Shoutbox

Bezig met laden ...

Ik nog afentoe Goofkee
gepost door Wudang, Vandaag, 19:26
Speelt er iemand ghost recon wildlands?
gepost door Goofkee, Gisteren, 14:03
nieuw COD event in de agenda gezet!
Nog een keertje knallen als vroegah ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 24 mei, 17:08
Top Bram.
Ben erbij
gepost door Hawkeye, 29 apr, 20:51
Nieuw COD event in de agenda gezet. Kus
gepost door Bram_76_NL, 22 apr, 11:32
Wudang, kom lekker bij de club
gepost door Salubriouz, 20 apr, 12:46
vanaf vandaag ook Division 2 bezitter ThumbsUp
gepost door Wudang, 20 apr, 12:12
Das klote Johan Bedroefd
Ik ploeter nu zonder mijn maat verder Knipoog
gepost door Ouwe_pik, 20 apr, 12:06
Balen Johan,

Ik heb vorige week ook Division 2 gekocht. Nu level 21 Grijns
gepost door RvG_NL, 19 apr, 13:10
Mijn ps4 heeft zojuist de geest gegeven , dus voorlopig even geen division 2 voor mij . Groeten sali-71 ( johan )
gepost door sali-71, 18 apr, 15:16
Goede avond
gepost door Hawkeye, 15 apr, 22:16
@Michel: zie agenda. Doet wim1990 ook mee?
gepost door Bram_76_NL, 15 apr, 20:14
Er staat een gratis God of War dynamisch thema in de PS store Brede lach
gepost door Toontje, 14 apr, 18:09
Ilosoxx heeft zijn naam verandert op playstation naar NL-Marco1987 dan weten jullie dat even ThumbsUp Niet dat je opeens denkt wie is die vreemde vogel
gepost door Ilosoxx, 14 apr, 15:37
middag
gepost door TvR_NL, 14 apr, 12:36
Goeiemorgen oudjes,
Is d'r al een datum gepind voor COD4?
gepost door TheMichelAnne, 13 apr, 09:19
een goedemorgen allen

En dank je wel Lex
en voor vandaag staat er op 't menu: behang trekken 🙄🙄🙄
gepost door grasmaaier1962, 13 apr, 08:11
succes met verhuizen Gras!!
gepost door LexSurax, 12 apr, 13:42
Middag,

en vanaf morgen gaat de stekker uit mijn PS4 en gaat waarschijnlijk over een week of twee weer aan in mijn nieuwe woning Tong  
gepost door grasmaaier1962, 11 apr, 12:50
Middag!
gepost door McHCM, 7 apr, 12:52
middag
gepost door TvR_NL, 4 apr, 12:46
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Avond! ThumbsUp
gepost door Neef-Eerd, 3 apr, 19:53
Mogguh 😁
gepost door grasmaaier1962, 2 apr, 06:50
middag
gepost door TvR_NL, 1 apr, 12:39
Leden

Welkom nieuwe leden

Maddox071 sinds 29 apr, 22:15

Laurens sinds 6 apr, 18:08

Matti sinds 4 apr, 19:15

CrimeAngel sinds 31 maa, 16:33

Wie is er online?

22 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 

Review: EA Sports UFC

Game Reviews25 jul 2014, 21:56 door bril87 - 983 keer gelezen
Toen THQ failliet ging verwachtte iedereen al dat EA aan de haal zou gaan met de UFC licentie en dat gebeurde dan ook. Wat veel mensen ook verwachtten was dat EA de licentie compleet zou verpesten. Of dat ook gebeurd is met EA Sports UFC, gaan wij bekijken. Zoals Bruce Buffer zou zeggen: IT'S TIME!

Platform: PS4, Xbox One
Genre: sport
Uitgever: Electronic Arts
Ontwikkelaar: EA Canada
Demo in de store: ja
Reviewer: Rated_Dave


Word de beste vechter ooit!
EA Sports UFC heeft een standaard fight now mode, een challenges mode en een career mode in het offline gedeelte. De fight now mode is simpelweg een manier om snel tegen een vriend op de bank of tegen de computer te spelen, zoals je dat vast ook wel kent van andere sportgames. Challenges mode bestaat uit een grote hoeveelheid aan minigames die je binnen een bepaalde tijd moet afronden. Je moet in deze mode de ene minigame succesvol afronden, om de volgende minigame vrij te spelen. De careermode laat je eerst een eigen personage maken. Het is hierbij wel jammer dat de game je niet heel uitgebreid aan de slag laat gaan met je eigen vechter. Je hebt een beperkt aantal opties, waardoor je nooit echt het idee hebt je eigen vechter te hebben gemaakt. Na het maken van je eigen vechter is het jouw verantwoordelijkheid om deze naar de Hall of Fame te leiden. Dit doe je door gevechten te winnen, fans te krijgen en je vechter te verbeteren.

Je begint de careermode bij het programma ''The Ultimate Fighter'', waar talent de kans krijgt om een UFC contract te winnen. Daarna ga je door naar verschillende stadia van de UFC, namelijk de undercard, de midcard en de mainevent. Na elk gevecht krijg of verlies je fans, afhankelijk van of je wint of verliest. Hoe meer fans je hebt, hoe hoger je op de card komt en hoe beter je tegenstanders zullen worden. Na elk gevecht krijg je ook ervaringspunten, die je kunt gebruiken om je vechter te verbeteren. Je mag zelf bepalen waar je deze ervaringspunten in investeert. Als jij je volledig wilt richten op het boksen of juist op het worstelen, dan kan dat dus. Tussen de gevechten door zal je moeten trainen. Dit doe je door minigames te spelen die de game voor jou selecteert. Ook hier krijg je weer ervaringspunten voor, die je naar hartenlust kunt spenderen. Het grootste kritiekpunt bij de minigames is dat deze erg herhalend worden en eigenlijk al snel niet meer nodig zijn. Doordat ik zelf veel gevechten wist te winnen had ik al vrij snel een oppermachtige vechter. Toch vond de game het noodzakelijk dat ik de minigames bleef spelen, wat soms voor wat irritatie zorgde. Een optie om de minigames over te slaan zou welkom zijn geweest.

Niet alleen de minigames begonnen al snel herhalend aan te voelen. De game bevat namelijk een vrij beperkt rooster aan vechters, waardoor je vaak dezelfde tegenstanders zult treffen, die logischerwijs hun eigen tactiek steeds weer opnieuw toepassen. Je weet op ten duur dus wel vrij goed wat je tegenstanders van plan zijn, waardoor gevechten voorspelbaar en dus saai kunnen worden. Als je dat 40 gevechten lang moet doen (zolang duurt de career mode ongeveer, afhankelijk van hoeveel klappen je incasseert bij je gevechten) dan voelt het vechten meer als een klus aan, dan als iets wat je voor je lol doet en dat is heel erg jammer.Sobere multiplayer
De multiplayer van EA Sports UFC is sober te noemen. Je hebt gevechten die geen invloed hebben op je ranking. Deze gevechten zijn ideaal om te sparren met echte mensen, om zo je spel te verbeteren.
Naast deze mode heb je ook nog de Rivalries mode. In Rivalries mode kun je tegen iemand van je vriendenlijst vechten, om zo te bepalen wie de beste vechter is. De game houdt bij hoe vaak je tegen die specifieke vriend gewonnen en verloren hebt. In de Championships mode begin je als vechter met de witte riem, wat gelijk staat aan een beginner. Je kunt je daarna helemaal omhoog werken naar zwarte riem. Daarvoor zul je wel elk seizoen moeten promoveren, wat je natuurlijk doet door gevechten te winnen. Om het interessant te houden kun je elk seizoen ook weer degraderen. Mocht je dus in de hoogste afdeling terecht komen, dan zul je flink van je af moeten bijten om daar ook te mogen blijven! Een ander onderdeel van de Championships mode is dat je mee kunt doen aan toernooien. Dit klinkt in eerste instantie heel tof, maar het winnen van een toernooi levert je eigenlijk niks op. Je kunt bij het kopje Awards kijken hoe vaak je een toernooi of seizoen gewonnen hebt en dat is het wel. Een groot pluspunt uit de multiplayer is dat je eigen gemaakte vechter niet ingezet kan worden in Championships mode. Hierdoor krijg je een veel eerlijkere strijd online, die veel meer draait om tactiek en vaardigheden van de speler zelf. Helaas heeft elk voordeel een nadeel: doordat je geen eigen gemaakte vechters kunt gebruiken in deze mode, zit je ook hier weer opgescheept met het beperkte aantal vechters uit de singleplayer. Mocht je toch echt willen pronken met jouw zelfgemaakte vechter, dan kun je deze gelukkig nog wel gebruiken bij de gevechten die geen invloed hebben op je ranking.  

Lekkere graphics en een mooie soundtrack!
Grafisch gezien is EA sports UFC een absolute parel, wat best opvallend is voor een sportgame. Je kunt duidelijk zien dat men geprobeerd heeft de om vechters levensecht te maken en dat is verdomd goed gelukt ook. Ook de impact van de klappen is goed in beeld gebracht. Als jij je voet in iemand gezicht plant, dan zie je het zweet en bloed van je tegenstander af spatten. Als je iemand op de ribben besluit te slaan, zie je het lichaam ook echt de klap incasseren, door de geweldige animaties. Je ziet dat je tegenstander de pijn ervaart en dat is een heerlijk gevoel. Ik kan niet anders zeggen dat het een plezier is om deze game te spelen, alleen al om het grafische geweld. Over het geluid kun je bij een game als deze weinig zeggen. Het geluid wat je hoort bij de impact van klappen is niet altijd even bevredigend en het commentaar bij de gevechten ben je na een paar gevechten ook wel zat. Daar staat tegenover  dat de soundtrack bij de game mij regelmatig in de stemming wist te brengen om te vechten. Dat is ook niet onbelangrijk toch?
Het liefdeskindje van EA en THQ
Ook over de gameplay ben ik te spreken. Ik omschrijf deze zelf het liefst als het liefdeskindje van EA en THQ. Het ingewikkelde systeem van THQ is vervangen door een systeem wat iets makkelijker op te pakken is. Ik weet nog dat ik bij de THQ games vrijwel geen benul had van wat ik moest doen als ik eenmaal op de grond lag. Bij deze game voelt de besturing op de grond veel natuurlijker en logischer aan. Toegegeven, je moet nog steeds wel even de tijd nemen om gewend te raken aan de gameplay, maar de tijd van de wetenschappelijke formules is voorbij! Tegelijkertijd is deze game moeilijker dan de vorige MMA game van EA. Een mooi voorbeeld daarvan is het submissie systeem, wat veel preciezer is geworden. Een submissie start je met een simpele druk op de knop. Je hebt vervolgens 4 poorten rondom je personage. Als je tegenstander zijn joystick naar een poort wijst, dan moet jij heel snel naar dezelfde poost wijzen met jouw rechter joystick om je submissie in stand te houden. Tegelijkertijd moet jij met je linker joystick in de gaten houden of de game zelf een poort aanwijst. Als dat het geval is, dan moet jij met je linker stick ook die kant opgaan, om je submissie door te zetten. Ben je te langzaam of wijs je de verkeerde poort aan, dan is je submissie snel afgelopen. Dit soort precisie maakt de gameplay veel meer een schaakspel, dan een simpele buttonbasher. Je bent veel meer bezig met tactisch zetten doen, anticiperen wat je tegenstander gaat doen en daar een counterplan op bedenken. Helaas heeft de gameplay ook wat mindere kanten. Zo lijkt het soms alsof de game heel soms niet begrijpt wat je nu precies wilt doen op de grond. Ik heb een aantal situaties gehad waarin ik iemand van mij af wilde duwen en de game gewoon niet reageerde, met als gevolg dat ik een paar flinke stoten op mijn neus kreeg. Hetzelfde had ik in situaties waarin ik tegen de kooi stond, met een tegenstander die mij vasthield. Ik kon doen wat ik wilde, maar de game begreep niet dat ik los wilde komen. Dergelijke situaties komen niet veel voor, maar kunnen je wel de overwinning kosten in een gevecht.


Conclusie

De opties in deze game zijn op zowel offline als online gebied magertjes waardoor de game voor veel mensen niet lang interessant zal blijven. De gameplay en graphics maken gelukkig veel goed. EA Sports UFC is toegankelijker dan zijn voorgangers, maar geeft gevorderde spelers toch nog iets om van te genieten.

Pluspunten
- Versimpelde gameplay
- Geweldige graphics
- Online is eerlijker


Minpunten
- game is op veel punten net iets te zuinig  


Cijfer tussen 0 tot 10
Gameplay 8
Grafisch 9
Sound 7
Speelduur 6
Totaal 7,5

Reacties op dit artikel (4)

 1. Re: Review: EA Sports UFC Door bril87 op 25 jul 2014, 21:57

  Met grote dank aan Rated Dave! bedankt voor je spontane input als gastreviewer!
 2. Re: Review: EA Sports UFC Door Rated_Dave op 26 jul 2014, 01:51

  Hartstikke graag gedaan Smiley Was leuk om eens te doen.
 3. Re: Review: EA Sports UFC Door kdcookie op 26 jul 2014, 12:07

  toffe input!! hopelijk deze nog eens als plus cadeautje Knipoog
 4. Re: Review: EA Sports UFC Door valkyrio op 26 jul 2014, 14:06

  Hele goeie review !

  Zou deze ook nog wel eens willen spelen maar er komen binnenkort weer te veel andere games uit.

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.