Shoutbox

Bezig met laden ...

Geen dank Theo ik heb het uit mijn hart gedaan 😊
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 12:22
ThumbsUp
gepost door matrix0070, Gisteren, 11:49
Jij bedankt voor het organiseren Fred
gepost door TvR_NL, Gisteren, 10:36
Een goedemorgen allen, gisteravond was mooi wat betreft het herdenkings event voor onze Patrick en je was bij ons kerel.
Ik wil bij deze Roger, Theo, Geert en Lex bedanken voor jullie aanwezigheid want mede dank zij jullie was het een waardige herdenking.
Ik zal komende week van alle opgeslagen filmpjes 1 geheel maken en plaatsen op YouTube.
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 09:15
congratz Dubs!!!
gepost door LexSurax, 15 dec, 12:40
Het was op zeker gezellig Flux en graag gedaan bij deze,  en op naar de volgende 🤗
gepost door grasmaaier1962, 13 dec, 18:21
1x was op zich genoeg geweest Grijns
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
@faqzy, heel herkenbaar. Ook de laadtijden worden niet korter. Maar ja, dat krijg je als de games steeds uitgebreider en grafisch mooier worden. Ook de werelden zonder laadtijd als je eenmaal aan het spelen bent zijn wel fijn.
Maar ik heb ook een hekel aan dat wachten
gepost door LexSurax, 13 dec, 08:42
Waarom moeten games altijd downloaden! ik wil nu spelen! niet over 15 min! eindelijk BF5:)
gepost door FAQZY, 12 dec, 19:51
een Goedemorgen allemaal het BF5 event vlaggen verzamelen is na een geslaagde avond weer voorbij en we hebben er vele verzameld met ons allen. Ik wil bij deze Peter, Roger, Flux, Joshua en Alex bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet
ThumbsUp. ThumbsUp. ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 8 dec, 08:12
Geen dank Bram en jij bedankt voor het aanpassen ThumbsUp

gepost door grasmaaier1962, 29 nov, 10:21
Dank je Gras! Het is aangepast. Forum en hoofdpagina gebruiken niet dezelfde tijdsbepaling Smiley
gepost door Bram_76_NL, 28 nov, 12:40
Vreemd op de hoofdpagina loopt 't wel goed maar op 't forum niet Huh?
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:53
Een goedemorgen allen en
@Lex de tijd loopt niet synchroon, de tijd moet nog een uurtje terug gezet worden Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:52
Gefeliciteerd! Pfft 11 jaar alweer.
gepost door Bram_76_NL, 27 nov, 21:04
Gefeliciteerd MBG Knipoog
gepost door ara, 27 nov, 15:43
gefeliciteerd mbgleden met ons elfde jaar in gaming \o/
gepost door rasgyn, 27 nov, 11:48
      Het is raar maar waar
 MBG clan is vandaag 11 jaar
      van Harte gefeliciteerd
        en maak er een mooi
                 feestje van
                         Kus


gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:28
Een goedemorgen allen,

Ik ben op zoek naar leden die gta5 spelen. Aanstaande zaterdagavond is er een herdenkings ceremonie ter ere van Patrick die verleden jaar plotseling is overleden Huil
Graag zou ik willen dat er vele leden bij zijn om zo zijn vrouw, familie en vrienden te laten zien dat we Patrick nog niet zijn vergeten.
Luister naar je hart en schrijf je in op de hoofdpagina.

gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:22
eeeeeeeen Goedemorgen allemaal en een fijne zondag Smiley
gepost door grasmaaier1962, 25 nov, 09:37
Goedemorgen allen, het black friday event is weer voorbij en was wederom weer top.

We hebben vele gratis kogels gekregen maar ook heel veel weg gegeven Grijns

Bij deze wil ik Jochem, Roger, Peter en Joshua bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet ThumbsUpThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 24 nov, 08:49
Dank je wel Ramon je bent een schat Kus
gepost door grasmaaier1962, 23 nov, 13:15
heb er eentje voor je neergezet gras. schrijf je gerust in jongens
gepost door rasgyn, 23 nov, 12:49
Leden

Welkom nieuwe leden

Maikel sinds 29 nov, 18:08

KayRooos sinds 22 nov, 02:42

JjochemJ sinds 20 nov, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Wie is er online?

48 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Tijdslijn deel 5: Assassins Creed - Abstergo en Desmond Miles

Column8 sept 2014, 22:51 door LexSurax - 1298 keer gelezen
Alweer de één na laatste aflevering van deze door SlandsFalcon geschreven tijdslijn. Deze keer wordt Abstergo Industries en Desmond Miles besproken en hoe de strijd tussen Tempeliers en Assassins in onze tijd wordt gestreden. Volgende week dus de laatste tijdslijn met een leuke verrassing!

Lees de vorige afleveringLees de volgende aflevering1937 Abstergo Industries

Abstergo Industries wordt gesticht en geleid door de Tempeliers als dekmantel voor alle toekomstige onderzoeken, voor de wetenschap en het verleden. Eén project daarvan is de Animus die werd uitgevonden in 1985. Deze machine is in staat om de DNA van de geschiedenis  van een select aantal mensen, de zogenaamde Subjects, te lezen/herbeleven. Dit om meer te weten te komen over de Assassin’s Order, de 1e beschaving en de Pieces of Eden. En ze hebben extra veel belangstelling voor de 'Appel'.

1987-2012 Desmond Miles

In 1987 wordt Desmond geboren en wordt als lid van de Assassin’s Order door zijn vader William getraind. Als Desmond 16 jaar oud wordt verlaat hij zijn familie omdat hij het leven dat hij leidt zat is. In 2012 werkt Desmond in een bar. In dat jaar wordt hij ontvoerd door een bedrijf dat Abstergo Industries heet. Desmond krijgt de naamcode 'Subject 17' en wordt in de Animus machine gelegd. Abstergo is geïnteresseerd in één van de voorouders van Desmond, namelijk Altaïr Ibn-Al’Ahad. Na vele uren in de Animus gezeten te hebben en daar de avonturen van zijn voorouder Altaïr te hebben beleeft, stapt Desmond uit de Animus en blijkt dat hij zichzelf de ‘Arendsoogvaardigheid’ heeft aangeleerd dankzij het  zogenaamde overname effect.
Abstergo heeft veel interesse in de map die getoond wordt aan het einde: De wereld bol met alle locaties waar de Pieces of Eden zijn verstopt. Desmond komt er achter dat Abstergo geleid wordt door de Tempeliers die heel veel interesse tonen in het geheimzinnige artefact ‘De Appel’. Hij komt zijn cel binnen en merkt allemaal vreemde symbolen op de muur van zijn cel.
 
Maar voor dat hij het allemaal kan begrijpen komt Lucy Stillman (de assistente van Abstergo geleerde Vidic) binnen en zegt dat ze een spion is bij Abstergo en een lid is van de Assassin’s Orde. Zij helpt Desmond te ontsnappen uit Abstergo. Voordat ze het gebouw verlaten moet Desmond echter eerst terug de Animus in. En de Animus vindt in Desmond’s genetische herinnering een match met Subject 16, dus Subject 16 en Desmond hebben een gezamenlijke voorouder!!
Desmond ziet een geboorte van een jongen die de naam Ezio Auditore Da Firenze krijgt. Dan haalt Lucy Desmond uit de Animus tijden en neemt een Memory Core mee. Ze moeten een hal door die vol staat met Animus computers. Desmond vraagt aan Lucy wat hier de bedoeling van is maar Lucy zwijgt in alle talen. Ze ontsnappen uit het gebouw. Ze vluchten naar een schuilplaats waar ze alle twee worden opgewacht door twee andere leden van de Assassin’s Orde, Rebecca Crane en Shaun Hastings. Rebecca is een computergenie en heeft met de gegevens die Lucy over de Animus naar buiten heeft gesmokkeld een Animus 2.0 gemaakt. Lucy geeft de Memory Core aan Rebecca waarin de data zit van de Assassin Ezio. De Assassin’s stellen voor dat Desmond de herinneringen doorleeft van deze voorouder voor twee redenen. Zij zoeken naar meer aanwijzingen en Desmond kan de kwaliteiten leren die een Assassin nodig heeft in de strijd tegen Abstergo door middel van het ‘overname-effect’.

Desmond herleeft dan de herinneringen van zijn voorouder Ezio Auditore da Firenze uit de jaren 1476 tot 1499. Desmond neemt af en toe ook pauze tussen de sessies door, hier droomt hij over Altaïr die een relatie krijgt met Maria Thorpe, en hij leert meer over Subject 16 die degene is geweest die de symbolen getekend heeft in Desmonds cel. Deze tekens vormen samen een versleuteld bestand genaamd The Truth. Het bestand is een herinnering in zijn DNA die gevonden is door Subject 16 en geheim moest blijven voor de Assassin’s. Maar Subject 16 heeft het verstopt door alle plekken in  Italië waar Ezio allemaal geweest is, in de hoop dat iemand anders het bestand kan vinden in de Animus. Het lukt Desmond om het bestand te vinden en speelt de herinnering af. Het laat zien hoe Adam en Eva vluchten met de Appel uit ‘Eden’. Maar Desmond gaat ook verder met het de herinnering van Ezio Auditore. Hij ziet dat Ezio het gevecht met Roderigo Borgia wint en de kerker opent waar het gevecht plaats vind. Maar tot Desmond’s grote verbazing neemt er een wending in het gesprek tussen Minerva en Ezio. Ze zegt tegen Ezio dat hij maar een door geef luik is, en dat ze eigenlijk tegen Desmond praat. Ze zegt tegen Desmond: ” De rest is aan jouw Desmond.”Nadat Desmond ontwaakt uit de Animus blijkt dat de Tempeliers (Abstergo) de schuilplaats van de Assassin’s te hebben ontdekt. Lucy, Shaun, Rebecca en Desmond weten gelukkig te ontsnappen. Tijdens de ontsnapping leggen ze elkaar uit wat er mogelijk aan de hand kan zijn en dat de Tempeliers niet de enige bedreiging vormen waar ze bang voor moeten zijn. Het is waarschijnlijk de Zon die zonnevlammen af gaat stoten en die de aarde kunnen raken waardoor het leven op aarde behoorlijk kan veranderen of zelfs vernietigd kan worden.
De vier Assassin’s vluchten naar Italië naar hun nieuwe schuilplaats, de villa Auditore in Monteriggioni. Hier stapt Desmond opnieuw in de Animus om de locatie van Ezio’s deel van het paradijs ten achter halen. Hij merkt op dat de herinneringen beginnen in het jaar 1502.

Lucy is er van overtuigd dat De Appel de sleutel is die naar de andere Tempels zal leiden waar Minerva over sprak. Tijdens deze sessie neemt ook Desmond pauzes op en probeert de puzzels op te lossen die proefpersoon nummer 16 voor hem heeft achtergelaten. Als deze puzzels zijn opgelost begint er een programma waarin proefpersoon nummer 16 verschijnt die Desmond waarschuwt “dat er weinig tijd is”, en "het te laat is om hen te redden.” Daarop vraagt Desmond om meer uitleg en nummer 16 antwoord hierop “dat het DNA van Eva de sleutel is. Zoek Eva.” Ook verteld hij dat hij bij hem zal blijven tot het einde, en te vinden is in de duisternis”. Vervolgens vervaagt 16.Doordat Desmond de herinneringen van Ezio herleeft, weet hij de locatie van De Appel van Ezio. Het viertal reizen naar Rome en openen de tempel van Juno waar Ezio De Appel heeft achtergelaten. Hopend de locaties te achterhalen van de andere Tempels en op antwoorden. Desmond wordt echter aangesproken door een hologram van Juno die behoort tot hetzelfde soort als Minerva. De anderen lijken haar niet te horen en ze spreekt op een vijandige toon over de mensheid en zegt dat ze ontwetend zijn en daarom maar vijf zintuigen hebben. Het zesde zintuig (Arendsoog) hadden ze na de catastrofe geprobeerd over te geven aan de mensheid. Maar uiteindelijk roept ze “wij hadden jullie moet laten zoals jullie waren”.
Desmond loopt naar het altaar waar “de Appel” ligt. Hij raakt hem bijna aan maar dan laat “de Appel” vreemde symbolen zien. En op het moment dat Desmond De Appel aanraakt bevriest alles. Desmond is de enige die nog wel kan praten. Juno zegt dat zijn DNA De Appel heeft geactiveerd en dat het pad moet worden geopend. Ze dwingt Desmond om Lucy neer te steken met zijn verborgen mes . Ondanks de protesten van Desmond gebeurt het toch. Lucy en Desmond vallen allebei op de grond en in de verte hoort Desmond nog twee stemmen. De ene zegt dat Desmond in shock is en de andere zegt dat Desmond terug de Animus in moet als remedie.

Ondertussen begint Abstergo met een trainingsprogramma, geleid door Vidic, voor toekomstige agenten van de Tempeliers. Ze worden in diverse Animus systemen gezet (in de hal waar Lucy en Desmond eerder door vluchten) en worden door middel van het overname-effect getraind met dezelfde vaardigheden als de Assassin’s. Hoe hoger de agenten in rang stijgen in het trainingsprogramma hoe meer geheimen van Abstergo vrijgespeeld worden.
Na de gebeurtenissen in de Tempel van Juno is Desmond weer in de Animus geplaatst en daar komt hij terecht in een ‘Black Room’. In deze achterhoek van het programma ontmoet hij voor het eerst proefpersoon nummer 16 in ‘levende lijve’. Deze verteld hem dat als hij ooit nog wil ontwaken hij verder moet gaan met de herinneringen van zijn voorouder Ezio Auditore tot die hem niks meer heeft te vertellen. Dan zal Desmond een volledig Synch Nexus bereiken en kan de Animus Desmond terugsturen. Desmond gaat hier op in en beleefd de herinneringen van Ezio in het jaar 1511 als hij naar Masyaf en Constantinopel gaat.Er staan ook nog 5 poorten in de ‘Black Room’. Als Desmond daar doorheen gaat herleeft Desmond zijn eigen verleden en komen er herinneringen bij hem naar boven die hij weg had gestopt om te vergeten. Door dat hij deze herinneringen weer herleeft, weet hij weer dat hij inderdaad behoort tot de Assassin’s-Orde en dat zijn vader hem van jongs af aan getraind en voorbereid heeft op de aankomende strijd die op het punt staat los te barsten. Ook komt Desmond er achter dat Lucy wel een lid van de Assassin’s Orde was en in Abstergo geïnfiltreerd was als hun spion, maar is in die tijd overgelopen naar de tempeliers en spioneerde sinds die tijd juist voor de Tempeliers.
Nadat Ezio tegen Desmond heeft gesproken en tegen hem zegt dat hij op zoek moet gaan naar de antwoorden waar Altaïr en Ezio hun leven lang mee bezig waren, heeft Desmond een volledige Synch Nexus en wordt hij aangesproken door Jupiter die een lid bleek te zijn van de Eerste Beschaving, net Als Juno en Minerva wat nu wel duidelijk is.
Jupiter verteld hem hoe zijn Beschaving tot een einde kwam, namelijk door een zonnevlam. Hij verteld er wel bij, dat de Eerste Beschaving verwoede pogingen hebben gedaan om de ramp te voorkomen. Hij zegt ook tegen Desmond dat hij moet zoeken naar de Centrale Kerker die zijn soort hebben gebouwd. Vervolgens ontwaakt Desmond uit de Animus en is omringt door 3 mensen. Shaun, Rebecca en… William Miles (zijn eigen vader).
Tijdens de laatste herinneringen in de Animus van Ezio in Constantinopel hebben de drie hem met een vliegtuig uit Rome gesmokkeld en zijn naar de opslagruimte van de eerste beschaving gegaan (vermoedelijk ergens in Amerika). Desmond’s arm licht op en vervolgens zegt hij “ Ik weet wat ik moet doen” en dan wordt de opslagruimte geactiveerd.Ondertussen bij Abstergo slagen er steeds meer Tempeliers-Agenten erin om de vaardigheden te krijgen van de Assassin’s via de Animus. Enkele agenten slagen erin om zo sterk in rang te stijgen dat ze steeds meer vertrouwelijke informatie over de geschiedenis en de werking van Abstergo krijgen. En dus ook de reden weten waarom Abstergo achter De Appel aanzit. Ze willen De Appel op een Satelliet installeren en deze satelliet staat gepland om gelanceerd te worden op 21 december 2012. Deze Satelliet zal Abstergo helpen om de ramp die staat te gebeuren te voorkomen. Als de agenten de toprang behalen, krijgen de agenten een foto van hun allerbelangrijkste doelwit te zien die ze moeten liquideren. Op deze foto staat…. William Miles, de vader van Desmond .Desmond, William, Shaun en Rebecca komen aan bij de verborgen opslag ruimte van de eerste beschaving. Het lukt Desmond om met de Appel de ruimte te openen. Dan blijft er nog 1 deur gesloten, daar heeft hij een sleutel voor nodig maar die is zoek. Om meer energie te krijgen in deze ruimte heeft Desmond meerdere krachtbronnen nodig. Deze liggen echter verspreid op de aarde en William gaat op zoek naar die krachtbronnen. Ondertussen stapt Desmond weer in de Animus om meer informatie uit het verleden te halen en herleeft de herinneringen van Haytham Kenway, maar tot ieder verbazing blijkt Haytham dus geen lid te ze zijn van het sluipmoordenaars gilde maar van de Tempeliers orde (of is om onduidelijke redenen overgestapt naar de andere kant). Na die schok heeft William een locatie gevonden waar de eerste krachtbron te vinden is, namelijk in Brazilië. Hier komt Desmond oog in oog te staan met Daniel Cross, een sleep agent van de Tempeliers die de Assassins bijna uitroeide in 2000. Desmond ontsnapt met de krachtbron. Terug gekomen stapt Desmond weer in de Animus en beleeft dan de Herinneringen van Connor Kenway, de zoon van Haytham Kenway.

Na de nodige Herinneringen beleefd te hebben vindt William de 2e krachtbron in Manhattan. Ook daar treft Desmond, Daniel Cross op zijn weg naar ook deze krachtbron maar weet Desmond het te pakken en het er levend van af te brengen. Na wat gesprekken met zijn vader over zijn jeugd en zelfs gesprekken met Juno in de opslagruimte, neemt Desmond niet de tijd om te rusten en stapt de Animus weer in om meer informatie te weten te komen. Na wat belangrijke herinneringen heeft Desmond's vader ook de laatste krachtbron gevonden in Cairo. William stelt voor om deze zelf te gaan halen omdat Desmond het te druk heeft in de Animus. Maar het is een val en William Miles wordt gevangen genomen door Abstergo. Abstergo neemt contact met de groep van Desmond en zegt de Appel te willen ruilen voor William Miles. Desmond besluit om te gaan met de Appel maar is van plan om met zowel de Appel als met zijn vader terug te komen. Desmond kan net als zijn voorouders omgaan met de krachten van de Appel. Met behulp van de Appel die hij nu weet te gebruiken weet hij Daniel Cross en Vidic te doden, de laatste krachtbron mee te nemen en met zijn vader te ontsnappen. Terug gekomen met de krachtbron en zijn vader activeert hij de opslagruimte en dan blijkt dat ze het Medaillon nodig hebben om de laatste deur te openen. Dan kruipt hij weer de Animus in om zo de Medaillon te kunnen vinden met de laatste herinneringen van Conner.
Inmiddels is het 21 december 2012. Hij vindt de amulet in het graf waar Connor hem begraven had en Desmond keert terug naar de Centrale kerker en opent de laatste deur.Daar wordt hij weer geconfronteerd met Juno en die zegt hem dat hij de wereld kan reden door zijn hand op het altaar te leggen. Maar voor dat hij de altaar aan raakt komt Minerva te voorschijn en verteld hem dat als hij zijn hand op de altaar legt de wereld wel gered wordt maar dat hij dan Juno vrij laat. Ze zal net als toen de mensen ondermijnen en slaven van hen maken. En dat is juist waar de Assassin’s voor vechten zodat de mensen altijd een vrije wil zouden hebben. Desmond ziet in een visioen van Minerva dat als hij zijn hand niet op het altaar legt de wereld inderdaad vergaat maar dat er genoeg mensen het overleven en dat de aarde opnieuw leeft na de catastrofe en Desmond zal vereerd worden. Juno zegt dat Minerva liegt en zegt dat Desmond de wereld kan redden door inderdaad zijn hand op het altaar te leggen, maar het kost wel Desmond zijn leven. Desmond zijn besluit staat vast, voor hij zijn hand op het altaar legt keert hij zich om naar zijn vader en de 2 anderen en verteld hen dat ze zich moeten klaarmaken voor de komende oorlog tegen Juno en dat ze de tempel moeten verlaten. Daarna legt Desmond zijn hand op het altaar en valt neer. Juno glimlacht en zegt het volgende tegen het dode lichaam van Desmond: “Bedankt Desmond, jouw rol in het verhaal is ten einde…. Die van mij begint pas”.

Lees de vorige afleveringLees de volgende aflevering

Reacties op dit artikel (0)

Geen reacties gevonden voor dit artikel.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.