Shoutbox

Bezig met laden ...

@zebra &  baloe Van harte gefeliciteerd!  
gepost door Bram_76_NL, 3 aug, 11:47
Dank je sali! ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 3 aug, 11:44
nog maar eens een berichtje , de plus games voor augustus zijn wipeout en sniper elite 4 .
gepost door sali-71, 1 aug, 12:42
ik zal ook eens een bericht op het forum zetten , ben benieuwd of en hoeveel reacties er op komen .
gepost door sali-71, 31 jul, 15:57
iedereen zit meer op netflix denk;D
gepost door TvR_NL, 30 jul, 12:18
Inderdaad, Whats happend
gepost door Pro_gamer_obie, 28 jul, 23:07
Yep mbg is dead Geschokt
Kijk regelmatig hier maar er gebeurt geen r... meer Geschokt
gepost door Ouwe_pik, 28 jul, 21:17
Wat een dooie boel hier, zie al een paar maand geen nieuwe nieuws hier op de home pagina
gepost door Pro_gamer_obie, 28 jul, 13:20
Welkom terug Grijns
gepost door Bram_76_NL, 26 jul, 12:31
Heey Geert. Zo een hobby schuif je niet zo maar aan de kant. Maar fijn dat je meisje ook wat leuk vindt ThumbsUpThumbsUp
gepost door McHCM, 22 jul, 08:57
hey er is al terug een ps4 slim in huis, het kriebelde te hard voor mij en mijn verloofde wilt graag just dance 2019 spelen, hebben we allebei er plezier aan, 8)8)8)Cool
gepost door matrix0070, 21 jul, 20:47
Bedankt gras! Voor al je gezelligheid, hulp etc. bij MBG! Het zijn inderdaad tijden geweest om niet te vergeten! ThumbsUp
gepost door Bram_76_NL, 16 jul, 21:36
jij ook bedankt voor al de gezellige uurtjes de afgelopen jaren
gepost door TvR_NL, 12 jul, 15:03
ik ga jullie verlaten, en mijn ps4 gaat op slot voorlopig, wie weet kom ik evt terug als de ps5 uitkomt ik heb nog geen idee, bij deze wil ik jullie allen bedanken voor de leuke en gezellige jaren en mooie tijden die ik nooit en te nimmer zal vergeten.
gepost door grasmaaier1962, 8 jul, 10:14
Het is wel erg stil hier Geschokt
Vroeger was het een gezellige boel hier.
gepost door Ouwe_pik, 7 jul, 12:08
Gefeliciteerd Kenny Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 7 jul, 12:05
Zijn er mensen die samen The Division 2 willen spelen? Brede lach Ben ondertussen lvl 30 maar nog nie gegeared voor de Raid Smiley
gepost door -MBG-Speeddy, 26 jun, 10:00
Thnx mannen Brede lach
gepost door Ouwe_pik, 24 jun, 10:10
Proficiat Peter! ThumbsUp
gepost door RvG_NL, 24 jun, 09:36
een Goedemorgen allen

en Peter alias Ouwe_pik van Harte Gefeliciteerd met je Verjaardag en ik zal vnvd een koud pilsje op je drinken Grijns
gepost door grasmaaier1962, 24 jun, 06:43
morgenavond een oldschool COD4 event! Er is nog plaats, er is nog plaats Rollende ogen
gepost door Bram_76_NL, 13 jun, 20:10
Zo gaat dat nu eenmaal Geert. Bedankt voor je inzet bij MBG, we hebben met zijn allen een gezellige tijd gehad. Veel plezier met het tunen en veel geluk met je verloofde! ThumbsUp En mocht je je bedenken dan zien we je wel weer een keer terug. Grijns
gepost door Bram_76_NL, 13 jun, 20:08
Heb een beetje slecht nieuws, je zult mij niet meer online zien want ik heb mijn ps4 pro verkocht, die stond hier toch maar wat stof te vergaren, ik ga meer tijd spenderen met mijn verloofde die ondertussen ook al bij mij woont en ook een tuningfreak is, wij gaan dan ook samen naar tuningmeetings. Bij deze nog veel geluk met de clan (ik ga jullie wel niet verlaten, misschien dat ik nog wel een clanmeeting meedoe als er nog eentje komt).
gepost door matrix0070, 10 jun, 20:12
ik speel ook alleen scout in BF5 dat is het enige wat echt leuk is.
gepost door MeetingMark97, 10 jun, 13:46
Dus niet veel dus hahah

Welk spel spelen jullie het meest dan
Ik vind bf 5 niet zo leuk meer beter bf 4 maar die is wat ouder
gepost door Goofkee, 29 mei, 22:08
Leden

Welkom nieuwe leden

Gerjan200564 sinds 21 aug, 14:39

Oxigeon sinds 15 jun, 16:17

Liquid_76_ sinds 1 jun, 00:26

MeetingMark97 sinds 28 mei, 20:47

Wie is er online?

28 gasten, 0 leden (0 vrienden)

Welkom, gast
 
 
Mijn game collectie (0/5)
Geen games gevonden.

Game: BioshockTerug

boxart
Release:17/10/2008
Genre:First Person Shooter
Review | 20 oktober 2008 23:59 -
Met de huidige economische crisis in het achterhood, gaan er opnieuw stemmen op dat het kapitalistische systeem niet veel waard is. Maar evenmin het communistische of fascistische, zo bleek al uit het verleden. Wat schiet er dan nog over? Het wondere systeem van Rapture natuurlijk, de onderwaterstad die ook in de PS3-versie van BioShock de hoofdrol speelt!


 BioShock zag een jaar geleden al het daglicht op de pc en de Xbox 360. Op beide platformen wist deze unieke mix van shooter en RPG te overtuigen met lovende kritieken als resultaat. Het heeft uitgever 2K Games echter nog een jaar extra gekost om de game ook naar de PS3 te porten. Het spel op zich heeft op dit nieuwe platform niet al te veel vernieuwingen ondergaan, maar voor de volledigheid is het handig om de zaken nog eens eventjes op een rijtje te zetten!

Adam en Eve

Het lot speelt nog maar eens met jouw voeten wanneer je boven de Atlantische Oceaan hangt rond het jaar 1960. Je vliegtuig crasht in zee en de enige die er in slaagt zichzelf levend uit het zinkende wrak te sleuren, ben jij. Als bij wonder bevindt er zich een stenen toren op de plek waar je net gecrasht bent, en dat midden in zee! Bij gebrek aan alternatieven ga je deze toren binnen en begin je een afdeling in een klein duikbootje naar de onderwaterstad Rapture. Deze unieke metropool werd door de excentrieke wetenschapper Andrew Ryan gebouwd die het beu was gecontroleerd te worden door de kibbelende overheden en daarom besloten heeft zijn eigen utopische wereld op te bouwen. Hierin zouden wetenschappers zich volledig kunnen laten gaan zonder zich veel aan te trekken van normen of waarden. Zoals het elk goed experiment betaamt, gaat het een en ander echter fout. Het Rapture dat jij betreedt, is dan ook half verzwolgen door de zee en wordt bevolkt door wezens met vrij pijnlijke bedoelingen!

Om deze aangetaste mensen de baas te kunnen, beschik je niet alleen over een ineengeknutseld wapenarsenaal met acuut gebrek aan (verschillende types van) kogels, maar zal je je ook aan de nodige Plasmids mogen tegoeddoen. Deze Plasmids geven je speciale krachten, zoals de mogelijkheid om een zwerm bijen uit je arm tevoorschijn te laten komen en op de vijand af te laten vliegen, of tegenstanders te elektrocuteren, in brand te steken of omver te werpen met voorwerpen dankzij telekinesis. De mogelijkheden van de Plasmids zijn enorm gevarieerd en vormen daarmee een zeer uniek aspect van BioShock, nog eens bijgestaan door de passieve Tonics die je her en der kan terugvinden en je bijvoorbeeld meer kracht of betere genezingsmogelijkheden geven.

   Plasmids gebruiken gaat echter niet zomaar! Om er voor te zorgen dat je niet constant een inferno veroorzaakt, wordt het gebruik van Plasmids gelimiteerd door je EVE-meter, de mana van BioShock zo je wil. EVE kan je her en der in spuiten terugvinden of aankopen aan een van de verkoopmachines die in de donkere, verzonken stad verspreid staan. Aan die machines kan je ook terecht voor kogels, te betalen met geld dat je bijeensprokkelt tijdens je tocht. Om nieuwe Plasmids aan te kopen, beschik je bovendien maar beter over voldoende ADAM. Dit ADAM kan je alleen bekomen door Little Sisters te benaderen, kleine meisjes die in Rapture ronddolen. Ze zijn echter nooit alleen, maar worden bijgestaan door een immer coole Big Daddy, een groot robotachtig wezen in een oud duikpak dat zijn Little Sister kost wat kost beschermt. Wil je de ADAM van een klein meisje stelen, dan dien je dus eerst en vooral de Big Daddy uit de weg te ruimen, wat geen eenvoudige klus is! De morele keuze doet ook nog eens zijn intrede: je kan er voor opteren de Little Sister te doden en zo maximale ADAM uit haar te zuigen, maar je kan er ook voor kiezen haar vergald zieltje te redden. Dat levert je echter minder ADAM op dan wanneer je haar doodt. Moeilijke keuze!

Expeditie Robinson

Zo goed als alles uit de PS3-versie is identiek aan de andere versies, maar de game wordt er daarom niet minder op! Het spel heeft absoluut nog niet aan sfeer ingeboet en momenten als je eerste aanvaring met een Big Daddy of je Half-Life-achtige aankomst in Rapture in het begin van de game (met een mooie walvis die onder je door zwemt) zullen gegarandeerd in je gamegeheugen gegrift blijven staan! Toch heeft 2K nog de moeite gedaan om enkele kleine aanpassingen door te voeren.

De belangrijkste daarvan is de Survivor-mode die zelfs de winnaars van Expeditie Robinson een toontje lager zal laten zingen! Deze moeilijkheidsgraad draagt de subtitel "Every bullet counts" en vat alles daarmee perfect samen. Alles wordt zeldzamer en minder efficiënt: het aantal kogels dat je tegenkomt ligt zo laag dat je maar beter over uitstekende mikkunsten beschikt, tegenstanders (met nog steeds de hyperactieve slicers in de hoofdrol) worden sterker, EVE-spuiten en health-pakketten zijn schaarser en  hebben een geringer effectief en geld zal eerder een zeldzaamheid worden! Het komt er in deze moeilijkheidsgraad dan ook echt op aan zoveel mogelijk te rantsoeneren en alles wat je hebt zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Het hacken van vijandelijke turrets of verkoopmachines, dat via een nog steeds leuk minigame gebeurt en je onder meer lagere kostprijzen van items oplevert, wordt daarmee des te belangrijker. Zie je het even echt niet meer zitten, dan kan je gelukkig steeds de moeilijkheidsgraad aanpassen via het menu. Op die manier kan je voor een uitdaging kiezen zonder dat je ooit echt vast zult komen te zitten. De lagere moeilijkheidsgraden vormen namelijk een veel minder groot obstakel en vooral in Easy zal je zelden tot nooit gebruik moeten maken van de Vita Chambers, de respawn-punten van BioShock.

Voorts zijn er nog een aantal kleinere ingrepen. Zo zijn de Plasmids die voor de andere versies als downloadable content verschenen meteen beschikbaar in de PS3-versie en werd de game ook voorzien van Trophies. Daarnaast werd er ook aan de grafische engine gewerkt. Er gingen de laatste tijd geruchten de ronde dat de PS3-versie er niet zo mooi uit zou zien als zijn collega's, maar tijdens het spelen zelf heb ik daar alvast niet veel van gemerkt. Je moet al een getraind oog hebben om eventuele grafische verschillen op te merken, waardoor ik er van overtuigd ben dat Jan met de pet geen verschil zal zien tussen de PS3- en Xbox 360-versie. Af en toe had het PS3-exemplaar wel last van een paar framedrops, maar nooit te frequent of te drastisch om echt te storen en trouwens een euvel waar de Xbox 360-versie destijds ook een beetje last had. Voor een jaar extra ontwikkeltijd zou je echter wel verwachten dat zaken als dit opgelost werden. Het grafische aspect zorgt er niettemin opnieuw voor dat BioShock een game met bakken sfeer is: donkere gangetjes, de typische neonlichten uit de jaren zestig, gedetailleerde (en in enkele gevallen zelfs verbeterde) textures: het ziet er allemaal opnieuw geweldig uit! De art deco-stijl past opnieuw perfect in het geheel en BioShock spelen resulteert opnieuw in een prachtige gameplay-ervaring van een uur of t vijftien.

Vijftien uur is niet overdreven veel en meteen komen we dan ook bij het grootste minpunt van BioShock: de speelduur. Na de singleplayercampagne valt er namelijk niet veel meer te beleven. Multiplayer of co-op is in ieder geval opnieuw nergens te bespeuren waardoor BioShock een honderd procent singleplayerervaring is. Wel krijgt de PS3-versie nog enkele zogenaamde Challange Rooms. Dit zijn extra, aparte levels die je met nieuwe uitdagingen zullen confronteren. Ze zullen echter pas vanaf 20 november beschikbaar zijn, exclusief voor Sony's console, dus het is moeilijk om deze al mee in de beoordeling op te nemen. Naar verwachtingen zullen zij een leuke toevoeging zijn maar gaan ze geen mirakels verrichten voor de speelduur van de game. De conclusie is dan ook eenvoudig: heb je BioShock nog nooit gespeeld, dan is deze PS3-versie het ideale excuus om dit prachtige avontuur in huis te halen. Heb je al eens de eer en het genoegen gehad met de wereld van Rapture kennis te maken, dan biedt deze PS3-versie niet genoeg nieuws onder de zon om een heraankoop te rechtvaardigen. We gaan er echter van uit dat dat ook niet de bedoeling was van 2K en dus belonen we BioShock maar al te graag weer met een mooie score! Op naar BioShock 2!
Ontwikkeld door: 2K Boston - Uitgegeven door: 2K Games -

Gebruikers waardering

Totaal: 9/10 - Stemmen: 1
Er zijn nog geen MBG leden met deze game.