de game. Is er dan niets mis met dit spelletje? Gameplay technisch niet heel veel.  Ik mis 1 ding en dat is Hitler himself... misschien via download?

Voor een kleine 2 tientjes download je W:TOB DLC en heb je een goede 5 à 6 uur extra plezier. Meer nog als je je er in nog een playthrough aan waagt op een hogere moeilijkheidsgraad. Ik heb hem op normaal gespeeld en vond hem al behoorlijk pittig.  Ik ga zeker nog een poging wagen op een hogere moeilijkheidsgraad. En er is een heuse platinum trofee te halen, dus genoeg te doen. Adolf is helaas nog steeds niet aanwezig.

+ punten
+ Wolfenstein
+ Nazi’s
+ Oldschool
+ (DLC) Wat lastiger
+ (DLC) Nightmare levels

- punten
- Geen Hitler
- Te makkelijk?
- (DLC) Nog steeds geen Adolf

Cijfers tussen 0 tot 10
Gameplay:9
Grafisch:8
Sound:7
Speelduur:9
Totaal: 8.3

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Wolfenstein ook kopen?Steun MBG via deze sponsor:
WinkelWolfenstein: The New OrderWolfenstein: The Old Blood
Bol.com
€24.99
€20.99
Zavvi
€28.75
€27.39
Bart Smit
€29.99
€20.99
Mediamarkt
€--.--
€19.99
Intertoys
€--.--
€19.99

Disclaimer:  
- prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie
- het is verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van het MBGbestuur om reviews te kopiëren voor gebruik op andere websites of fora.

Reacties op dit artikel (5)

 1. Re: Wolfenstein: The New Order + The Old BLood DLCDoor The_League op 12 jun 2015, 23:21

  Leuk om te lezen, thnx.
  Heb nog Wolfenstein 3D op mn ps3, zal die maar s oppakken om in te komen Grijns
 2. Re: Wolfenstein: The New Order + The Old BLood DLCDoor janizo op 13 jun 2015, 08:50

  Mooie review Johan, beide gespeeld en het blijven schitterende games Smiley
 3. Re: Wolfenstein: The New Order + The Old BLood DLCDoor Dragonkiss op 13 jun 2015, 10:09

  Top review, ook ik blijf fan van de Wolfenstein games Cool
 4. Re: Wolfenstein: The New Order + The Old BLood DLCDoor Afekx op 13 jun 2015, 10:29

  Hmmm... misschien moet ik die toch eens proberen.  Wolfenstein... nostalgie Smiley
 5. Re: Review: Wolfenstein The New Order + The Old BLood DLCDoor wegermee op 3 jul 2015, 18:17

  Heb hem uit de storing daar was ie afgeprijsd kan hem iedereen aanraden
  Lekker old school

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.