Shoutbox

Bezig met laden ...

Hallo Cees, welkom terug! MBG is min of meer verhuisd naar Discord LINK ThumbsUp
edit: Zag dat je het inmiddels al gevonden had Grijns
gepost door Bram_76_NL, 8 jul, 12:57
Hallo MBG mensen. Hoe is het met iedereen hier? ben weer terug van LANG weg geweest haha hoe is het hier allemaal?
gepost door PaRtY_TiMe_NL, 22 jun, 21:59
Voor de liefhebbers van TD2. Heb een clan opgericht DE OUWE HAP. Iedereen is welkom. Ben zelf regelmatig on-line. Groet Peter Smiley
gepost door Ouwe_pik, 7 mei, 12:54
de plus games voor april zijn uncharted 4 en de laatste dirt rally game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 maa, 09:17
de plus games van maart zijn shadow of the collosus en een of andere sonic game , groeten johan .
gepost door sali-71, 27 feb, 09:09
Speel GR Breakpoint juist doordeweeks maar niet op vaste tijden ivm 3 ploegen dienst werk. En weekends zijn voor het vrouwtje. Maar voor de raids wil ik wel afspreken liefst op vrijdagavond ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 3 feb, 22:59
Zijn er van jullie die wat call of duty spelen?
gepost door Goofkee, 1 feb, 19:24
Welkom shain, ik zag dat je discord ook al hebt gevonden ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 31 jan, 17:28
Zo, leuke games! Thnx sali.
gepost door Bram_76_NL, 31 jan, 17:27
de plus games voor februari zijn bioshock 1 en 2 en infinity , en de sims 4
gepost door sali-71, 30 jan, 08:54
hoi ben  nieuw hier  en speel  breakpoint op de ps4  en wil graag de raid eens doen ben lvl 170 dacht ik nu
speel weekends vaak door de week niet ivm werk  psn is ShainA0570
gepost door ShainA0570, 27 jan, 12:33
Fijn nieuwjaar gewenst voor iedereen
gepost door LexSurax, 2 jan, 11:20
iedereen nog de beste wensen voor 2020 !!!
gepost door sali-71, 2 jan, 09:09
Speel ze beide 😁
Al staat Breakpoint ff op laag pitje. Ben op zoek naar mensen voor de raids
gepost door Ouwe_pik, 1 jan, 15:57
Hey Case,
Zit je ook op Discord? Dat gaat tegenwoordig wat sneller...
gepost door LexSurax, 30 dec 2019, 00:35
Iemand die Ghost Recon Breakpoint in coöp wil spelen ( of COD MW) voeg mij toe.
Case-bTp
gepost door Case-bTp, 29 dec 2019, 18:30
Fijne feestdagen iedereen!!!
gepost door LexSurax, 25 dec 2019, 10:12
Thnx Johan Brede lach
B3 gaat er ook wel komen en dan laat ik het je gelijk weten ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 15 dec 2019, 15:13
hey peter ik denk inderdaad dat je je meer gaat vermaken met COD , mocht je toch borderlands 3 uit de budget bak vissen of tweedehands kunnen kopen ik wil wel helpen .  
gepost door sali-71, 14 dec 2019, 12:10
Thnx voor de info ThumbsUp
Gaat waarschijnlijk COD worden na YouTube Grijns Ziet er een stuk beter dan voorgaande delen lijkt volgens mij op mw3 en die vond ik top Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 12 dec 2019, 11:50
Pffft lastige keus 2 geweldige games maar totaal niet te vergelijken. Heb beide games platinum en vind cod weer een geweldige mp hebben. Leuker dan de voorgaande delen. Bo3 heeft weer een geweldig verhaal/sp. Waar je wel weer even zoet mee bent. Sorry hier schiet je ook niet zo veel mee op.
gepost door McHCM, 12 dec 2019, 09:54
Kerst hulp gevraagd Brede lach
Mag kiezen van de kerstman tussen COD Modern Warfare of Borderlands 3 Brede lach Maar kan geen keuze maken en allebei is geen optie Ik zeg niets Dus hellup Tong
gepost door Ouwe_pik, 10 dec 2019, 18:34
Gefeliciteerd Naik!!!
gepost door LexSurax, 6 dec 2019, 13:51
Een mooi moment om nog eens de ontstaangeschiedenis van onze favoriete console te lezen die door jou geschreven is: Het Ontstaan Van Een Merk
gepost door LexSurax, 4 dec 2019, 08:15
Gefeliciteerd met de 25ste verjaardag van PlayStation. 03-12-1994 werd de ps1 op de wereld los gelaten en de wereld was nooit meer het zelfde.
gepost door McHCM, 3 dec 2019, 21:51
Leden

Welkom nieuwe leden

Nickstar038 sinds 30 aug, 19:10

Strontvliegje sinds 30 apr, 17:28

Knoxx sinds 28 apr, 12:55

Own1ng sinds 6 apr, 19:53

Wie is er online?

19 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Tijdslijn deel 2: Assassins Creed - Ezio Auditore da Firenze

Column13 aug 2014, 17:11 door LexSurax - 2340 keer gelezen
Het Assassins Creed universum is na vele jaren erg uitgebreid geworden. Met de komst van AC:Unity op 28 Oktober is het misschien goed om alles nog eens op een rijtje te zetten. En dat is precies wat SlandsFalcon heeft gedaan. Deze keer: 1459-1524 Ezio Auditore da Firenze.

Lees de vorige aflevering >>

Lees de volgende aflevering >>1459-1524 Ezio Auditore da Firenze
Ezio is de tweede zoon van Giovanni Auditore een Florentijnse edelman en bankier. Door een politieke kwestie worden zijn vader, zijn oudere en zijn jongere broer gevangen genomen en ter dood veroordeeld. De avond voordat de doodstraf wordt voltrokken verteld Giovanni zijn 17 jarige zoon Ezio dat er in een geheime kamer van het huis een kist ligt met een brief om hun onschuld te bewijzen. In deze kist vindt Ezio de Sluipmoordenaars kleding en de brief die hij moet geven aan een belangrijke politicus, Uberto Alberti van Florence. Deze doet echter of hij van niets weet en laat de 3 familie leden alsnog ophangen wegens verraad en zo ziet Ezio zijn vader en twee broers sterven aan de galg.
Door dit verraad wordt Uberto Ezio’s eerste doelwit. Vervolgens vlucht Ezio met zijn moeder en zus naar zijn oom in Monteriggioni. Deze verteld Ezio over de Assassins’s Orde, over de Mentor Altaïr en de Tempeliers.
De Assassins strijden voor de Mensheid en de vrije Wil terwijl de Tempeliers de macht over de mensheid wil grijpen en de Mensheid wil sturen door  controle te krijgen over de Wil van de Mens. Altaïr zou in bezit zijn geweest van een krachtig Artefact waar de Tempeliers achter aan zaten. Ook heeft hij een codex geschreven en het is de taak van de De leden van de Orde om de verspreide pagina’s weer terug vinden. De kunstenaar en uitvinder Leonardo Da Vinci helpt Ezio om de Codex te ontcijferen.
Ondertussen jaagt Ezio op de mensen die verantwoordelijk zijn voor het verraad van zijn familie en komt zo bij de leider van de samenzweerders en Grootmeester Roderigo Borgia. Borgia wil Italië verenigen onder de vlag van de Tempeliers. Ezio confronteert Borgia in Venetië die daar De Appel ontvangt (waarschijnlijk een tweede Appel). Het Artefact dat Altaïr liet verbergen door zijn zoon Darim in de zee bij Cyprus. Borgia denkt dat hij de profeet is die de kerker kan openen en zo meer kennis en macht kan vergaren. Ezio volgt Borgia richting de kerker en weet Borgia te verslaan in een vuist gevecht. Maar net als Altaïr en Adam & Eva weet Ezio om te gaan met de krachten van de Appel. Vervolgens weet Ezio zelf de kerker te openen. De Assassin’s zijn er sterk van overtuigd dat Ezio de genoemde profeet is.
De kerker ziet er vrij futuristisch uit en Ezio ontmoet een hologram van een vrouw die zich zelf Minerva noemt en zegt dat Ezio wel de profeet is maar ook een doorgeef luik.Ezio is verbaasd en vraagt of zij een god is. Minerva lacht en zegt: “wij waren er voor jullie er waren”. Ze verteld aan Ezio dat ze met sommige Pieces of Eden de mensen onderwierpen en gebruikten als slaaf. Maar er brak rebellie en oorlog uit. Vervolgens was er ook nog een natuurramp die beide partijen behoorlijk in mindering bracht. Ze sloten een verbond en bouwde tempels om deze tragedie nooit meer te vergeten en om het in het vervolg te voorkomen. Nu staat diezelfde natuurramp op het punt opnieuw te gebeuren. Minerva draagt Ezio op om de andere tempels te vinden voordat het te laat is. Ze besluit met de woorden: “de rest is aan jouw Desmond”. Ze vervaagt en laat Ezio verbaasd achter. Overdonderd en verbaasd over wat hij in de kerker had mee gemaakt verlaat Ezio, met zijn oom Mario, Rome om terug te keren naar villa Auditore in Monteriggioni. Ezio is ervan overtuigd dat zijn deel in de strijd geleverd is en hoopt op een rustig leventje.
 


1502
Dan wordt ineens Monteriggioni belegerd door Cesare Borgia, de zoon van Roderigo Borgia. Monteriggioni wordt in puin geschoten en bij de aanval sneuvelt Mario. Bij deze aanval neemt Cesare ook de Pieces of Eden mee als buit en ontvoerd hij Catharina Sforza en neemt haar als gevangene mee naar Rome. Ezio gaat er meteen achteraan. Als hij eenmaal is aan gekomen in Rome blijkt de stad zwaar te lijden onder het regime van de inmiddels nieuwe paus Roderigo Borgia. Deze blijkt zeer corrupt te zijn.
De Orde van de Assassin’s dreigen de strijd in Rome te verliezen. Maar vastbesloten wil Ezio samen met zijn aanhangers de Orde nieuw leven inblazen om de strijd aan te gaan met Cesare Borgia en de Tempeliers. Ezio weet Catharina te bevrijden uit de Engelenburcht maar weet niet in de buurt te komen van Cesare. Hij neemt de dief La Volpe en zijn eigen zus Claudia op in de Orde. Ondertussen traint Ezio nieuwe Assassin’s en zet een ondergronds verzet op bestaande uit dieven, huurlingen en Courtisanes. Hiermee opent hij de aanval op de middelen van Cesare. Hij doodt de bankier zodat zijn geld opraakt en doodt de aanvoerder van de Franse troepen zodat die niet meer kunnen helpen. Hierdoor promoveert Ezio tot Mentor van de Assassin’s.
Omdat zijn geld begint op te raken wordt Cesare wanhopig en vraagt hij zijn vader Roderigo Borgia om meer geld en De Appel om zo de strijd alsnog te kunnen winnen. Maar ondertussen keurt zijn vader de daden van zijn zoon af en weigert.Hij wil zelfs zijn zoon vergiftigen door hem een appel te laten eten. Cesare wordt er op gewezen door zijn zus en dwingt zijn vader zijn eigen vergiftige appel op te eten. Hierdoor doodt Cesare zijn eigen vader en dwingt hij zijn eigen zus de locatie van De Appel aan hem te geven. Ezio is van dit alles getuige en weet eerder De Appel te bemachtigen dan Cesare en Ezio wint de strijd met Cesare. Kort daarna wordt Cesare gearresteerd door de nieuwe Paus, op beschuldiging van moord, verraad en incest.Cesare laatste woorden zijn: Dat geen ketens hem zullen stoppen en geen mens hem kan doden. Ezio is erg ongerust over de laatste woorden van Cesare en gebruikt De Appel om te achterhalen wat er zal gebeuren met Cesare. Hij ziet dat Cesare uit de gevangenis ontsnapt en vlucht naar Spanje naar zijn zwager Johan de derde van Navarra en krijgt daar de leiding over een leger die Viana gaat aanvallen. Ezio vertrekt onmiddellijk naar Spanje om voorgoed met Cesare af te rekenen

1507
Tijdens het beleg van Viana lukt het Ezio om de confrontatie aan te gaan met Cesare op de kasteelmuren. Ook dit gevecht wint Ezio, maar Cesare houdt vol dat geen mens hem kan doden. Ezio laat hierover het lot beslissen en laat Cesare van de muur vallen, zo zijn dood tegemoet. Daarna verstopt hij De Appel in een andere kerker, de Santa Maria in Aracoeli. De tempel van Juno.1511
Met meer vragen dan antwoorden reist Ezio af naar Masyaf om hier alsnog de antwoorden te vinden die hij zoekt. Als hij daar aankomt, blijkt de oude Sluipmoordenaars-versting ingenomen te zijn door Tempeliers. Die ook op zoek zijn naar de geheime bibliotheek van Altaïr. En Ezio wordt gevangen genomen hij weet echter te ontsnappen en ontdekt dat er vijf sleutels  voor nodig zijn om de deur naar de bibliotheek te openen. Ezio slaagt erin om de Tempelierkapitein te doden en komt te weten dat de sleutels verborgen liggen in Constantinopel en dat de Tempeliers al één in bezit hebben. Ezio gaat dus richting Constantinopel de hoofdstad van het Ottomaanse rijk.Daar aangekomen wordt hij opgewacht door de leider van het plaatselijke sluipmoordenaarsgilde: Yusuf Tazim. Deze vertelt hem de huidige politieke situatie en dat de zonen van de Sultan ruziën over de opvolging. Door die chaos hebben de Tempeliers ervan geprofiteerd om aan invloed en macht te winnen in Constantinopel. Het is alleen niet duidelijk wie de Grootmeester van de Tempeliers is.
Ezio wordt ook bevriend met Suleiman, de kleinzoon van de Sultan, en die vermoedt dat de Tempeliers achter het conflict tussen zijn vader en oom zitten en samen starten ze een onderzoek naar de Tempeliers. In zijn zoektocht naar de vijf sleutels raakt Ezio bevriend met Sofia Sartor een Venetiaanse boekhandelaardster. Ze helpt hem met het lokaliseren van de sleutels en Ezio raakt steeds meer op haar gesteld. Door haar weet Ezio de vier sleutels te vinden. En bij het vinden van deze sleutels komt Ezio er achter dat ze meer zijn dan alleen maar sleutels, het zijn artefacten van de Eerste Beschaving en Altaïr had ze gebruikt om belangrijke herinneringen op te slaan van zijn leven. Ezio ondervindt deze dan ook.
De laatste sleutel is echter nog steeds in bezit van een Tempelier. Na een aantal dode sporen weten Ezio en Suleiman eindelijk wie er achter de conflicten zit tussen de beide zoons van de Sultan en alles wijst naar Manuel Palaeiologos, een neef van een afgezette Byzantijnse keizer die vast besloten is de Ottomaanse troon omver te werpen. Hij rekruteert een leger in de ondergrondse stad Cappadocië. Ezio reist daar naar toe in de hoop op meer antwoorden. Hij slaagt er in om Manuel uit zijn tent te lokken en komt er achter dat hij een Tempelier is en hij in het bezit is van de vijfde sleutel. Maar dan komt Prins Ahmet te voorschijn, de oom van Suleiman. Hij beweert dat hij de Grootmeester van de Tempeliers is en wil het wapen dat verborgen ligt in de bibliotheek in Masyaf gebruiken om de mensheid te onderwerpen. Ezio beseft dat prins Ahmet weet van Sofia en haast zich terug naar Constantinopel om Sofia te redden van prins Ahmet. Wanneer Ezio terug komt in Constantinopel blijkt Sofia te zijn ontvoerd en dat Yusuf vermoord is door prins Ahmet. Hij vraagt de sleutels in ruil voor Sofia. In eerste instantie lijkt Ezio hierin toe te stemmen, maar zodra Sofia in veiligheid is gaat hij prins Ahmet achterna om alsnog de sleutels terug te pakken. Dit lukt, maar voordat Ezio prins Ahmet kan doden komt Selim, de vader van Suleiman en de broer dus van prins Ahmet, te voorschijn. Deze doodt prins Ahmet voor verraad en zegt dat Ezio nooit meer mag terug keren naar Constantinopel.

In het bezit van de vijf sleutels gaan Ezio en Maria terug naar Masyaf in de hoop de deur naar de bibliotheek te openen. Dit lukt en Ezio loopt de ‘kluis’ in. De bibliotheek blijkt echter leeg te zijn op een zittend skelet met een zesde herinneringszegel na. Via de zegel komt Ezio erachter dat het skelet wat voor hem zit toe behoorde aan Altaïr. En dat hij zichzelf heeft laten opsluiten met zijn deel van het paradijs zodat De Appel niet in verkeerde handen zou vallen. Ezio vindt De Appel (wat niet hetzelfde deel was als die Ezio al bezat en had verborgen in de Tempel van Juno, zoals was aangenomen door Ezio). Ezio reikt uit naar De Appel maar besluit hem te laten liggen omdat "hij genoeg gezien heeft in zijn leven”.
In plaats daarvan gooit hij zijn uitrusting af. De Appel licht op en Ezio wendt zich tot Desmond, wetende dat hij op één of andere manier meeluistert. Hij zegt dat hij zich terug trekt uit de Assassin’s Orde. Hij heeft nu zijn doel bereikt en is een doorgeefluik met zaken die zijn verstand te boven gaat. Hij vraagt aan Desmond of hij naar de antwoorden wil gaan zoeken waar Altaïr en hij hun hele leven opzoek naar zijn geweest.

En daarmee sluit het hoofdstuk van Ezio Auditore da Firenze af. Hij zal later trouwen en kinderen krijgen met Sofia Sartor de vrouw die hij ontmoette in Constantinopel.Volgende week maandag: 1639-1735 Edward Kenway
Lees de vorige aflevering >>

Lees de volgende aflevering >>

Reacties op dit artikel (1)

  1. Re: Tijdslijn deel 2: Assassins Creed - Ezio Auditore da FirenzeDoor LexSurax op 13 aug 2014, 17:13

    met enige vertraging is dan hier deel 2

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.