Shoutbox

Bezig met laden ...

Geen dank Theo ik heb het uit mijn hart gedaan 😊
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 12:22
ThumbsUp
gepost door matrix0070, Gisteren, 11:49
Jij bedankt voor het organiseren Fred
gepost door TvR_NL, Gisteren, 10:36
Een goedemorgen allen, gisteravond was mooi wat betreft het herdenkings event voor onze Patrick en je was bij ons kerel.
Ik wil bij deze Roger, Theo, Geert en Lex bedanken voor jullie aanwezigheid want mede dank zij jullie was het een waardige herdenking.
Ik zal komende week van alle opgeslagen filmpjes 1 geheel maken en plaatsen op YouTube.
gepost door grasmaaier1962, Gisteren, 09:15
congratz Dubs!!!
gepost door LexSurax, 15 dec, 12:40
Het was op zeker gezellig Flux en graag gedaan bij deze,  en op naar de volgende 🤗
gepost door grasmaaier1962, 13 dec, 18:21
1x was op zich genoeg geweest Grijns
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
Was gezellig Gras, dank voor het organiseren!
gepost door Flux Wildly, 13 dec, 13:10
@faqzy, heel herkenbaar. Ook de laadtijden worden niet korter. Maar ja, dat krijg je als de games steeds uitgebreider en grafisch mooier worden. Ook de werelden zonder laadtijd als je eenmaal aan het spelen bent zijn wel fijn.
Maar ik heb ook een hekel aan dat wachten
gepost door LexSurax, 13 dec, 08:42
Waarom moeten games altijd downloaden! ik wil nu spelen! niet over 15 min! eindelijk BF5:)
gepost door FAQZY, 12 dec, 19:51
een Goedemorgen allemaal het BF5 event vlaggen verzamelen is na een geslaagde avond weer voorbij en we hebben er vele verzameld met ons allen. Ik wil bij deze Peter, Roger, Flux, Joshua en Alex bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet
ThumbsUp. ThumbsUp. ThumbsUp ThumbsUp ThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 8 dec, 08:12
Geen dank Bram en jij bedankt voor het aanpassen ThumbsUp

gepost door grasmaaier1962, 29 nov, 10:21
Dank je Gras! Het is aangepast. Forum en hoofdpagina gebruiken niet dezelfde tijdsbepaling Smiley
gepost door Bram_76_NL, 28 nov, 12:40
Vreemd op de hoofdpagina loopt 't wel goed maar op 't forum niet Huh?
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:53
Een goedemorgen allen en
@Lex de tijd loopt niet synchroon, de tijd moet nog een uurtje terug gezet worden Knipoog
gepost door grasmaaier1962, 28 nov, 08:52
Gefeliciteerd! Pfft 11 jaar alweer.
gepost door Bram_76_NL, 27 nov, 21:04
Gefeliciteerd MBG Knipoog
gepost door ara, 27 nov, 15:43
gefeliciteerd mbgleden met ons elfde jaar in gaming \o/
gepost door rasgyn, 27 nov, 11:48
      Het is raar maar waar
 MBG clan is vandaag 11 jaar
      van Harte gefeliciteerd
        en maak er een mooi
                 feestje van
                         Kus


gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:28
Een goedemorgen allen,

Ik ben op zoek naar leden die gta5 spelen. Aanstaande zaterdagavond is er een herdenkings ceremonie ter ere van Patrick die verleden jaar plotseling is overleden Huil
Graag zou ik willen dat er vele leden bij zijn om zo zijn vrouw, familie en vrienden te laten zien dat we Patrick nog niet zijn vergeten.
Luister naar je hart en schrijf je in op de hoofdpagina.

gepost door grasmaaier1962, 27 nov, 10:22
eeeeeeeen Goedemorgen allemaal en een fijne zondag Smiley
gepost door grasmaaier1962, 25 nov, 09:37
Goedemorgen allen, het black friday event is weer voorbij en was wederom weer top.

We hebben vele gratis kogels gekregen maar ook heel veel weg gegeven Grijns

Bij deze wil ik Jochem, Roger, Peter en Joshua bedanken voor jullie aanwezigheid en inzet ThumbsUpThumbsUp
gepost door grasmaaier1962, 24 nov, 08:49
Dank je wel Ramon je bent een schat Kus
gepost door grasmaaier1962, 23 nov, 13:15
heb er eentje voor je neergezet gras. schrijf je gerust in jongens
gepost door rasgyn, 23 nov, 12:49
Leden

Welkom nieuwe leden

Maikel sinds 29 nov, 18:08

KayRooos sinds 22 nov, 02:42

JjochemJ sinds 20 nov, 12:51

Baasbob sinds 19 okt, 09:34

Wie is er online?

36 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Geen events gevonden deze maand.

Column: De broek vol

Column2 maa 2014, 09:30 door LexSurax - 2190 keer gelezen
Mijn allervroegste herinnering aan een angst moment moet zijn geweest tijdens de videoclip van Micheal Jackson's Thriller. Wikipedia leert mij dat ik toen 8 jaar oud moet zijn geweest en dus nog niet half de man die ik beweer nu te zijn. De clip begon alleszins goed. Een jîong stelletje loopt door het bos terwijl ze praten over hoe gek ze wel niet van elkaar zijn. De jongen, Micheal, haalt een ring uit zijn zak en vraagt het meisje of ze zijn 'girl' wil zijn. Dit is op zich eng genoeg voor iedereen met bindingsangst en ook als jongetje van 8 vond ik het idee van verkering uitermate goor en ontzettend stom.

Maar het bleek dat het enge gedeelte nog moest komen. Nadat het meisje 'ja' heeft gezegd, verteld Micheal dat hij anders is dan andere jongens en precies op het moment dat zij vraagt:"hoe bedoel je?" verschijnt er een volle maan en wordt in extreme close up de gedaante verwisseling van Micheal in een weerwolf getoond.
Gele ogen, slagtanden, de kaak die verbreed, oren die puntig worden en dit alles onder het luid gekraak van botten. Je zou voor minder 's nachts in je bed plassen rond deze leeftijd.
Ik dook onder de tafel terwijl mijn broer, lachend in de stoel van mijn vader, mij uitmaakte voor mietje en weet ik veel wat. Voorzichtig glurend tussen mijn vingers probeerde ik de moed te verzamelen om stukjes van de videoclip te kijken zodat ik de volgende dag op het schoolplein de held kon spelen en in geuren kleuren kon vertellen dat ik de bewuste clip had gezien.

Een tweede moment moet zijn geweest tijdens de eerste Alien film. Die zag ik zo'n 3 jaar later, als voorproefje op het tweede deel in de reeks: Aliens. Met mijn vader zat ik om 0:00 's nachts naar Skymovies te kijken, iets wat te vergelijken valt met het huidige film1. Vraag mij niet waarom ik met 11 jaar oud na middernacht nog naar een thriller zat te kijken en waarom mijn vader dat goed vond, maar ik was slim genoeg om geen geluiden te maken die de aandacht op mij zou vestigen.
Het moment waarop de baby alien zich van binnen naar buiten een weg baant door de borstkast van één van de bemanningsleden is inmiddels legendarisch en dat is volkomen terecht. Het maakte op mij veel indruk en ik vond het spannend, maar echt angst had ik niet meer. Zou ik dan langzaam aan veranderen in een echte vent?

Tot 2001 heb ik redelijk angstvrij door het leven kunnen gaan. Tuurlijk, terug kijkend naar foto's van mijzelf in de early 90's zou menigeen koude rillingen kunnen bezorgen, maar dat schaar ik meer onder de foute kleding- en haarkeuzes  van een complete generatie.
Nee, de angst kwam voor mij vanuit een volledig andere hoek, namelijk de PS2 game: Silent Hill 2. Nog nooit had ik een survival horror game gespeeld, maar op advies van mijn lijfblad (het huidige OPM) had ik het spel gekocht.
Het eerste horror moment zat meteen in het begin van de game. Je personage bevindt zich in een openbare toiletruimte, wat op zichzelf al erg smerig is, maar zodra ik de besturing kreeg en probeerde rond te lopen, bleek dat de game werkte met een vast camera standpunt. Dus niks draaien met je pookjes om om je heen te kijken. Nee, wij beslissen wat je te zien krijgt.
Dit resulteerde voor mij in een bezoek van ongeveer 20 minuten in de goorste wc ooit want ik kon de uitgang niet vinden. En alleen maar omdat ik het hele concept van de vaste camera niet begreep. Pas toen ik per ongeluk een hoekje om liep en de camera mij van buiten het stinkhok liet zien viel bij mij het kwartje.
De uren die ik hierna in het met mist gevulde stadje vertoefde, luisterend naar een krakende radio die aangaf wanneer er creepy, doch op een vreemde manier sexy, verpleegsters in de buurt waren, waren toch wel hoogte punten van een beleving van spanning en angst op een voor mij volledig nieuwe manier. Vooral de eerste kennismaking met Pyramid Head die een lijk achter zich aan sleept door de gang van een hotel was iets wat ik spannender vond dan als ik het op TV had gezien. Gewoon omdat JIJ het personage bent die dit ziet. De beleving is veel intenser.

En dan nu, 13 jaar later, kwam eindelijk weer dat oude, angstige, onrustige, bange gevoel weer terug tijdens het spelen van Outlast op mijn PS4. Trouwens het bewijs dat een game het niet persé moet hebben van super HD graphics, een zak met perks of een lekker wijf als gamepersonage.
Naïef als ik was, startte ik de game op nadat ik een paar uurtjes CoD:Ghosts met mijn mede MBGswat leden achter de kiezen had. Met het licht nog gedimd, de gordijnen al dicht en de headset nog op, drukte ik niets vermoedend op X om de game te starten. Na de instellingen zoals subtitels "on" en Y-as "inverted" te hebben aangepast, ja ik ben zo'n sukkel die de camera verkeerd om beweegt, begint de game met jij die in een auto naar een landhuis rijdt.
"Jij" blijkt in first person te zijn en het landhuis een één of andere vervallen psychiatrische instelling. Aangekomen voor het grote hek bij de ingang van het terrein, pak je een videocamera en test je de nightvision mogelijkheid ervan. Je bent namelijk een journalist die wil vastleggen wat er is misgegaan in de instelling die er nu erg verlaten bij ligt. Verhalen van doorgedraaide doctoren en mislukte experimenten op bewoners maken je erg nieuwsgierig.
Je verkent het terrein en via een bouwstellage verschaf je jezelf toegang tot één van de kamers binnen het grote huis.
Het is donker in de kamer, te donker. Wetend dat je een horror game speelt zet dan toch je zenuwen strak en de headset met surround sound doet daar een schepje boven op. Ik moet zeggen: de audio is perfect. De hartslag van het personage, de krakende deuren, een televisie die plotseling aangaat op ruis. Het draagt allemaal bij aan de sfeer en bracht mij meteen terug naar die jongen van 8 onder de tafel van zijn ouderlijk huis. Maar omdat spelen met een controller nu éénmaal twee handen vergt, en ik inmiddels 39 ben potverdorie, hou ik de vingers voor mijn ogen weg.
De deuren in het gebouw kun je langzaam of  in 1 keer open doen en meestal kies ik voor het eerste, wachtend op een moment die ik niet verwacht. Dat is raar hè, wetend DAT er iets komt maar niet WANNEER het komt. Dat knagende gevoel dat achter elke deur die je open doet iets verschrikkelijks kan zitten. Het moment waarop de angst plaats maakt voor de voorzichtige berusting dat je de situatie en je gevoelens onder controle hebt. Dat je weet waar je mee bezig bent en dat het eigenlijk allemaal wel meevalt terwijl je de volgende deur opendoet, en er ineens een ondersteboven opgehangen lijk voor je langs vliegt en de audio in je koptelefoon naar level tien vliegt met een hoge schreeuw welke rechtstreeks uit filmklassier: The Shining zou kunnen zijn gejat.
Ik kan dit moment onmogelijk op papier uiten maar ik heb er een filmpje van gemaakt (lang leve de Share knop) en je ziet mij gewoon op dat moment achteruit deinzen.
Ik heb de PS4 uitgezet, de headset opgeborgen en het licht aangedaan en ben een glaasje water gaan drinken.
Misschien dat ik Outlast nog wel weer eens een kans geef...overdag...zonder headset...met brightness op 100% en met opnieuw ingedaalde ballen.
Ik wil niet weer met de broek vol.

Reacties op dit artikel (15)

 1. Re: De broek volDoor Ouwe_pik op 2 maa 2014, 09:56

  Geweldig geschreven en zeer herkenbaar Brede lach
 2. Re: De broek volDoor op 2 maa 2014, 10:04

  Mbg hoorde Lexje roepen
  Mbg ik moet poepen
  Mbg schrok zich rot
  en Lexje zei, ja ik mot

  weer goed neergezet Lexje en ik denk dat het een elk ieder wel eens een keer is overkomen Huh?
 3. Re: De broek volDoor janizo op 2 maa 2014, 10:14

  Heel herkenbaar Lex, zag het al voor me terwijl ik het las...zijn we toch stoere gamers geworden Tong Brede lach
 4. Re: De broek volDoor speedyedwin1985 op 2 maa 2014, 10:23

  HaHa mooi omschreven lex
  Lees net dat ik niet de enigste held ben in deze game.
  Alleen was het bij mij de film predator die mij de eerste dagen moeilijk liet slapen Kwaad
 5. Re: De broek volDoor McHCM op 2 maa 2014, 10:34

  Heerlijk weer Smiley
 6. Re: De broek volDoor kefjeuh93 op 2 maa 2014, 15:40

  Heb het ook een paar keer al gespeeld.

  En moet zeggen heb op een bepaalde moment 3a4 seconden shit liggen roepen terwijl ik bibberend met de controller in mijn handen weg rende xD

  Weer mmo geschreven lex Knipoog
 7. Re: De broek volDoor Alva-1572 op 2 maa 2014, 20:35

  Yes, eindelijk iemand die me niet voor gek verklaard!

  Y-as "inverted" RULES!!!!!!! Tong
 8. Re: De broek volDoor TvR_NL op 3 maa 2014, 12:31

  netjes lex
 9. Re: De broek volDoor RvG_NL op 3 maa 2014, 14:21

  Whahah weer een lachen column.Brede lach
 10. Re: De broek volDoor Chielo36 op 3 maa 2014, 19:55


  Geweldig ! En herkenbaar Geschokt Grijns
 11. Re: De broek volDoor Bram_76_NL op 3 maa 2014, 20:02

  weer heel goed lex Smiley

  waar kan ik het filmpje vinden ?? Grijns;D
 12. Re: De broek volDoor LexSurax op 3 maa 2014, 22:34

  het filmpje staat hier.
  https://www.facebook.com/photo.php?v=634429449926050
  heb hem ff openbaar gezet Smiley
 13. Re: De broek volDoor vicente1979 op 4 maa 2014, 09:17

  Leuke column!

  Ik ben bijna op dezelfde manier in aanraking gekomen met 'enge' films.
  Mijn allereerste films die ik mocht huren samen met mijn vader waren Droopy en Thriller.
  Het heeft alles gescheeld dat er na de clip the making of kwam, anders was ik toen in mijn broek blijven poepen.. Hierna kon ik vrijwel alles relativeren.

  Outlast heb ik wel in het donker gespeeld met het geluid op 60db, samen met mijn vrouw: geweldig!!
  Wat een heerlijk beangstigend horror spel. Goed uitgevoerd, niet te lang en zeer zeker onderhoudend.
  Silent Hill 2 die was, voor die tijd, en nog steeds een van de beste!
 14. Re: De broek volDoor Ragnarokjes op 8 maa 2014, 09:26

  Als je silent Hill de engste en de beste op de PS2 vond......   Hebben jullie helaas de project zero reeks gemist......    Silent Hill was zeer zeker erg goed....   Maar wat horror betreft spant project zero de kroon....    Daar heb ik dus met het hart in mijn keel uursnieuwszender van genoten......   ( wat mij betreft mogen ze daar nog een HD upgrade van maken....)
 15. Re: De broek volDoor Ragnarokjes op 8 maa 2014, 09:30

  En in plaats van uursnieuwszender bedoel ik natuurlijk uuuuuuren....  Grijns

Reageer op dit artikel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie plaatsen.
Log in of maak een account aan.