Shoutbox

Bezig met laden ...

Nieuw COD event in de agenda gezet. Kus
gepost door Bram_76_NL, 22 apr, 11:32
Wudang, kom lekker bij de club
gepost door Salubriouz, 20 apr, 12:46
vanaf vandaag ook Division 2 bezitter ThumbsUp
gepost door Wudang, 20 apr, 12:12
Das klote Johan Bedroefd
Ik ploeter nu zonder mijn maat verder Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 20 apr, 12:06
Balen Johan,

Ik heb vorige week ook Division 2 gekocht. Nu level 21 Grijns
gepost door RvG_NL, 19 apr, 13:10
Mijn ps4 heeft zojuist de geest gegeven , dus voorlopig even geen division 2 voor mij . Groeten sali-71 ( johan )
gepost door sali-71, 18 apr, 15:16
Goede avond
gepost door Hawkeye, 15 apr, 22:16
@Michel: zie agenda. Doet wim1990 ook mee?
gepost door Bram_76_NL, 15 apr, 20:14
Er staat een gratis God of War dynamisch thema in de PS store Brede lach
gepost door Toontje, 14 apr, 18:09
Ilosoxx heeft zijn naam verandert op playstation naar NL-Marco1987 dan weten jullie dat even ThumbsUp Niet dat je opeens denkt wie is die vreemde vogel
gepost door Ilosoxx, 14 apr, 15:37
middag
gepost door TvR_NL, 14 apr, 12:36
Goeiemorgen oudjes,
Is d'r al een datum gepind voor COD4?
gepost door TheMichelAnne, 13 apr, 09:19
een goedemorgen allen

En dank je wel Lex
en voor vandaag staat er op 't menu: behang trekken 🙄🙄🙄
gepost door grasmaaier1962, 13 apr, 08:11
succes met verhuizen Gras!!
gepost door LexSurax, 12 apr, 13:42
Middag,

en vanaf morgen gaat de stekker uit mijn PS4 en gaat waarschijnlijk over een week of twee weer aan in mijn nieuwe woning Tong  
gepost door grasmaaier1962, 11 apr, 12:50
Middag!
gepost door McHCM, 7 apr, 12:52
middag
gepost door TvR_NL, 4 apr, 12:46
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Mogguh 😁
gepost door grasmaaier1962, 2 apr, 06:50
middag
gepost door TvR_NL, 1 apr, 12:39
Beste Johan,

van Harte gefeliciteerd met je Verjaardag kerel en maak er een mooie en gezellige dag van vandaag en ik zal vnvd een 🍺🍺 op je drinken 😋
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:58
Je heb gelijk Arne en daar had ik ff niet aan gedacht dat die mogelijkheid al in 't spel zit en dan is een community op de ps4 idd overbodig.
gepost door grasmaaier1962, 29 maa, 06:56
Iemand zin in een potje Firestorm BFV?
gepost door Dixie_Nourmouzz, 28 maa, 20:16
Alle verzoekjes accepted, dank daarvoor... nu even update binnen halen
gepost door sling_23, 28 maa, 20:14
Leden

Welkom nieuwe leden

Laurens sinds 6 apr, 18:08

Matti sinds 4 apr, 19:15

CrimeAngel sinds 31 maa, 16:33

Hemlock17315 sinds 31 maa, 13:46

Wie is er online?

17 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Review: House of Wolves (Destiny)

Game Reviews3 jun 2015, 14:14 door rasgyn - 1126 keer gelezen
Vele MBGers knallen er in de ruimte op los. Maar weet jij op wie of wat? Lees het hier, in de review van dubldi!Platform: PS4
Genre: FPS
Uitgever: Activision
Ontwikkelaar: Bungie
Multiplayer: Ja, coop 2-6 spelers en pvp 3vs3 en 6vs6
Demo in de store: Nee
Reviewer: Dubldi


House of Wolves
De tweede uitbreiding van Destiny is 19 mei 2015 uitgebracht. Het maakt deel uit van de season pass die je eerder kon aanschaffen en geeft toegang tot The Dark Below en House of Wolves. Maar de DLC kun je ook los kopen in de Store. Benieuwd of deze DLC je weer terug kan brengen naar Destiny? Of heb je hier al maandenlang naar uitgekeken?

Er was toch wel wat kritiek op Bungie na het uitbrengen van Destiny. Het verhaal is te kort, de missies zijn een vastgelopen bandje en gear is te veel afhankelijk van geluk en RNG (Random Number Generator). In voorgaande patches hebben ze veel van deze problemen al aangepakt en met de House of Wolves willen ze de brug slaan naar de Comet release in september.

Story
De Queen is verraden door haar Fallen onderlingen. Er blijkt een Kell over het hoofd te zijn gezien, en die neemt de leiding over van de House of Wolves. De Queen roept de hulp in van de Guardians om deze Kell op te sporen en tegen te houden. Je zult toegang krijgen tot de Reef, een nieuw Social gebied. Daar zul je via Petra, the Queen's Emmissary, de story missions en bounties ontvangen.

De ontsnapte Kell, genaamd Skolas, is van plan om de andere Fallen Houses over te nemen. Dit zijn de House of Winter, House of Devils, en House of Kings. Je reist door nieuwe gebieden op Aarde, de Maan, en Venus. Als Skolas de Vault of Glass in gaat, blijkt dat hij achter de technologie van de Vex aan zit. De Queen wilt dat je Skolas levend vangt en naar haar toe brengt.

 Prison of Elders
De nieuwe PvE game mode heet Prison of Elders. Deze komen in de levels 28, 32, 34 en 35. De Prison werd al genoemd in de Strike op Venus waarbij je een ontsnapte Archon Priest moet tegenhouden. De Prison of Elders is een gevangenis in de Reef waar de gevaarlijkste vijanden worden vastgehouden. Variks, de laatst overgebleven Fallen van de House of Judgment, is een nieuwe Vendor, waar je ook Reputation kan opsparen. Hij verkoopt items en begeleidt je ook door de Prison of Elders.

Elk game bestaat uit 5 rondes en elke ronde bestaat uit 3 waves. Je begint in de Airlock in het midden van de Prison of Elders. Van daaruit zal een deur opengaan naar 4 verschillende gebieden. Elk gebied heeft een eigen vijandtype; Fallen, Hive, Vex, en Cabal. Ook zal bij elk gebied een nieuwe modifier gelden. Dit kunnen oude zijn zoals Juggler en Lightswitch, maar ook nieuwe waardoor je bijvoorbeeld meer schade doet als je in de lucht bent terwijl je schiet, of dat je primary wapens meer schade doen dan normaal.

Tijdens de rondes krijg je ook verschillende Critical Objectives. Dit kan variëren van mijnen onschadelijk maken tot een target uit schakelen. Bij sommige rondes komt er ook een baas in de kamer. Ik ben tot nu toe alleen nog de Fallen Servitor, Hive Boomer, en Cabal Colossus tegen gekomen. Die laatste is wel interessant. Hij heeft een schild dat elke keer als je hem wegschiet herkalibreert naar een andere burn. Zo kan hij omschakelen van een Solar naar Arc of Void schild. Je moet als team daarop kunnen anticiperen en aanpassen.

Je kunt dus niet hersenloos schieten. Je zult moeten letten op de posities van je teamleden en ook afspreken welke taak ieder op zich neemt. Na een wipe, begin je de ronde opnieuw totdat je de ronde hebt gehaald.

Als je alle 5 rondes hebt gehaald opent de Airlock en krijg je toegang tot de Treasure kamer. Hier staan 3 schatkisten met loot. 2 kleinere bevatten vaak normale drops als Strange Coins en Motes of Light. 1 grotere kan je alleen open maken met een Treasure Key, die geeft kans op Exotic items of Queen's items. Deze Key kun je krijgen in de Public Events die live zijn sinds de House of Wolves in verschillende gebieden in Patrol. Het is een Fallen leider doden en daarna op zoek gaan naar een kistje, die deze sleutel kan bevatten.

Tot slot kun je ook nog Armor Cores, Weapon Cores en Etheric Light verdienen in de hogere levels van de Prison of Elders. De eerste twee genoemde kun je bij Variks inleveren voor nieuwe gear of wapens. Je kunt ook een soort Engram kopen; er zal random iets uitrollen, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd. Etheric Light heb je nodig om de nieuwe levelcap te kunnen bereiken. Wapens kunnen hiermee Attack 365 worden en armor kan Light 42 worden.

Trials of Osiris
De nieuwe PvP mode heet Trials of Osiris. Osiris is een soort aparte cult in de Destiny wereld en met deze DLC maken we voor het eerst kennis met ze. Brother Vance is hun vertegenwoordiger en bevindt zich in de Reef. Bij hem zul je eerst een Trials Passage moeten kopen. Dit is een soort score kaart. Als je 9 keer wint of 3 keer verliest, kun je niet meer verder en zul je een nieuwe moeten kopen. Afhankelijk van het aantal wins, kun je beloningen krijgen van Brother Vance.

Trials of Osiris zelf is een 3 vs 3 eliminatie mode met zogenaamde ‘pre-made fireteams’. Je zult een eigen team van 3 personen moeten vormen om mee te kunnen doen. Er is geen respawn, maar teamleden kunnen elkaar wel reviven. Het team dat als eerste 5 rondes weet te winnen, wint de match.

Gear die teamleden sneller kunnen laten reviven is natuurlijk van groot belang. Maar ook Supers kunnen het verschil maken tussen winnen en verliezen. Bij elke derde ronde spawnt er ook nog een Heavy ammo kist aan beide kanten van de map. Communicatie is essentieel. Het is van belang om een duidelijke strategie te hebben. Vallen we ze agressief aan? Laten we ze naar ons toe komen? Flankeren we ze van achteren?

De beloningen zijn niet mis. Je kunt bij 5 wins gear verdienen die je naar level 34 kan brengen en Level advantage staat aan.  Dit betekent dat hoe hoger je level is, hoe meer schade je kunt doen aan je tegenstanders. Mocht je een super team hebben, dan kun je bij een score van 9-0, ook een nieuw gebied vrijspelen op Mercurius waar nieuwe loot op je te wachten staat!

 


Nieuwe gear en wapens
De Queen heeft een eigen arsenaal aan wapens die nu ook voor jou beschikbaar zijn. Deze wapens kun je reforgen bij de Gunsmith, en werkt net zo als de Iron Banner. Je levert je oude wapen in met wat extra materials, en krijgt een nieuwe terug met andere perks erop. Op die manier kun je blijven zoeken tot je wapen de perfecte combinatie aan perks heeft.

Alle Factions hebben ook een update gehad in gear die je kunt verzamelen. Zo zijn ze allemaal Light 36 en kun je met Etheric Light alle gear verhogen naar Light 42. Je kunt op die manier veel beter zelf bepalen wat voor build je wilt en hoe je eruit wilt zien. De verwachting is dat er veel meer diversiteit komt in het uiterlijk van alle Guardians.

Tot slot hebben we ook nieuwe Exotics gekregen. Drie armor Exotics voor elke klasse en 2 wapen Exotics. Er is ook een geheel nieuwe wapenklasse erbij gekomen, genaamd Side Arms.

Nieuwe mappen en Strike
Er zijn in totaal 5 nieuwe Story missions bij gekomen en een nieuwe Strike. Hierdoor hebben we ook meer variatie gekregen in de Daily Missions en Weekly en Nightfall Strike. Nieuw is ook dat de Weekly en Nightfall niet dezelfde Strike zijn. Kennelijk heeft Bungie gehoor gegeven aan de klacht dat het te eentonig zou worden.

In de Crucible hebben we ook 4 nieuwe mappen gekregen. Widow’s Court is een map in een oud en vervallen Europees dorpje. Thieves’ Den is een map op Venus met veel gangen en sluiproutes. Black Shield lijkt het meest op Firebase Delphi op Mars. En tot slot is er Timekeeper, waar alle Control punten minder dan 10 meter van elkaar vandaan liggen. De balans is in deze nieuwe mappen stukken beter dan de oude, waar je met 2 Control punten de hele map kon domineren.

Eindoordeel
Het grootste gemis in deze DLC is het ontbreken van de Raid. Deze activiteit voor 6 personen hield me altijd lang bezig en zorgde voor weken speelplezier. De Prison of Elders is een leuk alternatief, maar mist in opzet en schaal toch wel het gevoel van de vaste 'Raid' avonden waar we bij MBG in het verleden vaak de 'Eventjes' voor hebben aangemaakt.

Ik ben voornamelijk een PvE speler met enige ervaring in PvP. De Trials of Osiris is voor mij een niveau te hoog gegrepen. Dit is een game mode waar de beste speler van Destiny zich begeven. Mijn team is niet slecht in de Crucible, met positieve k/d ratio's, maar in de Trials of Osiris kom je spelers tegen die dag in dag uit PvP spelen en de map, en aanpassingstactieken uit het hoofd hebben geleerd. Ik wil er graag goed in zijn, maar moet gewoon toegeven dat ik de tijd en energie niet heb om te oefenen en echt goed er in te worden.

Desalniettemin ben ik wel blij met alle content die is toegevoegd. We hebben weer nieuwe wapens en gear gekregen en kunnen ons richten op een nieuwe levelcap. Het spel daagt me ook nog uit om echt goed te worden in het PvP gedeelte, er zit nog genoeg rek in voor mij om de tijd naar de Comet release in september te overbruggen. Het werd ook wel tijd, want bij de oude DLC werd ik toch wel een beetje Destiny moe. Nu heb ik weer nieuwe vooruitzichten en de verbeteringen geven het spel veel meer variatie en langere speelbaarheid.

Spelers die de Season Pass van €34,99 hebben aangeschaft zullen deze DLC gratis kunnen downloaden. Mocht je deze DLC echter apart willen kopen dan kost het je €19,99. Ben je een echte Destiny fan die dit spel op regelmatige basis speelt, dan is de DLC een onmisbare aankoop. Je zult uitgesloten worden uit veel speltypes als je niet in het bezit bent van de DLC. De prijs is wat aan de hoge kant, maar je krijgt er ook weer spelplezier voor terug. Zeker meer dan bij The Dark Below.

Plus en minpunten
+ Nieuwe wapens en gear
+ Nieuwe missies en bounties
+ Nieuwe game modes (Prison of Elder en Trials of Osiris)
+ Oude wapens en gear kunnen mee worden genomen
+ Oude speellijsten en gamemodes krijgen meer variatie

- Geen Raid of activiteit voor 6 man
- Trials of Osiris vergt veel ervaring
- Veel tijd kwijt aan Treasure Keys en Etheric Light farmen

Cijfers tussen 0 en 10
Toegevoegde content: 7
Verbeteringen: 8
Speelduur verlenging: 7
Prijskwaliteitsverhouding: 6
Totaal: 7

MBGers die deze game hebben: Gamelijst

Ook kopen? Steun MBG via deze sponsor:
WinkelPrijs
PSN Store
€19.99

Disclaimer:  prijzen kunnen gewijzigd zijn sinds datum van publicatie

Reacties op dit artikel (6)

 1. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door rasgyn op 3 jun 2015, 14:23

  Vanwege een klein misverstand bij rasgyn thuis, is hier een vroege review ... of juist laat. Volgende review komt op dinsdag \o/

  Tong
 2. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door Dubldi op 3 jun 2015, 19:12

  Haha ja bedankt voor het online zetten. Ik moet dat ooit nog eens een keer gaan leren. De volgende zal ik zelf doen! Knipoog
 3. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door RvG_NL op 3 jun 2015, 19:37

  Het min punt betreft keys farmen is sinds de update van gisteren ook van de baan:
  Bij elke 1e bounty van de queen na de weekly reset krijg je een sleutel!
  Dus 3 gratis sleutels per week....

  Nette review trouwens.
 4. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door Ralf op 3 jun 2015, 22:10

  Nice Dub.Grijns

  Ben wel benieuwd of de loot drop minder wordt nu er elke week 3 gratis sleutels zijn (Mits je 3 karakters hebt).
 5. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door HotBunnyLove op 4 jun 2015, 12:59

  Noice Dub! Maar ik had wel gehoord dat er misschien nog wel een raid bijkomt Smiley
  Dit is mijn favoriete stukje:

  Mijn team is niet slecht in de Crucible, met positieve k/d ratio's,

  Brede lach
 6. Re: Review: House of Wolves (Destiny)Door Dubldi op 5 jun 2015, 15:46

  @Roel: Bungie heeft inderdaad snel gehoor gegeven aan de klachten binnen de community. Na 2 weken hebben ze voor de grootste klachten al een patch uitgebracht om deze te verhelpen. Ze zijn goed bezig daar!

  @Ralf: Ja ik weet niet of ik pech heb gehad, maar kreeg maar 1 sleutel uit de Queen's Bounties uit mijn 3 karakters. De kans op de kistjes is wel verhoogd; ik kreeg 1 uit een Ether Treasure (die ene waar je 1:30 voor hebt om te zoeken) en kreeg er 1 uit een klein kistje in de Prison of Elders. Dus misschien dat dat de 3 gegarandeerde zijn dan..

  @Bun: Ik ging voor een positieve insteek! Tong

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.