Shoutbox

Bezig met laden ...

dark ik heb je een invite gestuurd, voor de geĆÆnteresseerde hij heet "Daft Pony"
gepost door Salubriouz, Gisteren, 18:48
Wat is de clan naam? Ik wil joinen;D
gepost door Teun de Dreun, 18 maa, 08:39
Hoe vind ik MBG in de Division 2 clan lijst?
gepost door DarKFoaL75, 17 maa, 11:40
De Division 2 Clan in Online dus Join en kom gezelly mee schieten
gepost door Salubriouz, 16 maa, 00:09
De Division 2 Clan in Online dus Join en kom gezelly mee schieten
gepost door Salubriouz, 16 maa, 00:09
Niemand!!!!
gepost door Pro_gamer_obie, 15 maa, 19:22
Nog meer apex spelers hier.Huh?
gepost door Pro_gamer_obie, 14 maa, 14:30
Gefeliciteerd papatuur en Cake!
gepost door LexSurax, 8 maa, 13:48
Die is/was er al op vrijdagavond Brede lach Word/werd georganiseerd door grasmaaier ThumbsUp
gepost door Ouwe_pik, 7 maa, 22:58
Jongens & meisjes ik heb een battlefield v poll gemaakt voor een vast avondje per week gamen! Stem en win een hoop gelukšŸ¤£
gepost door Ilosoxx, 7 maa, 22:10
maar heb hem al op disk en geplat maar voor online potje houd ik me zeker aanbevolen
gepost door McHCM, 2 maa, 08:42
helemaal grijs gespeeld cod MW eerste game die ik online speelde. waardoor ik opzoek ging en terecht kwam bij deze clan
gepost door McHCM, 2 maa, 08:41
COD heb ik echt veel gedaan op de ps3!! Dat waren nog eens tijden.
gepost door HHC-Bossie, 1 maa, 14:54
een Goedemorgen

en kijk dat is een spel voor mij dat ik gaat downloaden: cod remasterd ThumbsUp
En Johan dank voor je felicitatie Kus
gepost door grasmaaier1962, 1 maa, 10:40
De playstation + games van maart zijn call of duty modern warfare remastered en the witness .

En fredie van harte .
gepost door sali-71, 28 feb, 11:47
Hey Mense,

Zijn er nog geintereseerde in een The Division 2 Clan, kijk dan even naar mijn post op het forum.
gepost door Salubriouz, 28 feb, 07:13
middag
gepost door TvR_NL, 27 feb, 12:44
Van de week mijn 3e platinum van dit jaar gehaald Grijns
Nu verder met frozen wilds van Horizon Cool
gepost door RvG_NL, 25 feb, 07:35
Metro Exodus van het weekend maar eens verder.
gepost door McHCM, 21 feb, 19:51
ik slinger zelf nog even hitman 2 aan denk ik
gepost door LexSurax, 17 feb, 12:53
Ik ga vanmiddag weer verder met Far Cry New Dawn echt een heel leuk en mooi spel, wat je alleen kan spelen of met een maatje wat natuurlijk leuker is.
gepost door grasmaaier1962, 17 feb, 11:15
Far cry new dawn natuurlijk Smiley
gepost door Freak83, 17 feb, 09:02
Heb far cry new Daan gekocht dus die word het dit weekend
gepost door Freak83, 17 feb, 08:52
Goeiemiddag Wat gaan we gamen dit weekend? Cool
gepost door LexSurax, 16 feb, 13:23
Heel leuk om te horen Geert. Heel veel geluk en laat het gamen niet dit geluk verstoren ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 13 feb, 21:04
Leden

Welkom nieuwe leden

DarKFoaL75 sinds 17 maa, 11:37

Mativo sinds 14 maa, 22:54

Neef-Eerd sinds 11 feb, 11:21

ArjendvrR sinds 8 feb, 14:39

Wie is er online?

39 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Review: EA Sports UFC

Game Reviews25 jul 2014, 21:56 door bril87 - 959 keer gelezen
Toen THQ failliet ging verwachtte iedereen al dat EA aan de haal zou gaan met de UFC licentie en dat gebeurde dan ook. Wat veel mensen ook verwachtten was dat EA de licentie compleet zou verpesten. Of dat ook gebeurd is met EA Sports UFC, gaan wij bekijken. Zoals Bruce Buffer zou zeggen: IT'S TIME!

Platform: PS4, Xbox One
Genre: sport
Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: EA Canada
Demo in de store: ja
Reviewer: Rated_Dave


Word de beste vechter ooit!
EA Sports UFC heeft een standaard fight now mode, een challenges mode en een career mode in het offline gedeelte. De fight now mode is simpelweg een manier om snel tegen een vriend op de bank of tegen de computer te spelen, zoals je dat vast ook wel kent van andere sportgames. Challenges mode bestaat uit een grote hoeveelheid aan minigames die je binnen een bepaalde tijd moet afronden. Je moet in deze mode de ene minigame succesvol afronden, om de volgende minigame vrij te spelen. De careermode laat je eerst een eigen personage maken. Het is hierbij wel jammer dat de game je niet heel uitgebreid aan de slag laat gaan met je eigen vechter. Je hebt een beperkt aantal opties, waardoor je nooit echt het idee hebt je eigen vechter te hebben gemaakt. Na het maken van je eigen vechter is het jouw verantwoordelijkheid om deze naar de Hall of Fame te leiden. Dit doe je door gevechten te winnen, fans te krijgen en je vechter te verbeteren.

Je begint de careermode bij het programma ''The Ultimate Fighter'', waar talent de kans krijgt om een UFC contract te winnen. Daarna ga je door naar verschillende stadia van de UFC, namelijk de undercard, de midcard en de mainevent. Na elk gevecht krijg of verlies je fans, afhankelijk van of je wint of verliest. Hoe meer fans je hebt, hoe hoger je op de card komt en hoe beter je tegenstanders zullen worden. Na elk gevecht krijg je ook ervaringspunten, die je kunt gebruiken om je vechter te verbeteren. Je mag zelf bepalen waar je deze ervaringspunten in investeert. Als jij je volledig wilt richten op het boksen of juist op het worstelen, dan kan dat dus. Tussen de gevechten door zal je moeten trainen. Dit doe je door minigames te spelen die de game voor jou selecteert. Ook hier krijg je weer ervaringspunten voor, die je naar hartenlust kunt spenderen. Het grootste kritiekpunt bij de minigames is dat deze erg herhalend worden en eigenlijk al snel niet meer nodig zijn. Doordat ik zelf veel gevechten wist te winnen had ik al vrij snel een oppermachtige vechter. Toch vond de game het noodzakelijk dat ik de minigames bleef spelen, wat soms voor wat irritatie zorgde. Een optie om de minigames over te slaan zou welkom zijn geweest.

Niet alleen de minigames begonnen al snel herhalend aan te voelen. De game bevat namelijk een vrij beperkt rooster aan vechters, waardoor je vaak dezelfde tegenstanders zult treffen, die logischerwijs hun eigen tactiek steeds weer opnieuw toepassen. Je weet op ten duur dus wel vrij goed wat je tegenstanders van plan zijn, waardoor gevechten voorspelbaar en dus saai kunnen worden. Als je dat 40 gevechten lang moet doen (zolang duurt de career mode ongeveer, afhankelijk van hoeveel klappen je incasseert bij je gevechten) dan voelt het vechten meer als een klus aan, dan als iets wat je voor je lol doet en dat is heel erg jammer.Sobere multiplayer
De multiplayer van EA Sports UFC is sober te noemen. Je hebt gevechten die geen invloed hebben op je ranking. Deze gevechten zijn ideaal om te sparren met echte mensen, om zo je spel te verbeteren.
Naast deze mode heb je ook nog de Rivalries mode. In Rivalries mode kun je tegen iemand van je vriendenlijst vechten, om zo te bepalen wie de beste vechter is. De game houdt bij hoe vaak je tegen die specifieke vriend gewonnen en verloren hebt. In de Championships mode begin je als vechter met de witte riem, wat gelijk staat aan een beginner. Je kunt je daarna helemaal omhoog werken naar zwarte riem. Daarvoor zul je wel elk seizoen moeten promoveren, wat je natuurlijk doet door gevechten te winnen. Om het interessant te houden kun je elk seizoen ook weer degraderen. Mocht je dus in de hoogste afdeling terecht komen, dan zul je flink van je af moeten bijten om daar ook te mogen blijven! Een ander onderdeel van de Championships mode is dat je mee kunt doen aan toernooien. Dit klinkt in eerste instantie heel tof, maar het winnen van een toernooi levert je eigenlijk niks op. Je kunt bij het kopje Awards kijken hoe vaak je een toernooi of seizoen gewonnen hebt en dat is het wel. Een groot pluspunt uit de multiplayer is dat je eigen gemaakte vechter niet ingezet kan worden in Championships mode. Hierdoor krijg je een veel eerlijkere strijd online, die veel meer draait om tactiek en vaardigheden van de speler zelf. Helaas heeft elk voordeel een nadeel: doordat je geen eigen gemaakte vechters kunt gebruiken in deze mode, zit je ook hier weer opgescheept met het beperkte aantal vechters uit de singleplayer. Mocht je toch echt willen pronken met jouw zelfgemaakte vechter, dan kun je deze gelukkig nog wel gebruiken bij de gevechten die geen invloed hebben op je ranking.  

Lekkere graphics en een mooie soundtrack!
Grafisch gezien is EA sports UFC een absolute parel, wat best opvallend is voor een sportgame. Je kunt duidelijk zien dat men geprobeerd heeft de om vechters levensecht te maken en dat is verdomd goed gelukt ook. Ook de impact van de klappen is goed in beeld gebracht. Als jij je voet in iemand gezicht plant, dan zie je het zweet en bloed van je tegenstander af spatten. Als je iemand op de ribben besluit te slaan, zie je het lichaam ook echt de klap incasseren, door de geweldige animaties. Je ziet dat je tegenstander de pijn ervaart en dat is een heerlijk gevoel. Ik kan niet anders zeggen dat het een plezier is om deze game te spelen, alleen al om het grafische geweld. Over het geluid kun je bij een game als deze weinig zeggen. Het geluid wat je hoort bij de impact van klappen is niet altijd even bevredigend en het commentaar bij de gevechten ben je na een paar gevechten ook wel zat. Daar staat tegenover  dat de soundtrack bij de game mij regelmatig in de stemming wist te brengen om te vechten. Dat is ook niet onbelangrijk toch?
Het liefdeskindje van EA en THQ
Ook over de gameplay ben ik te spreken. Ik omschrijf deze zelf het liefst als het liefdeskindje van EA en THQ. Het ingewikkelde systeem van THQ is vervangen door een systeem wat iets makkelijker op te pakken is. Ik weet nog dat ik bij de THQ games vrijwel geen benul had van wat ik moest doen als ik eenmaal op de grond lag. Bij deze game voelt de besturing op de grond veel natuurlijker en logischer aan. Toegegeven, je moet nog steeds wel even de tijd nemen om gewend te raken aan de gameplay, maar de tijd van de wetenschappelijke formules is voorbij! Tegelijkertijd is deze game moeilijker dan de vorige MMA game van EA. Een mooi voorbeeld daarvan is het submissie systeem, wat veel preciezer is geworden. Een submissie start je met een simpele druk op de knop. Je hebt vervolgens 4 poorten rondom je personage. Als je tegenstander zijn joystick naar een poort wijst, dan moet jij heel snel naar dezelfde poost wijzen met jouw rechter joystick om je submissie in stand te houden. Tegelijkertijd moet jij met je linker joystick in de gaten houden of de game zelf een poort aanwijst. Als dat het geval is, dan moet jij met je linker stick ook die kant opgaan, om je submissie door te zetten. Ben je te langzaam of wijs je de verkeerde poort aan, dan is je submissie snel afgelopen. Dit soort precisie maakt de gameplay veel meer een schaakspel, dan een simpele buttonbasher. Je bent veel meer bezig met tactisch zetten doen, anticiperen wat je tegenstander gaat doen en daar een counterplan op bedenken. Helaas heeft de gameplay ook wat mindere kanten. Zo lijkt het soms alsof de game heel soms niet begrijpt wat je nu precies wilt doen op de grond. Ik heb een aantal situaties gehad waarin ik iemand van mij af wilde duwen en de game gewoon niet reageerde, met als gevolg dat ik een paar flinke stoten op mijn neus kreeg. Hetzelfde had ik in situaties waarin ik tegen de kooi stond, met een tegenstander die mij vasthield. Ik kon doen wat ik wilde, maar de game begreep niet dat ik los wilde komen. Dergelijke situaties komen niet veel voor, maar kunnen je wel de overwinning kosten in een gevecht.


Conclusie

De opties in deze game zijn op zowel offline als online gebied magertjes waardoor de game voor veel mensen niet lang interessant zal blijven. De gameplay en graphics maken gelukkig veel goed. EA Sports UFC is toegankelijker dan zijn voorgangers, maar geeft gevorderde spelers toch nog iets om van te genieten.

Pluspunten
- Versimpelde gameplay
- Geweldige graphics
- Online is eerlijker


Minpunten
- game is op veel punten net iets te zuinig  


Cijfer tussen 0 tot 10
Gameplay 8
Grafisch 9
Sound 7
Speelduur 6
Totaal 7,5

Reacties op dit artikel (4)

 1. Re: Review: EA Sports UFC Door bril87 op 25 jul 2014, 21:57

  Met grote dank aan Rated Dave! bedankt voor je spontane input als gastreviewer!
 2. Re: Review: EA Sports UFC Door Rated_Dave op 26 jul 2014, 01:51

  Hartstikke graag gedaan Smiley Was leuk om eens te doen.
 3. Re: Review: EA Sports UFC Door kdcookie op 26 jul 2014, 12:07

  toffe input!! hopelijk deze nog eens als plus cadeautje Knipoog
 4. Re: Review: EA Sports UFC Door valkyrio op 26 jul 2014, 14:06

  Hele goeie review !

  Zou deze ook nog wel eens willen spelen maar er komen binnenkort weer te veel andere games uit.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.